جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > اسرار ناگشوده کشتی های ارواح

اسرار ناگشوده کشتی های ارواح

به ادعای افرادی که در جزیره چیلوئه واقع در جنوب شیلی زندگی می‌کنند، خصوصا ماهیگیران محلی، هر شب کشتی کالیئوچ در نزدیکی ساحل چیلوئه ظاهر می‌شود؛ کشتی‌ای که از آن صدای هیاهو و خنده به گوش می‌رسد و چند دقیقه‌ای روی آب‌های منطقه گشت می‌زند و مسافران آن افرادی هستند که تاکنون در دریاها غرق شده‌اند.

برای افرادی که همیشه در دریاها و آب‌ها سفر می‌کنند، ماجرای کشتی‌های غرق شده، بخشی از مهم‌ترین خاطراتشان را تشکیل می‌دهد.

ماهیگیران محلی هم گروه دیگری از این افراد هستند که همیشه داستان‌هایی شنیدنی درباره اتفاقاتی که زمان صید برایشان افتاده، دارند. از جمله این داستان‌ها، دیدن کشتی‌هایی است که سال‌ها پیش در اعماق آب‌ها گم شده یا مسافرانشان ناگهان ناپدید شده‌اند.

از این رو نام معروف‌ترین کشتی‌ها نیز همیشه سر زبان دریانوردان و ماهیگیران است که با اتفاقات عجیب و غریب آمیخته شده و برای همین از آنها با نام کشتی ارواح یاد می‌کنند.

اورانج مدان

داستان ‌اورانج مدان از سال ۱۹۴۷، زمانی که دو کشتی آمریکایی در سواحل مالزی در حال گشت‌وگذار بودند و یک پیام اضطراری دریافت کردند، آغاز شد. فرستنده پیام، خود را یکی از اعضای خدمه کشتی  اورانج مدان معرفی کرد.  گیرندگان پیام با شنیدن آن بسیار شگفت‌زده شده بودند زیرا مردی که آن طرف خط بود، مرتب تکرار می‌کرد که این کشتی هلندی به همراه ناخدا و خدمه آن در حال مردن هستند و عجیب‌تر آنکه فرستنده این پیغام با گفتن جمله «من مرده‌ام» پیام را به پایان رساند و دیگر خبری از آن نشد.  

کالیئوچ پس از اینکه چند دقیقه‌ای روی آب‌ها ظاهر می‌شود، دوباره از نظرها ناپدید شده و گویی که به قعر دریا فرو می‌رود. طبق افسانه‌های باستان مردم شیلی روح افرادی که در دریا غرق شده‌اند، توسط سیرنا، پینکویا و پیکای،  ارواح سه‌گانه آب‌ها، فراخوانده می‌شوند و از این رو آنها باید سریع به این سه روح ملحق شوند که احتمالا آنها سوار بر کشتی کالیئوج هستند.

لیدی لاویباند

انگلستان افسانه‌های بسیاری درباره کشتی‌های ارواح دارد که معروف‌ترین آن کشتی لاویباند است. در داستان‌هایی که در مورد این کشتی نقل شده، ‌آورده‌اند که سیزدهم فوریه ۱۷۴۸ ناخدای کشتی سیمون پیل روز جشن عروسی‌اش برای خوشحال‌کردن مهمان‌ها تصمیم می‌گیرد تا آنها را سوار برکشتی کرده و بگرداند.

او با نوعروس خود سوار برکشتی می‌شود، در حالی که همه بر این باور بودند که ورود به کشتی با تازه عروس برای ناخدا شگون نخواهد داشت و حادثه‌ای تلخ برای او دیر یا زود به وقوع خواهد پیوست، آنها را تا عرشه همراهی کردند.  

 تعدادی از خدمه هرالد وارد اوکتاویوس شدند تا اگر شخصی زنده مانده، نجاتش دهند.  گروه وارد کشتی که شد، در کنار مسافران کشتی، کاپیتان را دید که در حال ماهیگیری خشک شده بود. تاریخ سفرنامه کشتی نشان می‌داد که همه وقایع، متعلق به سال ۱۷۶۲ است؛ یعنی ۱۳ سال از مرگ افراد اوکتاویوس می‌گذشت و آنها در همان حالتی که به کام مرگ کشیده شدند، بسیار اسرارآمیز بدون اینکه کوچک‌ترین تکانی بخورند، سر جای خود باقی مانده بودند. تاکنون هیچ‌کس پی به این راز که چگونه این همه سال کشتی بدون اینکه دیده شود، آب‌های اقیانوس اطلس را می‌پیمود، نبرده است.   

اس‌اس والنسیا

اس‌اس والنسیا، از کشتی‌های بخاری بود که سال ۱۹۰۶ در ساحل ونکوور غرق شد. وقتی که کشتی به کاپ مندوسینو، در نزدیکی کالیفرنیا رسید، هوا به شدت توفانی شد و کنترل کشتی هر لحظه سخت‌تر می‌شد که ناگهان این کشتی عظیم از کنترل ناخدا خارج شد و با سرعت در حالی که با وزش بادهای سهمگین به این طرف و آن طرف می‌رفت، محکم به صخره‌های دریایی برخورد کرد. دیگر هیچ راه نجاتی برای اس‌اس والنسیا وجود نداشت و افراد حاضر در کشتی هر چه سریع‌تر می‌بایست از آن خارج می‌شدند.

خدمه به سرعت قایق‌های نجات را داخل آب انداختند و نزدیک به ۱۰۸ مسافر سوار بر قایق وارد آب‌های خروشان شدند، غافل از اینکه حادثه‌ای ناگوار در کمین نجات‌یافتگان نشسته است. قایق‌های نجات در آب واژگون شدند و یکی از قایق‌ها به کلی ناپدید شد. کشتی والنسیا لحظه به لحظه در حال فرو رفتن در آب بود و از دست هیچ‌کس کاری ساخته نبود و از بین ۱۸۰ خدمه کشتی، تنها ۳۷ نفر جان سالم به در بردند و نجات یافتند.  

از این رو شرکت هادسون، بایچیمو را همان‌جا رها کرد و مطمئن بود که تا زمستان به پایان نرسیده، این کشتی غرق می‌شود. اما این بارکش بخاری تا ۳۸ سال همچنان روی آب‌های آلاسکا باقی ماند و غرق نشد و از زمان رها شدن کشتی، حرف و حدیث‌های مردم بومی درباره کشتی و دیده شدن سایه‌های ناشناس در آن آغاز شد.

اسکیموهای زیادی  ادعا می‌کردند این کشتی را در حالی‌که بی‌هدف در میان آب‌ها چرخ می‌زد، دیده ‌اند و آخرین‌بار بایچیمو در سال ۱۹۶۹ رویت شد و بعد دوباره در میان یخ‌های آلاسکا گیر افتاد و پس از آن دیگر کوچک‌ترین نشانه‌ای از آن دیده نشد. بسیاری بر این باورند که این کشتی در اعماق آب‌ها غرق شده و همچنان جست‌وجوها برای یافتن کشتی ارواح ۸۰ ساله ادامه دارد. 

کشتی مری کلست

مری کلست از دیگر کشتی‌های ارواح بسیار مشهور است. مری کلست یک کشتی تجاری بود که در سال ۱۸۷۲ سرگردان در آب‌های اقیانوس اطلس کشف شد. این کشتی در حالی پیدا شد که بادبان‌های آن، هنوز در حالت برافراشته قرار داشت و انبار آذوقه آن مملو از غذا بود اما کشتی‌های نجات، دفترچه گزارش سفر ناخدا و دیگر خدمه کشتی همگی ناپدید شده بودند.  

تا چند روز هیچ نیروی کمکی‌ای نتوانست به این منطقه نزدیک شود تا اینکه بالاخره امدادگران هرطور که بود، توانستند به کشتی برسند اما بعد از ورود به کشتی در کمال تعجب هیچ خبری از خدمه نبود و کشتی کاملا متروک رها شده بود. کشتی را که خوب جست‌وجو کردند، نه خبری از تجهیزات دریانوردی بود و نه دفترچه گزارشات روزانه کشتی و هر دو قایق نجات هم داخل کشتی  نبودند.  

طبق تحقیقاتی که مسؤولان مربوطه انجام دادند، کشتی‌های بسیاری تا آن زمان تحت شرایط اسرارآمیزی مفقود شده بودند و نظریه‌های بسیاری درباره ناپدید شدن کارول دیرینگ شکل گرفت که یکی از آنها، دزدیده شدن خدمه توسط دزدان دریایی بود اما هیچ توجیه منطقی‌ای برای ناپدید شدن خدمه کشتی وجود نداشت و همین، باعث شد تا به کشتی کارول دیرینگ هم لقب کشتی ارواح بدهند.  

منبع: همشهری

منبع: faradeed-161420

برچسب ها
نسخه اصل مطلب