پهلوانی و بخور و بخواب قبل از مسابقه؛ موسسه پهلوانی را چه کسی تأسیس کرد؟
ورزش پهلوانی و آدابورسوم آن همیشه برای فرنگیانی که روایت گر تهران قدیم بودند جذاب و دیدنی بود. آنقدر که بخشی از سفرنامه خود را به آن اختصاص میدادند.
گاسپار دروویل، افسر فرانسوی، در سفرنامه خود مینویسد: «عادت ورزشکاران در ایران با یونانیها و رومیها فرق میکند. یونانیها و رومیها برای آمادگی و پرورش نیروی خود دائماً به تمرینهای سخت میپردازند درصورتیکه ایرانیها بهعکس، ازآنچه باعث خستگی آنها بشود پرهیز میکنند. قبل از هر نمایش برای آمادگی بیشتر مدت ۸ روز در رختخواب میمانند بدون آنکه کوچکترین حرکتی کنند.»
رونق مسابقات کشتی در عهد قاجار
مسابقات کشتی در دوران قاجار بسیار پررونق برگزار میشد. کشتیگیران در روزهای تعطیل و خاص در میدان شهر مسابقه میدادند و مردم به تماشا مینشستند. کمکم همین مسابقات هفتگی به مسابقات حرفهای سالانه تبدیل شد و شاه و درباریان نیز توجه خاصی به آن داشتند. در زمان پهلوی اول این مسابقات به باشگاهها و ورزشگاهها کشانده شد.
تجهیز باشگاهها هم از همان دوره آغاز شد. مسعود پهلوان در سال ۱۳۱۷ که تعلیم کشتی آزاد و فرنگی با مقررات بینالمللی را در ایران آغاز کرد برای نخستین بار تشک کشتی اسفنجی را در دانشسرای تربیتبدنی، واقع در دروازه دولت، پهن کرد. در سال ۱۳۱۸ نخستین دوره مسابقات کشتی آزاد قهرمانی کشور در ورزشگاه امجدیه تهران برگزار شد و نخستین تیم کشتی خارجی که وارد ایران شد تیم ترکیه بود که در سال ۱۳۲۶ به ایران آمد.
منبع: همشهری
منبع: faradeed-160665