جستجو
رویداد ایران > استان ها > حمایت از ورود شرکت‌های دارای پتانسیل اقتصادی به بورس

عضو هیئت نمایندگان اتاق فارس خواستار شد:

حمایت از ورود شرکت‌های دارای پتانسیل اقتصادی به بورس

عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی فارس گفت: حمایت از ورود شرکت-هایی با ظرفیت مالی و فنی و اقتصادی قابل توجه به بورس ضروری است.

نادر طیبی در جلسه کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی فارس بیان کرد: سازمان بورس باید برای پذیرش شرکت های بورسی حساسیت بیشتری به خرج داده و به شرکت هایی اجازه ورود دهد که طرح توجیهی قوی و ضریب ریسک پایینی داشته باشند.

وی با بیان اینکه تعداد شرکت های بورسی استان قابل توجه نیست، افزود: شرایط پذیرش در بورس به این صورت است که شرکت ها باید دارای سرمایه اسمی 120 میلیارد تومان، حداقل فروش 400 میلیارد تومان و حداقل سود 100 میلیارد تومان باشند، همچنین زیان انباشته نداشته و میانگین جریان نقد عملیاتی مثبت داشته و حسابرس آنها مورد اعتماد سازمان بورس باشد.

حضور 26 شرکت استان فارس در بورس

طیبی گفت: بر اساس آمار در حال حاضر 26 شرکت استان فارس در بورس حضور دارند که در سال‌های اخیر افزایش شفافیت و اعلام سود واقعی شرکت ها، حضور در بورس را تسهیل کرده است. بعضی از شرکت های بورسی استان مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارتند که باید به اصلاح ساختار مالی آنها پرداخته شود.

اجرای 5100 طرح سرمایه‌گذاری در فارس

در ادامه این جلسه سید رضا ساداتی معاون سرمایه گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز گفت: در حال حاضر 5100 طرح سرمایه گذاری (ایجادی و توسعه ای) در استان فارس در حال اجرا است که عمدتا مربوط به بخش خصوصی است، منابع مورد نیاز این طرح ها از سرمایه های فعالان اقتصادی یا منابع بانکی تامین می شود.

ساداتی گفت: طبق قانون بانک ها موظفند به‌طور متوسط 80 درصد از منابع را به تولید و سرمایه گذاری در بخش صنعت و معدن اختصاص دهند که علی رغم این که استان فارس رتبه چهارم در سپرده گذاری بانکی را به خود اختصاص داده، متاسفانه در نسبت مصارف به منابع در جایگاه سی‌ام قرار گرفته است.

وی افزود: تنها استان البرز پس از استان فارس قرار دارد که به دلیل نزدیک بودن به پایتخت، عمده تسهیلات استان البرز از تهران دریافت می گردد که این مسئله حاکی از عدم اهتمام سیستم بانکی به پرداخت تسهیلات به فعالان اقتصادی و سرمایه گذاری است.

ساداتی بیان کرد: برخی بانک های خصوصی حتی حاضر به شرکت در جلسات شورای هماهنگی بانک ها نیستند و در تامین مالی سرمایه گذاری نیز مشارکت ندارند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر حداقل میزان سرمایه یک طرح حدود 10 میلیارد تومان بوده و هر چند ریسک سرمایه گذاری بر عهده فعالان اقتصادی است اما بانک ها از پرداخت حداقل تسهیلات نیز امتناع می¬ورزند که این موضوع باید در کمیسیون سرمایه گذاری اتاق مورد آسیب¬شناسی قرار گیرد.

انتهای پیام

برچسب ها
نسخه اصل مطلب