مردم عادی و بیماران کرونایی ماسک n۹۵ فیلتردار استفاده نکنند
دکتر محمدرضا ناظر با بیان اینکه مهمترین راه پیشگیری از بیماری کرونا ویروس شستن دستها و رعایت موازین بهداشتی است، اظهار کرد: البته منظور از شستن دستها شستشوی معمولی نیست بلکه باید انگشت شصت، بین انگشتان، پشت ناخنها و کف دست را به مدت ۲۰ ثانیه شستشو دهند.
وی در خصوص نحوه استفاده مردم از ماسک، گفت: بیماران باید ماسک معمولی بزند و و از زدن ماسک n۹۵ فیلتردار اجتناب کنند چراکه با این ماسک میتوانند بیماری را شدیدا به بیرون انتقال دهند؛ در این ماسکها فیلتر یک طرفه بوده و هوای دم نمیتواند وارد فیلتر شود اما بازدم که تنفس بیمار است به بیرون انتقال پیدا میکند.
این متخصص بیماریهای عفونی بیان کرد: افراد سالم نیز چون طرز استفاده از این ماسک را بلد نیستند ممکن است چشمها و بینی را آلوده کرده و به بیماری مبتلا شوند.
ناظر با اشاره به اینکه خیلی از افردی که احساس میکنند سالم هستند ممکن است ناقل بیماری باشند، بیان کرد: بنابراین توصیه میشود افراد سالم و بیمار از ماسک معمولی استفاد کنند و پس از دو ساعت از زمان استفاده و یا هنگامی که مرطوب شد آن را در ظرف زباله درب بسته قرار دهند.
وی افزود: به افراد سالم نیز توصیه میکنم از ماسک n۹۵ فیلتردار استفاده نکنند چون نحوه استفاده از آن را بلد نیستند و طولانی مدت استفاده میشود و در این مدت ماسک مرطوب شده و منجر به جذب میکروب بیشتر میشود؛ همچنین قیمت این ماسک برای استفاده مقرون به صرفه نیست.
افرادی که دارای بیماری زمینهای هستند از منزل خارج نشوند
این متخصص بیماریهای عفونی اضافه کرد: یکی از عوامل کنترل بیماری در کشور چین این بود که به همه شهروندان خود توصیه کرد همگی ماسک استفاده کنند چون نمیتوانست موارد خفیف را از افراد سالم تشخیص دهند؛ اما در ایران این موضوع امکانپذیر نیست و نیاز است مردم به شستن مکرر دستها و رعایت موازین بهداشتی اهتمام ویژه داشته باشند.
ناظر با بیان اینکه دوره کمون بیماری کرونا ویروس از چند روز تا چند هفته است، عنوان کرد: افراد دیابتی، بیماران ریوی، سرطانی، کلیوی، دیالیزی، قلبی و عروقی، افردی که شیمی درمانی میکنند و یا افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند حتما در خانه بمانند.
افراد با علائم کرونا ویروس با سامانه ۴۰۳۰ تماس گرفته و مشاوره لازم را بگیرند
این متخصص بیماریهای عفونی تصریح کرد: کرونا ویروس عامل ۳ درصد مرگ و میر است و ۹۷ درصد دیگر به شکلهای مختلف افراد را درگیر میکند.
ناظر تب بالای ۳۸ درجه و معمولا سرفه خشک را از فاکتورهای ابتلای به کرونا ویروس عنوان کرد و با بیان اینکه افرادی که خفیف به این بیماری مبتلا میشوند بهتر است در منزل بمانند و درمانهای خانگی (مایعات، سوپ، مایعات گرم و ...) را استفاده کنند و با سامانه ۴۰۳۰ تماس گرفته و مشاوره لازم را بگیرند، خاطر نشان کرد: افرادی که علائم فوق را بصورت شدید دارند با انجام اقدامات حفاظتی (داشتن دستکش و ماسک) حتما به مراکز تخصصی کرونا مراجعه کنند.
وی گفت: افرادی که نوع خفیف این بیماری مبتلا شدند باید در منزل بمانند چرا که ممکن است از لحظه خروج منزل به بیمارستان افرادی را مبتلا کنند و چنانچه کورنا نباشد و سرماخوردگی تشخیص داده شود ممکن است با مراجعه به مراکز تخصصی کرونا در معرض ویروس قرار گرفته و مبتلا شوند.
بهبودی افراد مبتلا حداقل بین سه تا ۱۰ روز به طول میانجامد
ناظر با اشاره به اینکه بهبودی افراد مبتلا بین سه تا ۱۰ روز یا بیشتر به طول میانجامد و البته این مهم بستگی به سیستم ایمنی بدن افراد و عملکرد ویروس دارد، بیان کرد: دوره خروج این ویروس در هرشهری متفاوت است اگر رفتار ویروس تغییر نکند و به گرما خو نگیرد در استانهای گرمسیر زودتر از بین میرود.
این متخصص عفونی ادامه داد: به عنوان مثال در شهرهای سردسیر و شال غرب کشور چنانچه مردم موازین بهداشتی را رعایت کنند ممکن است همهگیری بصورت تدریجی انجام و کاهش مرگ و میر را شاهد باشیم اما خروج ویروس از آن منطقه طولانی مدت شود.
ناظر بیان کرد: از بین رفتن این ویروس بستگی به وضعیت آب و هوایی، رعایت موازین بهداشتی توسط مردم و زمان ورود ویروس به شهر یا منطقه دارد.
وی با بیان اینکه مردم در تجمعات حضور پیدا نکنند، گفت: در ایام نوروز و تعطیلات چنانچه مجبور به رفت و آمد شدیم باید اهتمام جدی به رعالیت موازین بهداشتی داشته و دید و بازدید بدون دست دادن و روبوسی کردن باشد.
ناظر بیان کرد: در خانه یکبار ضد عفونی کردن سطوح در روز توصیه میشود اما در محل کار باید این مهم بیشتر انجام شود هر چند توصیه اکید داریم که شستن دستها نه بصورت معمولی بلکه به مدت ۲۰ ثانیه که ذکر شد انجام شود.