جستجو
رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > چرا برخی افراد سود سهام عدالت را دریافت نکردند؟

چرا برخی افراد سود سهام عدالت را دریافت نکردند؟

چرا برخی افراد سود سهام عدالت را دریافت نکردند؟
درحالی که واریز سود سهام عدالت از سوم اسفند سال ۱۳۹۸ آغاز شده، برخی مشمولان هنوز سود خود را دریافت نکرده یا کم‌تر از میزانی که اعلام شده بود دریافت کرده‌اند. در این راستا معاون امور سهام و بنگاه‌های سازمان خصوصی‌سازی ضمن تشریح آخرین وضعیت واریز سود سهام عدالت، علت تاخیر در واریز برای برخی از مشمولان را اعلام و تاکید کرد که مشمولان حتما باید شماره شبای خود را به درستی اعلام کرده باشند.
حسین علایی  با بیان اینکه ۴۹ شرکت بورسی و غیربورسی در سبد سهام عدالت وجود دارد که سال مالی این شرکت‌ها بر اساس قانون تجارت منتهی به ۲۹ اسفند هر سال است، اظهار کرد: سه تا چهار ماه بعد هم مجمع عمومی آن‌ها برگزار می‌شود که عموما در تیرماه است. توزیع سود شرکت‌های بورسی هشت ماه بعد از تاریخ مجمع صورت می‌گیرد؛ بنابراین اگر مجمع شرکتی در تیرماه برگزار می‌شود، این شرکت تا بهمن‌ماه و اوایل اسفندماه فرصت واریز سود دارد.
 
وی ادامه داد: سازمان خصوصی‌سازی بر اساس قانون مذکور برنامه‌ریزی های خود را انجام داد تا بررسی کند چه عددی برای سود سهام عدالت محقق می شود. در این راستا بررسی‌های لازم صورت گرفت و از سوم اسفندماه ۱۳۹۸ واریز سود سهام عدالت آغاز شد.
 
روی  برگه ارزش یک میلیون تومان قید شده، اما ارزش واقعی سهم یک میلیون تومان نیست

معاون امور سهام و بنگاه‌های سازمان خصوصی‌سازی با تاکید بر اینکه سبد سهام عدالت مشمولان بسیار متفاوت و متغیر است، توضیح داد: بسیاری از سهام‌داران برگه‌هایی در اختیار دارند که روی آن برگه ارزش یک میلیون تومان قید شده است اما ارزش واقعی سهم یک میلیون تومان نیست. درواقع به استثنای مشمولان نهادهای حماتی مانند کمیته امداد یا سازمان بهزیستی که ارزش سهم آن‌ها یک میلیون تومان است، ارزش سهم اکثر سهام‌داران دیگر کم‌تر از یک میلیون تومان است.
 
علایی درمورد اینکه چرا ارزش سهم با مبلغی که روی برگه قید شده یکسان نیست؟ توضیح داد: قرار بود برگه‌های اولیه از محل سهم سود سنوات قبل پر شود. در سال ۱۳۹۴ اعلام شد ۵۳ درصد ارزش سهم از محل مطالبات سود سنوات قبل پر شده است و برای پر کردن مابقی، دو سال به مشمولان فرصت دادند که با آورده نقدی، ۴۷ درصد مابقی را به قیمت اسمی واریز کنند. در این راستا فقط تعداد کمی از مشمولان واریز کردند و اکثریت واریز نکردند؛ بنابراین ارزش واقعی سهم ان‌ها در سبد سهام عدالت یک میلیون تومان نیست و حدود ۵۳۰ هزار تومان است.
 
وی ادامه داد: البته ارزش سهام همه مشمولان ۵۳۰ هزار تومان نیست و ارزش سهام افرادی که در دوره های اول ثبت‌نام کردند ۵۳۰ هزار تومان است. حتی ارزش سهام کم‌تر از ۴۰۰ هزار تومانی هم وجود دارد. مشمولان می‌توانند عدد دقیق سهام خود را در سامانه سهام عدالت به نشانی www.samanese.ir با وارد کدن کد ملی مشاهده کنند. اما به طور کلی به غیر از دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفری که با اذن مقام معظم رهبری، برایشان  صد در صد منظور شده است، ارزش سهام مابقی مشمولین زیر یک میلیون تومان است؛ بنابراین ممکن است افراد مبلغی کم‌تر از ۲۰۵ هزار تومان که برای ارزش سهم یک میلیون تومانی در نظر گرفته شده است، دریافت کنند.
 
برگشت اطلاعات از بانک به دلیل غیرفعال بودن شماره شبا

معاون امور سهام و بنگاه‌های سازمان خصوصی‌سازی با تاکید بر اینکه سود سهام عدالت برای همه افرادی که شماره شبای خود را ثبت کرده‌اند، به تناسب ارزش سهمشان واریز شده است، گفت: درواقع سازمان خصوصی‌سازی کار خود را انجام داده و اگر سود پرداخت نشده به دلیل مسائل بانکی است. برای مثال چند هزار سهم از طرف بانک‌ها برگشت داده شده است زیرا شماره شبای فرد یا غیرفعال یا مسدود است. به این افراد پیامکی مبنی بر اینکه شماره شبای آنان مشکل دارد ارسال می شود.
 
علایی ادامه داد: بیشترین دارندگان شماره شبای مشمولان سهام عدالت در بانک ملی و مابقی در بانک‌های صادرات، ملت و سایر بانکهاست. جمعا شماره شبای ۱۰ میلیون نفر از مشمولان متعلق به بانک ملی است. البته برخی بانک‌ها به دلیل مسائل پیش آمده بعد از شیوع کرونا در زمینه واریز سود سهام عدالت با تاخیر عمل کردند اما احتمالا فروردین ماه برای واریز سود اقدام می‌کنند.
 
وی درمورد اینکه گفته می‌شود برای برخی مشمولان به دلیل ورشکستگی شرکت‌ها سود واریز نشده است نیز توضیح داد: این حرف صحت ندارد و سود همه مشمولان در قالب یک سبد واریز می‌شود و فرقی بین افراد وجود ندارد. به ازای هر سهم یک میلیون تومانی ۲۰۵ هزار تومان در قالب یک سبد واریز می‌شود..
 
شماره شبای سرپرست به تنهایی کافی نیست!

معاون امور سهام و بنگاه‌های سازمان خصوصی‌سازی در پایان با تاکید بر لزوم ثبت شماره شبای همه مشمولان، اظهار کرد: سود سهام عدالت مانند یارانه نیست که فقط شماره شبای سرپرست خانوار کافی باشد و هر فردی که مشمول است باید شماره شبای خود را ثبت کند.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب