جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > کشف یک گنجینۀ باورنکردنی از سکه‌های باستانی در ژاپن (تصاویر)

کشف یک گنجینۀ باورنکردنی از سکه‌های باستانی در ژاپن (تصاویر)

باستان‌شناسان در جریان حفاری در محوطه باستانی روستای سوشای شرقی در شهر مایباشی ژاپن، به یک کشف قابل‌توجه و خیره‌کننده دست یافتند.

فرادید| حفاری در محوطه باستانی روستایی در نزدیکی شهر مایباشی ژاپن، به یک کشف حیرت‌انگیز منجر شد: گنجینه‌ای با بیش از ۱۰۰ هزار سکۀ باستانی که برخی از آن‌ها منشأ چینی دارند و قدمتشان به بیش از ۲۰۰۰ سال می‌رسد. 

به گزارش فرادید، انگیزه‌ی این حفاری ساخت یک کارخانه جدید در این منطقه بود. سکه‌های کشف شده شامل «بان لیانگ» (سکه‌ای متعلق به سال ۱۷۵ قبل از میلاد) نخستین واحد پول چین و همچنین سایر سکه‌هایی می‌شود که قدمت‌شان به قرن هفتم تا سیزدهم بازمی‌گردد. افزون بر این، سکه‌ها در گروه‌هایی صدتایی بسته‌بندی شده و با طناب‌های نی معروف به «ساشی» محکم بسته شده بودند.

بررسی کامل ۳۳۴ سکۀ این گنجینه، ما را با تنوع شگفت‌انگیزی از ۴۴ نوع پول مختلف که در آن زمان رایج بودند روبرو کرد. این سکه‌ها از زمان سلسله هان غربی چین سرچشمه می‌گیرند و تا سلسله سانگ جنوبی گسترش می‌یابند. 

قدیمی‌ترین سکه‌ها، «بان لیانگ» متعلق به ۱۷۵ سال قبل از میلاد مسیح است، با ویژگی‌های متمایزی از جمله قطر ۲.۳ سانتی‌متری، سوراخ مربعی ۷ میلی‌متری در مرکز و ضخامت ۱ میلی‌متری و نوشته‌های خطی «لیانگ» در سمت چپ و «بان» در سمت راست. 

جدیدترین سکه موجود در این گنجینه در سال ۱۲۶۵ و در زمان سلسله سانگ جنوبی ضرب شده است و کارشناسان معتقدند این سکه‌ها در دوره آشفته کاماکورا (۱۱۸۵-۱۳۳۳) دفن شده‌اند. لازم به ذکر است نتایج تاریخ‌یابی، مقدماتی است و شاید پس از تحقیقات تکمیلی اصلاح شود. 

1

یک سکه بان لیانگ متعلق به ۱۷۵ قبل از میلاد 

این سایت باستان‌شناسی بخشی از منطقه‌ای است که تقریباً یک کیلومتر را در بر می‌گیرد، از جمله گورتپه‌های سوشا، ویرانه‌های معبد سانئو و معبد Ueno Kokubunji و این نشان‌دهنده‌ی اهمیت این منطقه به عنوان مرکز فعالیت از اواخر دوره کوفون تا دوره ریتسوریو است.

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-160109

برچسب ها
نسخه اصل مطلب