10 سریال تماشایی که از هنرهای رزمی به عنوان عنصر اکشن استفاده میکنند
سریالهای انگشتشماری از نظر رویکردشان به هنرهای رزمی قابل توجه هستند. در مقایسه با ژانرهای دیگر، مسلما در غرب سریال رزمی فراوانی وجود ندارد. با این حال، استفاده از سبکهای مبارزهای مانند کاراته و کونگفو در برخی از سریالها به دهه 1960 بازمیگردد، یعنی زمانی که بروس لی در سریال «گرین هورنت» (The Green Hornet) در نقش کاتو، رزمیکار قهرمان ظاهر شد. در سالهای پس از آن، دهها سریال دیگر ساخته شد که از هنرهای رزمی به همین ترتیب یا به اشکال مختلف دیگر استفاده کردند.
در بعضی از سریالها یادگیری سبکی از هنرهای رزمی یا استفاده از آن برای هدفی خاص، محور اصلی داستان است مانند «کبرا کای» (Cobra Kai)، «قاتلان وو» (Wu Assassins) و سریال کلاسیک «کونگفو» (Kung Fu) با بازی دیوید کارادین.
در عناوین دیگر، با وجود اینکه تمرکز داستان بر روی ورزشهای رزمی نیست، اما به عنوان نیروی محرکه اکشن عمل میکند، درست به همان ترتیبی که هنرهای رزمی در «دردویل» (Daredevil)، «در بدلندز» (Into the Badlands) و موارد دیگر گنجانده شده است.
در ادامه 10 سریال تماشایی را معرفی کردیم که از هنرهای رزمی به عنوان عنصر اکشن استفاده کردند.
10. قاتلان وو (Wu Assassins)
- محصول : 2008
- سازنده : لی مون کی
- بازیگران : دنی چان، میشل لانگ، لی پارک
- تعداد فصلها : 1
- امتیاز راتن تومیتوز: 57 از 100
- امتیاز IMDb به فیلم : 6.8 از 10
همانطور که از عنوان آن پیداست، «افسانه بروس لی» یک سریال بیوگرافی است که داستان زندگی بروس لی را روایت میکند که به تبدیل شدن ژانر هنرهای رزمی به آنچه امروز میشناسیم کمک کرد. در طول یک داستان 50 قسمتی، این سریال چینی به این خاطر که چگونه به طور دقیق ماجرای بروس لی را به شکلی عالی و دراماتیک شرح میدهد، با ستایش زیادی مواجه شده است.
دنی چان، ستاره سریال «افسانه بروس لی»، تصویر قانعکنندهای از این بازیگر ارائه کرد که بسیار عالی بود. این در حالی است که چنین کاری مستلزم توانایی تقلید کامل از بسیاری از جنبههای شخصیت او، بدون در نظر گرفتن تواناییهای رزمیاش بود.
8. ارو (Arrow)
- محصول : 1993-1996
- سازنده : هیم سابان، سوکی لوی
- بازیگران : ایمی جو جانسون، جیسون دیوید فرانک، دیوید یاست
- تعداد فصلها : 3
- امتیاز راتن تومیتوز: 32 از 100
- امتیاز IMDb به فیلم: 6.6 از 10
«پاور رنجر جاودان» به عنوان یک سریال اکشن با مخاطب هدف کودک و همچنین اولین قسمت از مجموعه «پاور رنجرز»، یک پدیده فرهنگی را آغاز کرد. این ویرایش مجدد آمریکایی از سریال ژاپنی «کمن رایدر» (Kamen Rider) به طرز تکاندهندهای به موفقیت بزرگی دست یافت و بینندگان جوان خود را به هنرهای رزمی علاقهمند کرد. «پاور رنجرز جاودان» به خاطر استفاده از هنرهای رزمی به خوبی به خاطر آورده میشود، زیرا بازیگران آن پیشینه واقعی در سبکهای مختلف مبارزه داشتند.
6. واکر، رنجر تگزاس (Walker, Texas Ranger)
- محصول : 1972-1975
- سازنده : اد اسپیلمن، جری تروپ، هرمان میلر
- بازیگران : دیوید کارادین، کی لوک، فیلیپ آن
- تعداد فصلها: 3
- امتیاز راتن تومیتوز: 80 از 100
- امتیاز IMDb به فیلم: 7.6 از 10
جدا از بحث انتخاب بازیگر سفیدپوست یعنی دیوید کارادین به عنوان قهرمان نیمهچینی «کونگفو» برای بازی در نقش بروس لی، این سریال در آغاز پخش در سال 1972 تقریبا به عنوان یک مجموعه درام مبتکرانه مورد استقبال قرار گرفت. «کونگفو» با ترکیبی عالی از ژانرهای وسترن و هنرهای رزمی تعادل هر دو سوی این ورزش یعنی عمل و فلسفه را حفظ کرد. هر قسمت از سریال «کونگفو» اغلب حاوی پیامهای فلسفی بود که در وهله اول بخشی اساسی از هر سبک هنرهای رزمی است.
4. مبارز (Warrior)
- محصول : 2018-2018
- سازنده : درو گادرد
- بازیگران : چارلی کاکس، دبورا آن ول، الدن هنسون
- تعداد فصلها: 3
- امتیاز راتن تومیتوز: 92 از 100
- امتیاز IMDb به فیلم : 8.6 از 10
سریال «دردویل» محصول نتفلیکس به مدت سه فصل پخش شد و داستان مت مورداک، وکیلی نابینا را روایت میکرد که هنرهای رزمی را یاد میگرفت و از استعدادهای خود برای محافظت از خیابانهای جهنمی به عنوان یک قهرمان نقابدار استفاده میکرد.
اگرچه این سریال نسبت به نمایش سریال مشابهش «مشت آهنی» (Iron Fist)، کمتر از هنرهای رزمی واقعی استفاده میکند، اما در بسیاری از قسمتها، از جمله صحنههای مبارزهاش، به طور قابل توجهی بهتر است. «دردویل» در سکانسهای اکشن خود پیشگام بود و به طور مداوم مت را به عنوان یک استاد هنرهای رزمی نشان میداد.
2. در بدلندز (Into the Badlands)
- محصول : 2018- تا کنون
- سازنده : جاش هلد
- بازیگران : رالف ماکیو، ویلیام زابکا، کورتنی هنگلر
- تعداد فصلها: 8
- امتیاز راتن تومیتوز : 94 از 100
- امتیاز IMDb به فیلم: 8.5 از 10
یک دنباله سریالی برای سهگانه اصلی فیلم «بچه کاراتهکار» (Karate Kid)، جذابیت فیلمهای دهه 1980 را تکرار میکند و آنها را با موسیقیهایی که یادآور موسیقی متن فیلم هنرهای رزمی در دهه 1980، صحنههای مبارزه نفسگیر و کمدی است ترکیب میکند.
«کبرا کای» با توجه به انتظاراتی که از هر داستان عالی هنرهای رزمی میتوان داشت، بیشتر از سهم عادلانه خود از توطئههای انتقامجویانه، رقابتهای جذاب، اکشن خوب و روندهای تغییر شخصیتهایی را نشان میدهد که جوانها را به مبارزان توانمند تبدیل میکنند. شاید موفقیت واقعی سریال در این باشد که کیفیت آن به طور گستردهای برتر از سهگانهای است که قبل از آن ساخته شد.
منبع: مایکت
منبع: faradeed-170745