گویهای سنگی در ولگوگراد روسیه از کجا آمدهاند؟
فرادید| از زمانی که این اشیاء کروی اسرارآمیز در روستای موکرایا اولخوفکا در ولگوگراد روسیه پیدا شدند، افسانه و رمز و راز آنها را احاطه کرده است.
به گزارش فرادید، نخستین نظریه در مورد منشاء آنها این بود که آنها تخمهای یک دایناسور هستند. این ایده پس از یک مطالعه علمی ساده منتفی شد. نتیجه مطالعه این بود که آنها از فلز، سیلیکون و ماسه تشکیل شدهاند و نه از مواد ارگانیکی که تخم دایناسور باید حاوی آنها باشد.
افسانه دیگر این بود که ممکن است آنها محصول یک آتشفشان منحصر به فرد باشند که نه تنها بخار، بلکه مواد معدنی را تولید کرده که به این اشکال غیرعادی درآمدهاند، اما این ایده هم تبیین کافی و درستی از این گویها نبود.
اصطلاح علمی برای این «تخمهای» باستانی «سنگال» یا concretions است و آنها یک پدیده نسبتاً رایج در طبیعت هستند. آنها زمانی شکل میگیرند که سیمان معدنی در فضاهای بین رسوبات نشست میکند. آنها در لایههایی از قشر رخ میدهند که از پیش رسوب کردهاند و در برابر فرسایش مقاومت میکنند. با گذشت قرنها، این گودیهای سیمانی سفتشدۀ کروی پس از شسته شدن نواحی کماستحکامتر اطرافشان، به شکل گویهایی سنگی بجا میمانند.
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-170991