جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > (عکس) پهپاد ترکیه‌ای، در یک قدمی میدان جنگ

(عکس) پهپاد ترکیه‌ای، در یک قدمی میدان جنگ

به گفته شرکت بایکار سازنده بیرقدار، بیرقدار تی‌بی۲ اولین هواپیمای جنگی بدون سرنشین ترکیه (UCAV) که دستاوردهای زیادی در صنعت هوانوردی ترکیه داشته است، 750000 ساعت پرواز را با موفقیت انجام داده است.

ترکیه با 750 هزار ساعت پرواز جنگنده بیرقدار تی‌بی۲، اولین هواپیمای جنگی بدون سرنشین خود را برای رکوردی جدید آماده می‌کند.

به گفته شرکت بایکار سازنده بیرقدار، بیرقدار تی‌بی۲ اولین هواپیمای جنگی بدون سرنشین ترکیه (UCAV) که دستاوردهای زیادی در صنعت هوانوردی ترکیه داشته است، 750000 ساعت پرواز را با موفقیت انجام داده است.

به این ترتیب، بیرقدار تی‌بی۲ همچنین به اولین هواپیمای بومی ترکیه تبدیل شد که بیشترین زمان را در آسمان ترکیه سپری کرد و به یک میلیون ساعت خدمت در آسمان ترکیه نزدیک شد.

بیرقدار تی‌بی۲ که توسط بایکار توسعه یافته و از نظر مشخصات فنی در سطح جهانی شناخته شده است و یک عامل تعیین کننده در عملیات است، در سال 2014 وارد موجودی نیروهای مسلح ترکیه (TSK) شد.

شرکتی که در نهایت نام تجاری خود را در بخش هواپیماهای بدون سرنشین در سطح جهانی ایجاد کرد توسط مهندس مکانیک ارشد اوزدمیر بیرقدار در سال 1984 برای تولید موتورهای ظریف، پمپ‌ها و قطعات گیربکس در بومی سازی صنعت خودرو تاسیس شد. این شرکت در دهه 2000 وارد یک فرآیند جدی تحقیق و توسعه برای طراحی و ساخت داخلی UCAVها و زیرسیستم‌های آنها شد.

گفته می‌شود که بیرقدار تی‌بی۲ UCAV همچنین در عملیات کلیدی برون مرزی انجام شده توسط TSK مشارکت داشته است، در شناسایی آتش‌سوزی‌های جنگلی مستقر شده و به یافتن گردشگران گمشده در کوه اولوداغ در شمال غربی استان بورسا نیز کمک کرده است.

همچنین در 16 ژوئیه 2019، بیرقدار تی‌بی۲ UCAV با پرواز مداوم به مدت 27 ساعت و 3 دقیقه در شرایط جغرافیایی و آب و هوایی چالش برانگیز، مانند دمای بالا و طوفان شن در طی یک پرواز نمایشی در کویت، رکوردی را به نام خود ثبت کرد.

UCAV بومی به انجام عملیات خود در تمام شرایط آب و هوایی، از جمله گرمای بیابان، سرمای یخبندان، برف و در طوفان ادامه می‌دهد و خدمات فعالی را در مناطق جغرافیایی مختلف از اروپا تا آفریقا دیده است. بایکار که از بدو تاسیس تمامی پروژه‌های خود را با منابع شخصی خود انجام داده است، از آغاز فرآیند تحقیق و طراحی (R&D) UCAV در سال 2003، 83 درصد درآمد خود را از صادرات به دست آورده است.

بر اساس گزارش مجمع صادرکنندگان ترکیه (TIM)، این شرکت در سال‌های 2021 و 2022 به رهبر صادرات در بخش‌های دفاعی و هوانوردی تبدیل شد. در سال 2022، با نرخ صادرات 99.3 درصد در قراردادهای امضا شده، بایکار 1.2 میلیارد دلار صادرات داشت.

قراردادهای صادراتی با 32 کشور برای UCAVهای بیرقدار تی‌بی۲ و هشت کشور برای UCAV های بیرقدارAKINCI امضا شده است که در مجموع 33 کشور را تشکیل می‌دهد که بایکار تا به امروز با آنها موافقت نامه امضا کرده است.

این شرکت همچنین سال 2023 را با پشت سر گذاشتن رقبای خود با قراردادی 370 میلیون دلاری با وزارت دفاع کویت برای صادرات بیرقدار تی‌بی۲ به این کشور حوزه خلیج فارس آغاز کرد. علاوه بر این، با صادرات خود به رومانی و بلغارستان، بیرقدار تی‌بی۲ UCAV در حال حاضر وارد موجودی چهار کشور عضو ناتو و دو کشور اتحادیه اروپا شده است.

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-166486

برچسب ها
نسخه اصل مطلب