جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > کشف فسیل‌های 160 میلیون‌سالۀ دو ماهی «خون‌آشام»

کشف فسیل‌های 160 میلیون‌سالۀ دو ماهی «خون‌آشام»

دو گونه مکنده‌ماهی فسیلی بسیار بزرگ در چین کشف شده‌اند که نشان می‌دهند این جانوران دریایی عجیب، شکارچیانی خطرناک در اقیانوس‌های دورۀ ژوراسیک بوده‌اند.

فرادید| حدود ۱۶۰ میلیون سال پیش، شکم هیچکدام از ماهیان و سایر موجودات آبزی از حملۀ ماهی‌های خون‌آشام در امان نبود. اخیرا دو گونه مکنده‌ماهی فسیلی بسیار بزرگ در چین کشف شده‌اند که به توضیح چگونگی تبدیل این جانوران دریایی عجیب به شکارچیان انگلی اصلی اقیانوس‌های ژوراسیک کمک می‌کند. 

به گزارش فرادید، مکنده‌ماهی‌ها، ماهی‌هایی ابتدایی با ظاهری شبیه مارماهی هستند که از دهان مکنده خود برای چسبیدن به ماهی‌های دیگر استفاده می‌کنند و از این رو به «ماهی خون‌آشام» معروف شده‌اند.

امروزه حدود ۴۰ گونه مکنده‌ماهی وجود دارد. سابقه فسیلی‌شان، آن‌ها را به ماهی بدون آرواره‌ای مرتبط می‌کند که حدود ۴۵۰ میلیون سال پیش می‌زیسته است، به این معنا که آن‌ها بیشتر از درختان روی زمین قدمت دارند.

بقایای فسیل‌شده آن‌ها در منطقه‌ای به نام یان‌لیائو بیوتا کشف شد؛ مجموعه‌ای از فسیل‌های حفظ‌شده در شمال شرقی چین که قدمت آن از میانه تا اواخر ژوراسیک (۱۷۴ تا ۱۴۵ میلیون سال پیش) است. این نمونه‌های خاص در لایه‌ای یافت شدند که نشان می‌دهد آن‌ها ۱۶۰ میلیون سال پیش زنده بوده‌اند. 

دو گونه جدید به طور غیرعادی بزرگ هستند. Yanliaomyzon occisor، کمی بیش از ۶۰ سانتی‌متر است، در حالی که دیگری کمی کوچکتر است و Yanliaomyzon ingensdentes نام‌گذاری شده است. محققان خاطرنشان کردند طول گونه‌های جدید تقریباً ۱۰ برابر طول نخستین مکنده‌ماهی شناخته‌شده است. 

1

این مکنده‌ماهی‌ها قوی‌ترین ساختارهای گزنده را میان مکنده‌ماهی‌های فسیلی شناخته‌شده دارند

این فسیل‌ها دارای دیسک‌های دهانی هستند که به زیبایی حفظ شده و نمایانگر دهان جانور هستند. شکل این دیسک‌ها مدرکی است که نشان می‌دهد ساختارهای تغذیه‌ای مکنده‌ماهی‌ها قبلاً تکامل یافته است؛ ساختارهایی که برای گاز گرفتن و مکیدن خون عالی بودند!

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-159498

برچسب ها
نسخه اصل مطلب