(تصاویر) بقایای قدیمیترین قلعۀ جهان در سرزمینهای دورافتادۀ سیبری کشف شد
فرادید| یافتن این استحکامات ماقبل تاریخی درک قبلی دانشمندان از جوامع بشری اولیه را به چالش میکشد. این نشان میدهد که کشاورزی تنها محرک مردم برای شروع ساختن سکونتگاهها و ساختمانهای دائمی نبوده است.
به گزارش فرادید؛ «آمنیا» (Amnya) شمالیترین قلعه عصر حجر در اوراسیا است؛ این قلعه بر روی دماغهای قرار دارد که توسط رودخانه آمنیا ایجاد شده و درست در شرق کوههای اورال و در حدود 2500 کیلومتری شمال شرق مسکو واقع شده است.
نقشه پراکندگی استحکامات 8 هزار سالۀ آمنیا
رقابت میان گروههای مختلف که ناشی از رشد جمعیت و کمبود منابع بوده است، ممکن است در نیاز به برنامهریزی و ساخت چنین قلعههای باستانی نقش ایفا کرده باشد. تانیا شرایبر، باستانشناس مؤسسه باستانشناسی ماقبل تاریخ در برلین توضیح میدهد: «از طریق بررسیهای دقیق باستانشناسی در آمنیا، ما نمونههایی را برای تعیین قدمت به وسیلۀ رادیوکربن جمع آوری کردیم؛ این روش، قدمت پیش از تاریخ این مکان را تأیید کرده و آن را به عنوان قدیمیترین قلعه شناخته شده جهان معرفی میکند».
«بررسیهای جدید گیاهشناسی و چینهشناسی ما نشان میدهد که ساکنان سیبری غربی سبک زندگی پیچیدهای را بر اساس منابع فراوان محیط تایگا داشتند».
قلعههای آمنیا بیش از 1000 سال قدیمیتر از قدیمیترین محوطهها و استحکامات مرتبط با جوامع کشاورزی هستند که در اروپای مرکزی، دریای اژه و سوریه یافت میشوند. از میان دژها و قلعههای سنگی قابل تشخیص، قدیمیترین آنها در جهان ارگ حلب در سوریه است. این بزرگترین قلعه جهان محسوب میشود که به مدت 4500 سال محل سکونت بوده است. قلعههای آمنیا نشان میدهد که توسعه جوامع از ساده به پیچیده یک فرآیند خطی در تاریخ بشر نبوده است.
منبع: faradeed-165509