جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > کشف مارمولک دریایی غول پیکر؛ این هیولا ۸۰ میلیون سال عمر دارد!

کشف مارمولک دریایی غول پیکر؛ این هیولا ۸۰ میلیون سال عمر دارد!

گونه جدیدی از مارمولک دریایی غول پیکر گوشتخوار بزرگتر از یک کوسه سفید بزرگ پس از ۸۰ میلیون سال در آمریکا کشف شد. گفته می‌شود این موجود دارای ظاهری خشمگین و دمی شبیه به دم کوسه بوده است.

محققان گونه‌ای جدیدی از مارمولک دریایی را کشف کرده‌اند که ۸۰ میلیون سال پیش زندگی می‌کرد.

به نقل از سان، گونه جدیدی از مارمولک دریایی غول پیکر گوشتخوار بزرگتر از یک کوسه سفید بزرگ پس از ۸۰ میلیون سال در آمریکا کشف شد. گفته می‌شود این موجود دارای ظاهری خشمگین و دمی شبیه به دم کوسه بوده است.

پس از تجزیه و تحلیل فسیل‌های باستانی توسط محققان، این گونه جدید کشف شد که به عنوان مارمولک آبزی گوشتخوار توصیف می‌شود.

ظاهرا این مارمولک دریایی بیش از ۷ متر طول داشته (در واقع بزرگتر از یک کوسه سفید بزرگ) و گونه‌ای انتقالی بین دو نوع مختلف از موجوداتی است که به نام موساسورها می‌شناسیم.

موساسورها خزندگان دریایی منقرض شده‌ای هستند که در اواخر دوره کرتاسه زندگی می‌کردند. گونه جدید موساسور جورمانگاندر نامیده می‌شود که برگرفته از نام ماری دریایی در اساطیر نوردیک است.

نام کامل گونه آن «Jǫrmungandr walhallaensis» است که به شهر والهالا در داکوتای شمالی نیز اشاره دارد که فسیل موساسور در آن یافت شد.

این فسیل در سال ۲۰۱۵ کشف شد اما تا تجزیه و تحلیل اخیر ناشناخته مانده بود. محققان یافته‌های خود را در بولتن موزه تاریخ طبیعی آمریکا منتشر کرده‌اند. آملیا زیتلو، نویسنده اصلی این مطالعه گفت: «اگر باله‌هایی را روی یک اژدهای کومودو قرار می دادید و آن را به حد کافی بزرگ می‌کردید، شبیه این جانور می‌شد.»

محققان هنوز مطمئن نیستند که این گونه بیشتر شبیه مارمولک است یا مار. کشف جدید بخشی به پازل چگونگی تکامل موساسورها اضافه می‌کند.

کلینت بوید، یکی دیگر از نویسندگان این مقاله گفت: «این فسیل متعلق به دوره‌ای زمین‌شناسی در ایالات متحده است که ما اطلاعات زیادی درباره‌اش نداریم. هر چه بیشتر بتوانیم جدول زمانی و جغرافیایی را کامل کنیم، بهتر می‌توانیم این موجودات را بفهمیم.»

منبع: همشهری

منبع: faradeed-159821

برچسب ها
نسخه اصل مطلب