جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > امکان دریافت پاداش پایان خدمت معلمان پس از۳۰ سال خدمت

امکان دریافت پاداش پایان خدمت معلمان پس از۳۰ سال خدمت

طبق یک مصوبه معلمان می‌توانند پس از ۳۰ سال خدمت بدون قطع همکاری، پاداش خود را دریافت کرده و مازاد بر ۳۰ سال را با آموزش و پرورش ادامه همکاری دهند البته این امر منوط به تایید مصوبه مجلس توسط شورای نگهبان است.

به گزارش شبکه شرق، مدیرکل دفتر حقوقی وزارت آموزش و پرورش، گفت: با اشاره به مصوبه اخیر مجلس در ذیل بررسی برنامه هفتم توسعه در خصوص «پاداش بازنشستگی معلمان» اعلام کرد که طبق این مصوبه معلمان می‌توانند پس از ۳۰ سال خدمت بدون قطع همکاری، پاداش خود را دریافت کرده و مازاد بر ۳۰ سال را با آموزش و پرورش ادامه همکاری دهند البته این امر منوط به تایید مصوبه مجلس توسط شورای نگهبان است.

منصور اردستانی درباره مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی ذیل بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه، در خصوص شرایط دریافت پاداش بازنشستگی معلمان، اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی این مصوبه را خاص معلمان پیش بینی کرد که طبق آن معلمان می‌توانند پس از ۳۰ سال خدمت درصورت تمایل درخواست پاداش داده و پاداش خود را بگیرند و پس از آن، مازاد بر آن ۳۰ سال را ادامه خدمت دهند.

وی با بیان اینکه این مزیت فقط برای کارکنان آموزش و پرورش و نه سایر دستگاه‌ها پیش‌بینی شده است، درباره رویه فعلی توضیح داد: تا کنون رویه به این شکل بوده است که معلمان حتما باید بازنشسته شده، با آموزش و پرورش قطع ارتباط  می‌کردند تا پاداش به آنها تعلق گیرد اما طبق این مصوبه جدید، معلمان می‌توانند بی آنکه قطع ارتباط استخدامی با آموزش و پرورش داشته باشند، پس از اتمام ۳۰ سال خدمت، تقاضای پاداش کنند.

مدیرکل دفتر حقوقی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: اینگونه معلمان پس از آنکه پاداش خود را گرفتند، در صورت تمایل می‌توانند مازاد آن ۳۰ سال را تا سقف سن مجاز و سنوات بازنشستگی با آموزش و پرورش همکاری کنند و دیگر هیچ منعی برای ادامه خدمت وجود ندارد. این مزیت فقط برای فرهنگیان و معلمان پیش‌بینی شده است.

اردستانی در بخش دیگر سخنان خود درباره اثر مصوبه افزایش سن بازنشستگی مجلس در صورت تایید شورای نگهبان به‌روی معلمان و فرهنگیان، خاطر نشان کرد: از دید حقوقی اگر شورای نگهبان این مصوبه را تایید کند، اجرای آن برای همه دستگاه‌ها از جمله آموزش و پرورش لازم الاجرا است.

وی عنوان کرد: با این حال باید گفت نیروهای آموزش و پرورش در دو سر طیف یعنی چه نیروهای ورودی جوان و با سوابق کم پنج تا شش سال  و چه نیروهای باتجربه بالای ۲۵ تا ۲۸ سال زیاد است. در واقع نیروهای کم تجربه و پرتجربه ما زیاد هستند اما نیروهای مابین این دو طیف در آموز ش و پرورش کم است. بنابراین نیروی میان سابقه ما کمتر از نیروی کم سابقه و با سابقه ما است، از این‌رو در صورت تایید شورای نگهبان، اثرگذاری شدید مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» به‌روی نیروهای جدیدالاستخدام آموزش و پرورش است.

مدیرکل دفتر حقوقی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در مقابل اثرگذاری کم این مصوبه در صورت تصویب بر روی معلمان با سابقه بالای ۲۵ سال تا ۲۸ سال است، به طوری که حداکثر ۹ ماه یعنی به اندازه یک سال تحصیلی به خدمت این معلمان اضافه می‌شود. همچنین معلمان بالای ۲۸ سال سابقه که اصلا شامل این مصوبه جدید نمی‌شوند، لذا عمده اثرگذاری این مصوبه در صورت تایید شورای نگهبان بر روی نیروهای کم سابقه‌ و جدید استخدام است. همچنین به‌روی نیروهای پیمانی ما اثر می‌گذارد که تعداد آنها از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ حدود ۲۰۰ هزار نفر است.

اردستانی در عین حال بیان کرد: تا زمانی که این مصوبه به تایید شورای نگهبان نرسد ما به دید قانون به این امر نگاه نمی‌کنیم و اگر تایید شود به عنوان دستگاه مجری مکلف به اجرا هستیم اما امکان اینکه ایراد شرعی بر این مصوبه مترتب شود وجود دارد و باید دید شورای نگهبان چه تصمیمی می‌گیرد.

وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه اثر قانون نسبت به آتیه است و عطف به ماسبق نمی‌شود مگر آنکه تدابیری پیش‌بینی کند، افزود: اصل بر این است که اثر قانون نسبت به آینده باشد و برای مثال در این مورد معطوف به بازنشستگی به استخدام‌های بعد تصویب قانون شود. با این حال چون الان فرآیند نجات و احیای صندوق‌های بازنشستگی مطرح است، قانون گذار تشخیص داده که احتمالا با حقوق مکتسبه و شروطی که در زمان استخدام افراد قبل از این قانون وجود داشته است آن را عطف به ماسبق کند، چراکه در غیر این صورت برای مثال افراد ۲۰ سال قبل با تصور اینکه پس از ۳۰ سال خدمت بازنشسته می‌شوند مشغول به کار شدند و شاید فردی بگویند اگر این شرایط از اول مترتب می‌شد هیچگاه کارمند نمی‌شدم.

 

منبع: sharghdaily-907495

برچسب ها
نسخه اصل مطلب