شکار یک سیاره غولپیکر عجیب!
اخترشناسان سیارهای عظیم را شناسایی کردهاند که به دور یک ستاره کوتوله قرمز، نوعی که معمولا در کهکشان راه شیری ما یافت میشود، میچرخد. این سیاره که LHS ۳۱۵۴ b نام دارد، حداقل ۱۳ برابر جرم زمین است و به دور ستارهای به اندازه تنها ۱۱ درصد جرم خورشید ما میچرخد، که دانشمندان را بر آن داشت تا در نظریههای چگونگی تشکیل سیارات در اطراف چنین ستارههای کوچکی تجدید نظر کنند.
این تحقیق که توسط سوورات ماهادوان، ستاره شناس ایالت پن، انجام شد و منتشر شد، نشان میدهد که نسبت جرمی بین این سیاره تازه کشف شده و ستاره آن بیش از ۱۰۰ برابر بیشتر از نسبت بین زمین و خورشید است.
این یافته، شگفتانگیز است زیرا کوتولههای قرمز، که بسیار کوچکتر و کمتر از خورشید ما هستند، قبلاً تصور میشد که قادر به میزبانی سیارات بزرگ نیستند.
این سیاره فراخورشیدی خارقالعاده با استفاده از ابزاری بر روی تلسکوپ Hobby-Eberly در رصدخانه مکدونالد دانشگاه تگزاس شناسایی شد.
HPF برای کشف سیاراتی در اطراف ستارگان نسبتاً خنک با پتانسیل وجود آب مایع در سطح آنها طراحی شده است. تشخیص LHS ۳۱۵۴ b با مشاهده یک لرزش ظریف در ستاره میزبان، ناشی از اثرات گرانشی مدار سیاره ممکن شد.
منبع: خبر آنلاین
منبع: faradeed-165033