جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > ایران در زمان حضرت یوسف (علیه السلام) چگونه بود؟

ایران در زمان حضرت یوسف (علیه السلام) چگونه بود؟

شاید خواندن تاریخ از زاویه ای دیگر، ما را بهتر با درک مطالبی که قبلا در کتاب های درسی خوانده ایم، آشنا کند. آیا میدانید حکومت ایران در زمان حضرت یوسف (علیه السلام) چه کسانی بودند؟

با تماشای فیلم و سریال های تاریخی سوالاتی در ذهن بینندگان شکل میگیرد که نیاز به کنکاش در دل تاریخ دارد تا پاسخ آن ها به دست بیاید. یکی از سریال های خوبی که در ایران ساخته شده است سریال یوسف پیامبر (علیه السلام) است. 

حضرت یوسف (علیه السلام) به اذن الهی از قعر چاه به مقام عزیز مصر رسید. یکی از سوالات رایجی که درباره این برهه تاریخ پرسیده می شود این است که ایران در زمان حضرت یوسف (علیه السلام) چگونه بود؟ پادشاه ایران که بود؟ و حکومت ایران به لحاظ سیاسی در چه برهه ای بوده است.

حاکم ایران در زمان حضرت یوسف (علیه السلام) که بود؟

وبسایت پرسمان نوشت: حضرت یوسف (علیه السلام) در سال ۳۵۵۶ پس از هبوط حضرت آدم متولد شد، در سال ۳۵۷۰ به چاه انداخته شد، در سال ۳۵۷۹ زندانی شد، در سال ۳۵۸۶ از زندان آزاد شد، در سال ۳۵۸۷ عزیز مصر شد و درسال ۳۶۶۶ وفات یافت.

مادها پادشاهان ایران در زمان حضرت یوسف (علیه السلام)

کوروش در سال ۳۶۶۸ به تخت پادشاهی نشست. بر این اساس پادشاهان ماد در زمان آن حضرت در ایران حکومت می‌کردند، ولی دقیقا نمی‌دانیم کدامیک درست همزمان بودند.

وی در مورد گوردخمه‌های مادی، افزود: شیوه تدفین مردگان در ایران باستان متفاوت بوده است و با توجه به باور‌های دینی مردم در هر عصر و زمانی به گونه‌ای خاص صورت می‌گرفته است، گاهی جسد شخص مرده را در نزدیکی محل سکونت او مثلا کف غار یا در کف منزل وی دفن می‌کردند و گاهی در صخره‌ها قرار می‌دادند.

در برهه‌ای آن‌را در زمین دفن می‌کردند و در دورانی هم از تابوت اعم از سنگی یا سفالین یا خمره‌های بزرگ استفاده می‌شد. مرادی بیستونی خاطرنشان کرد: گوردخمه به آرامگاه‌های سنتی گفته می‌شود که از سنگ و در دل کوه تراشیده می‌شود.

این باستان‌شناس کرمانشاهی درباره گوردخمه‌های مادی در استان کرمانشاه همچنین اظهار کرد: گوردخمه بیستون در شهر بیستون و در محوطه آثار باستانی و بالاتر از مجسمه هرکول قرار دارد. این گوردخمه با عمق ۵۷ سانتی متر و اندازه دهانه پائین آن ۱۰۰ سانتیمتر و دهانه بالایی آن ۸۵ سانتیمتر و گودی کف آن ۱۰ سانتی متر است و ارتفاع بلندترین نقطه سقف آن ۷۵ سانتی متر است. این گوردخمه از کوچک‌ترین گوردخمه‌های استان به شمار می‌رود که دهانه این گوردخمه به طرف شرق است.

وی ادامه داد: همچنین گوردخمه دیره (شلین) یکی دیگر از آثار دوران ماد‌ها در دیار سنگ و آب است که در کنار جاده سرپل ذهاب به طرف گیلانغرب و در منطقه دیره قرار دارد.

مرادی بیستونی تصریح کرد: از مشخصات گوردخمه دیره این است که طول آن ۶.۵۰ متر و عمق ۳.۲۰ متر و ارتفاع ۲.۱۵ متر است. این دخمه بزرگ و در عین حال بسیار ساده تراشیده شده است و دهانه این دخمه به سمت شمال است.

این باستان شناس کرمانشاهی گوردخمه‌های دربند صحنه، نیایشگاه‌های مادی واقع در محوطه تاریخی بیستون و سنگ مذبح روانسر را از دیگر آثار دوران ماد‌ها در استان کرمانشاه دانست.

منبع: تابناک

منبع: faradeed-164850

برچسب ها
نسخه اصل مطلب