لئوناردو داوینچی در «رزومۀ کاری» خودش چه نوشته بود؟
فرادید| درخواست شغل همواره استرسزا بوده است، حتی برای لئوناردو داوینچی، نابغه رنسانس که در همه چیز، از نقاشی گرفته تا اختراعات استاد بود. این هنرمند افسانهای، در اوایل کار خود، پیش از خلق مونالیزا و شام آخر، هنوز برای شهرت یافتن در تلاش بود.
به گزارش فرادید، او باید از حامیان ثروتمند و اصیل ایتالیایی سفارش میگرفت. حاصل تلاشهای او نامهای جذاب است که میتوان آن را یکی از نخستین رزومههای شناخته شده در نظر گرفت. این نامه در سال ۱۴۸۲ به لودویکو اِسفورزا دوک آینده میلان نوشته شده و در آن، داوینچی مهارتهای بسیارش را فهرست کرده است. این مهارتها برای اشراف ایتالیایی آن زمان جذاب بودند، مهارتهایی مانند طراحی ماشینهایی برای نبردهای دریایی و مهندسی پلهای محکم.
داوینچی که سال ۱۴۵۲ چشم به جهان گشود، زمان نوشتن این نامه تنها سی سال داشت. او با اینکه تحصیلات رسمی نداشت، لاتین و ریاضیات را خودآموز یاد گرفت. با اینکه امروزه داوینچی را بیشتر به خاطر نقاشیهایش به یاد میآورند، اما او بیشتر وقتش را به نوشتهها و اختراعات علمی اختصاص میداد. یادداشتهای گسترده او مملو از مطالعات تشریحی و توضیحات دقیق است. همین مطالعات بود که داوینچی فکر میکرد برای مشتریان اشرافی او بیش از هر چیزی قابل عرضه هستند. یکی از این اشرافیها اسفورزا بود که ۱۲ سال پس از نوشتن این نامه، تاج و تخت میلان را به دست گرفت.
خودنگارهی فرضی از داوینچی، ۱۵۱۲
مطالعه اسبها، ۱۵۹۰
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-169429