جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > آمریکا برای یک جنگ متعارف یا هسته ای به چند بمب افکن نیاز دارد؟

آمریکا برای یک جنگ متعارف یا هسته ای به چند بمب افکن نیاز دارد؟

نیای ۲۰۲۳ خطرناک تر از دنیای ۲۰۱۶ است .دنیای سال ۲۰۲۹, درست در زمانی که اولین B – 21 ها وارد خدمت شوند, ممکن است حتی خطرناک تر هم باشد. ماموریت اول بمب افکن ها باید بازدارندگی از جنگ باشد; ماموریت دوم باید این باشد که اگر بازدارندگی شکست خورد, بجنگند.

بمب افکن B – ۲۱ Raider که از سال ۲۰۱۶ بسیار سری نگه داشته شده است، اولین پرواز خود را در تاریخ ۱۰ نوامبر سال ۲۰۲۳ انجام داد. حال که این بمب افکن پنهانکار واقعاً در حال پرواز است، باید پرسید: ایالات متحده در عمل به چند بمب افکن پنهانکار نیاز دارد؟

در حالی که چین، روسیه، اوکراین، ایران و کره شمالی همگی به دلایل مختلف در رأس اخبار روز قرار داشتند، ۸۰ تا ۱۰۰ فروند بمب افکنی که نیروی هوایی آمریکا در ابتدا می خواست بسازد، اکنون تنها یک نقطه شروع به نظر می رسند.

بمب افکن B – ۱ B Lancer

از سال ۲۰۱۶، رقابت بین چین و ایالات متحده شدیدتر شده و چین تعداد سلاح های هسته ای مستقر خود را دو برابر کرده است. آمریکا همچنین در جنگ نیابتی با روسیه گرفتار شده و در نتیجه حمله به اوکراین، تحریم های شدیدی را علیه مسکو اعمال کرده است. در این شرایط، جنگ سرد جدید با روسیه‌ی پوتین اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. در عین حال، کره شمالی اکنون موشک های بالستیک بین قاره ای دارد که می توانند به آمریکا برسند، و قدرت پهپادی ایران نیز برای آمریکا دردسرساز شده است.

در سراسر اروپا، آسیا و خاورمیانه، چشم انداز صلح بلندمدت از سال ۲۰۱۶ بهبود نیافته است – بلکه به طور قابل توجهی بدتر نیز شده است. با فرض اینکه همه این ها محاسبات استراتژیک را تغییر دهند و ایالات متحده به بمب افکن های بیشتری نیاز داشته باشد، سوال این خواهد بود که این کشور دقیقاً به چند بمب افکن نیاز دارد؟

یک ماموریت احتمالی برای بمب افکن B-21 Raider شکار موشک های بالستیک متحرک قاره پیمای Topol-M است که در این تصویر در حال تمرین در رژه ای در مسکو دیده می شوند.

تا سال ۲۰۲۳، روسیه ۱,۶۷۴ سلاح هسته ای در حالت آماده باش دارد، در حالی که چین حدود ۴۱۰ و کره شمالی بین ۳۵ تا ۶۵ سلاح هسته ای مستقر کرده اند. در حال حاضر چین در حال تقویت تسلیحات هسته ای است، به طوری که پنتاگون معتقد است تا سال ۲۰۳۵ تعداد کل سلاح های هسته ای مستقر را به ۱,۵۰۰ عدد خواهد رساند. کره شمالی نیز احتمالاً زرادخانه هسته ای خود را گسترش می دهد، اگر چه به عنوان یک کشور فقیر، در نهایت محدودیتی برای تعداد سلاح هایی که می تواند در هر زمان آماده شلیک کند، وجود خواهد داشت.

۶۰ بمب افکن هسته ای احتمالا کمترین تعدادی است که نیروی هوایی فکر می کند برای مقابله با سناریوهای جنگ هسته ای با مشارکت روسیه، چین و کره شمالی نیاز دارد. نیروی هوایی ایالات متحده همچنین باید این احتمال را در نظر بگیرد که در برخی موارد ممکن است مجبور به مبارزه همزمان با روسیه و چین شود. اگر زرادخانه چینی ها ۶۶ درصد افزایش یابد، ممکن است ایالات متحده نیز به افزایش مشابهی در حداقل تعداد بمب افکن ها، به علاوه تعدادی بمب افکن اضافی نیاز داشته باشد. در نتیجه، ممکن است ایالات متحده تعداد بمب افکن های با قابلیت هسته ای را از ۶۰ به ۹۰ افزایش دهد، در حالی که تمام ۴۰ فروند B-52J و ۵۰ فروند B-21 برای نبردی هسته ای در حالت آماده باش قرار دارند.

این عدد از لحاظ منطقی چندان بالا نیست, اما موضوع این است که نیروی هوایی اعلام کرده است که B – 21 با در نظر گرفتن ماموریت های دیگری از جمله ماموریت های جاسوسی, نظارتی و شناسایی و حمله الکترونیکی ساخته شده است. برخی مطالعات آن را با نقش حمله دریایی در آسیا – اقیانوسیه, مین گذاری در سرزمین های نزدیک به خاک اصلی چین و شکار کشتی های جنگی نیروی دریایی چین پیش بینی می کنند. بدین ترتیب باید ۱۰ بمب افکن دیگر را نیز به ازای هر ماموریت اضافه کنیم که به ۹۷ فروند B-21 برای ماموریت های متعارف می رسد.

در مجموع محاسبات پشت پرده نشان می دهد که آمریکا باید حدود ۱۴۷ بمب افکن B – 21 Raider به علاوه ۷۶ بمب افکن B – 52 J و در مجموع ۲۲۳ بمب افکن سنگین خریداری کند. این رقم به طور قابل توجهی بیشتر از ۸۰ تا ۱۰۰ بمب افکن B – 21 است که در هنگام معرفی این بمب افکن اعلام شد, اما کم تر از ۲۹۰ بمب افکنی است که نیروی هوایی می توانست در پایان جنگ سرد آن ها را به ماموریت فرا بخواند.

060202-F-6809H-992-768x478

نکته آخر

دنیای ۲۰۲۳ خطرناک تر از دنیای ۲۰۱۶ است .دنیای سال ۲۰۲۹, درست در زمانی که اولین B – 21 ها وارد خدمت شوند, ممکن است حتی خطرناک تر هم باشد. ماموریت اول بمب افکن ها باید بازدارندگی از جنگ باشد; ماموریت دوم باید این باشد که اگر بازدارندگی شکست خورد, بجنگند. بمب افکن های کم تر در زمان صلح منطقی به نظر می رسند, اما بمب افکن های بیشتر در زمان های پرتنش برای بازدارندگی علیه رقبا و کمتر کردن احتمال رخ دادن جنگ نیز منطقی به نظر می رسد.

منبع: روزیاتو

منبع: faradeed-169185

برچسب ها
نسخه اصل مطلب