رویدادایران
جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > پهپاد غول‌پیکری که برای انفجار اتمی ساخته شد

پهپاد غول‌پیکری که برای انفجار اتمی ساخته شد

در جولای سال ۱۹۴۶ آمریکا در ماموریتی که "عملیات چهارراه" نام داشت؛ دو بمب هسته‌ای را در بیکینی آتول منفجر کرد.

حدود هفتاد سال پیش برای مشاهده انفجار آزمایشی بمب اتمی از نزدیک از هواپیما‌های بدون سرنشینی استفاده شد که گرچه برای این کار ساخته نشده بودند، اما توانستند ماموریت را به سرانجام برسانند.

به گزارش خبرآنلاین، در جولای سال ۱۹۴۶، آمریکا در ماموریتی که "عملیات چهارراه" نام داشت، دو بمب هسته‌ای را در بیکینی آتول منفجر کرد. اولین بمب هسته‌ای در هوا منفجر شد و دومی در زیر آب و البته با خطرات زیادی نیز همراه بود. این دو عملیات، اولین آزمایش‌های تسلیحات هسته‌ای از زمان آزمایش پروژه ترینیتی در منهتن در جولای سال ۱۹۴۵و اولین انفجار پس از ویرانی ناگازاکی در آگوست سال ۱۹۴۵ به شمار می‌رفت و برای انجام آن یک گروه ضربت با بیش از ۴۲ هزار پرسنل، ۲۵۰ کشتی و ۱۵۰ هواپیما مشارکت داشتند و تست‌ها را تنظیم، اجرا، مشاهده، ضبط و آنالیز می‌کردند.

اما در شرایطی که انفجار و تشعشعات آن برای انسان بسیار خطرناک است، چطور می‌توان یک آزمایش هسته‌ای را مشاهده کرد؟ جواب سوال، استفاده از هواپیمای بدون سرنشین بود.

تصاویر خبری ارائه شده از این آزمایش، به تصویری از یک هواپیمای جنگنده تک موتوره که از میان ابر قارچ رادیواکتیو عبور کرده بود، خلاصه می‌شد؛ اما این هواپیما، یک هواپیمای معمولی نبود؛ بلکه یک هواپیمای بدون خلبان بود و لازم به ذکر است که تنها هواپیمایی نبود که در جریان این آزمایشات مورد استفاده قرار گرفت.

(عکس) پهپاد غول‌پیکری که برای انفجار اتمی ساخته شد

در آن زمان ناوگانی از هواپیما‌های بدون خلبان Grumman Hellcats و Boeing B-۱۷ Flying Fortresses مشغول انجام ماموریت بودند. به این هواپیما‌های جنگی جدید، مجموعه‌ای از ابزار‌هایی که به‌صورت رادیویی کنترل می‌شدند اضافه شده بود و هواپیما‌های B ۱۷ به دوربین‌های تلویزیونی پهپادی نیز مجهز بود که به خلبان این امکان را می‌داد تا هواپیما را از یک هواپیمای کنترل در نزدیک و یا از یک کامیون روی زمین به پرواز در بیاورد.

بمب‌ها و تفنگ‌ها جای خود را به ابزار‌هایی مثل اسکوپ هوا و کیسه‌های جمع‌آوری، جعبه‌های فیلتر، شمارشگر‌های گایگر، دوربین‌هایی با قابلیت کنترل رادیویی، تله‌متر‌ها و ابزار‌های ضبط الکترونیکی داده بودند تا بدین ترتیب کارشناسان بتوانند میزان رادیواکتیویته ابر قارچی و تاثیر انفجار بر روی خود هواپیما را اندازه‌گیری کنند.

در اولین آزمایش عمومی، هواپیمای بدون خلبان باید خطرناک‌ترین پرواز را انجام می‌داد و می‌بایست از میان ابر قارچی ایجاد شده در اثر انفجار هسته‌ای عبور می‌کرد.

منبع: fararu-679910

برچسب ها
نسخه اصل مطلب