چندی پیش بانک مرکزی ابلاغیه جدیدی برای صرافیها اعلام کرد در ابلاغیه جدید، بانک مرکزی سطح بندی را احیا کرده است که شامل نوع صرافی و سطح آن است.
نوع یک فقط خرید و فروش نقدی میکند ولی نوع دو بسته به سطح میتواند حواله بزند و با کارگزاریهای خارجی کار کند که معاملهگران میگویند در عمل همان تراستیهای دورزننده تحریمها هستند.
این ابلاغیه بانک مرکزی برای صرافیها برای برخی شرکتهای پتروشیمی صادراتمحور که از تامینکنندگان اصلی ارز کشور هستند یک امتیاز ناگفته دارد، بر اساس ابلاغیه بانک مرکزی، شرکت های پتروشیمی که درآمد ارزی قابل توجهی دارند این امکان را خواهند داشت که خودشان صرافی بزنند و درآمد ارزی خودشان را از طریق صرافی خودشان مبادله کنند.
به نظر میرسد ابلاغیه جدید بانک مرکزی یک امتیاز جدید برای شرکتهای پتروشیمی به همراه دارد.
در چنین وضعیتی اگر شرکتهای پتروشیمی موفق به احداث صرافی شوند هم میتواند بر مدت زمان برگشت ارز تاثیر بگذارند و بازگشت ارز در زمان کوتاهتری انجام شود و هم کارمزد خرید و فروش صرافی را به عنوان درآمد و سود خود شناسایی کنند.
در شرایطی که شرکتهای بورسی و پتروشیمی غالبا سیگنالها و اخبار مثبت و منفی خود را از بودجه و دولت میگرفتند. این بار همزمان با فرارسیدن فصل بودجه، بانک مرکزی اقدام به سیگنال دهی به شرکتهای پتروشیمی کرده است، که علاوه بر بهبود سرعت برگشت ارز به کشور میتواند افزایش درآمد و سودآوری را برای شرکتهای پتروشیمی رقم بزند.
از منظر روانشناسی بازار هم، گروه پتروشیمی و شیمیایی از لیدرهای اصلی بازار است که بهبود وضعیت این گروه میتواند بهبود وضعیت شاخص کل بورس و کلیت بازار را رقم بزند.
بررسی تکنیکالی از شاخص گروه شیمیایی هم نشان میدهد شاخص این گروه که مدتی است در مسیر اصلاحی گرفتار است در هفته گذشته به حمایت مهم و معتبر سطح ۳۸ درصدی فیبوناچی برخورد کردهاست که پیش از این نیز سه بار به این محدوده فیبوناچی واکنش نشان دادهاست.
افزایش حباب درهم در استقبال از سال نوی میلادی
آخرین ماه پاییز فرا رسیده است و تجربه سالهای قبل نشان میدهد که در این ماه تقاضای ارز در بازار زیاد میشود.
با نزدیک شدن به سال نوی میلادی تقاضای تسویه شرکتها وارد بازار میشود که این تقاضا در گذشته با افزایش تقاضای بازار در برخی مواقع باعث افزایش قیمت میشده است.
بر اساس گزارش کف بازار در حال حاضر هم قیمت و تقاضای درهم به عنوان تقاضای بنیادی ارز بالا رفته است که نشانهای از ورود تقاضای ژانویه شرکتها به بازار ارز است.
درهم امارات وارد کانال ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومانی شدهاست، حباب آن حدود ۵۰۰ تومان است و مقاومت مهم محدوده ۱۴ هزار تومانی را پیش رو دارد که زُن مقاومتی نیز محسوب میشود، این مسئله نشان میدهد که شکست و تثبیت درهم بالای این محدوده کار سختی است و درهم پیش از این زمانهای زیادی را در محدوده ۱۴ هزار تومانی سپری کردهاست.
هفته سرنوشتساز انس برای طلای آبشده
طلای آبشده هم از محدوده حمایت خط تنکانسن به بالا برگشته است و مقاومت محدوده ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان را پیش رو دارد. در حال حاضر انس جهانی طلا روی مقاومت مهم دو هزار دلاری است و واکنش طلای جهانی در این هفته به این محدوده مقاومتی برای طلای آب شده مهم است. مقاومت پیش روی طلای آب شده محدوده ۱۰ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان خط مقاومت کیوجنسن اندیکاتور ایچی کومو است.
منبع: ecoiran-51047