جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > ۵ معمای تاریخی که دانشمندان آن ها را در سال ۲۰۲۳ رمزگشایی کردند و یک راز حل نشده

۵ معمای تاریخی که دانشمندان آن ها را در سال ۲۰۲۳ رمزگشایی کردند و یک راز حل نشده

در ادامه، ۵ راز در مورد تاریخ بشر آمده که دانشمندان در سال ۲۰۲۳ آن‌ها را رمزگشایی کرده‌اند؛ به علاوه یک مورد که هنوز حل نشده است.

علم، درک ما از گذشته را متحول می‌کند.

پالئوژنتیک، اسرار شگفت‌انگیز دی‌ان‌ای پنهان‌شده در استخوان‌ها و خاک را کشف می‌کند. هوش مصنوعی، متون باستانی نوشته‌شده به زبان‌های فراموش‌شده را رمزگشایی می‌کند.

تجزیه و تحلیل شیمیایی، با بررسی بقایای مولکولی باقی‌مانده روی دندان‌ها، ظرف‌ها و مصالح ساختمانی، جزئیاتی را در مورد رژیم‌های غذایی گذشته، بو‌ها و تکنیک‌های ساخت و ساز نشان می‌دهد.

در ادامه، ۵ راز در مورد تاریخ بشر آمده که دانشمندان در سال ۲۰۲۳ آن‌ها را رمزگشایی کرده‌اند؛ به علاوه یک مورد که هنوز حل نشده است.

با این حال، تجزیه و تحلیل مینای دندان که حاوی نوعی پروتئین با یک پپتید خاص جنسی به نام آملوژنین است، مشخص کرده که احتمالاً این اسکلت متعلق به یک زن است.

این تکنیک در مطالعات دیگری، کلیشه «مرد شکارچی» که به شناخت ما از انسان‌های اولیه کمک کرده بود، از بین برده است.

لئوناردو گارسیا سانجوان، استاد ماقبل تاریخ در دانشگاه سویا گفته است:

ما فکر می‌کنیم که این تکنیک، عصر کاملاً جدیدی را در تحلیل ساختار‌های اجتماعی جوامع ماقبل تاریخ ایجاد خواهد کرد.

تیم پژوهشی، نمونه‌های بتنی ۲ هزار ساله که از دیوار شهری از منطقه باستان‌شناسی Privernum در مرکز ایتالیا جمع‌آوری شده بود را تجزیه و تحلیل کردند که از نظر ترکیب، شبیه به سایر بتن‌های موجود در سراسر امپراتوری روم هستند.

آن‌ها دریافتند که تکه‌های سفید رنگ در بتن که به آن‌ها lime clasts گفته می‌شود، به بتن توانایی رفع ترک‌هایی که در طول زمان ایجاد می‌شوند را می‌دهد. این تکه‌های سفید، قبلاً به عنوان مواد خام بی‌کیفیت نادیده گرفته می‌شدند.

اما تجزیه و تحلیل جدیدی از DNA استخراج‌شده از لگن اوتسی در ماه اوت نشان داد که ظاهر فیزیکی او آن چیزی نبوده که دانشمندان در ابتدا فرض می‌کردند.

مطالعه ترکیب ژنتیکی او نشان داده که اوتسی مرد یخی، پوست و چشمان تیره داشته و احتمالاً طاس بوده است. این ظاهر، کاملاً در تضاد با بازسازی معروف اوتسی بوده که مردی رنگ‌پریده با موی سر و ریش پرپشت را به تصویر می‌کشد.

DNA انسان در آویز استخوان آهو حفظ شده، زیرا متخلخل است و بنابراین، احتمال بیشتری دارد که مواد ژنتیکی موجود در سلول‌های پوست، عرق و سایر مایعات بدن را حفظ کند.

هنوز معلوم نیست که چرا آویز دندان آهو حاوی مقادیر زیادی از DNA زن باستانی (تقریباً به اندازه یک دندان انسان) بوده است. النا اسل، زیست‌شناس مولکولی در مؤسسه ماکس پلانک آلمان که تکنیک جدیدی را برای استخراج DNA ابداع کرده، گفته است:

شاید صاحب این آویز آن را بسیار دوست داشته و برای مدتی طولانی در نزدیکی پوست پوشیده شده است.

با کمک هوش مصنوعی و تصویربرداری توسط توموگرافی کامپیوتری، لوک فاریتور اولین کسی بود که کلمه‌ای را که به زبان یونانی باستان روی یکی از آن طومار‌های سیاه‌شده نوشته شده بود را رمزگشایی کرد.

فاریتور برای رمزگشایی کلمه porphyras یا porphyras که کلمه‌ای یونانی به معنای «بنفش» است، ۴۰ هزار دلار جایزه دریافت کرد. محققان امیدوارند که کل طومار‌ها را با استفاده از این تکنیک رمزگشایی کنند.

نزدیک به ۲۰۰ سال پس از مرگ بتهوون، دانشمندان DNA او را از تار‌های مویش استخراج کردند تا به این درخواست احترام بگذارند.

این تیم قادر به تشخیص قطعی نبود، اما داده‌های ژنتیکی بتهوون به محققان کمک کرد تا علل بالقوه بیماری او مانند بیماری سلیاک، عدم تحمل لاکتوز یا سندرم روده تحریک‌پذیر را رد کنند.

اطلاعات ژنتیکی همچنین حاکی از آن بوده که یک رابطه خارج از ازدواج در خانواده این آهنگساز رخ داده است.

منبع: روزیاتو

منبع: faradeed-168924

برچسب ها
نسخه اصل مطلب