جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > (عکس ) B۶۱ – ۱۳؛ بمب هسته ای جدید آمریکا با قدرتی ۲۴ برابر بمب اتمی رها شده در هیروشیما

(عکس ) B۶۱ – ۱۳؛ بمب هسته ای جدید آمریکا با قدرتی ۲۴ برابر بمب اتمی رها شده در هیروشیما

این بمب در صورت استفاده روی یک شهر می تواند تا یک میلیون قربانی داشته باشد، برد آن نزدیک به ۹۶۰۰ کیلومتر بوده و شعاع انفجاری آن ۵.۶ کیلومتر است.

پنتاگون اعلام کرده است که قصد دارد یک بمب هسته ای جدید با قدرت ۲۴ برابر بمبی که در سال ۱۹۴۵ در هیروشیما استفاده شد، بسازد. این خبر چند روز پس از آن منتشر می شود که مشخص شد چین قصد دارد زرادخانه کلاهک های هسته ای خود را تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۱,۰۰۰ عدد برساند.

توسعه این سلاح جدید باید توسط کنگره تایید شود اما به سرعت با نشانه های تایید از سوی نمایندگان جمهوری خواه مواجه شد. پنتاگون در این باره گفته است: « B۶۱ – ۱۳ بازدارندگی در مقابل دشمنان و اطمینان متحدان و شرکا را با ارائه گزینه های بیشتر به رئیس جمهور در برابر برخی اهداف نظامی سخت تر و وسیع تر تقویت خواهد کرد».

این سلاح آخرین نسخه از بمب گرانشی B۶۱ است که از زمان جنگ سرد یکی از مهره های کلیدی بازدارندگی هسته ای آمریکا بوده است. این بمب حداکثر بازده ۳۶۰ کیلوتنی خواهد داشت که ۲۴ برابر بازده تقریباً ۱۵ کیلوتنی بمبی است که در ۶ اوت ۱۹۴۵ در شهر هیروشیمای ژاپن انداخته شد. بمبی که سه روز بعد در ناکازاکی انداخته شد، بازدهی حدود ۲۵ کیلوتن داشت.

گمانه زنی هایی وجود داشت مبنی بر اینکه که پیشنهاد ساخت بمب هسته ای B۶۱ – ۱۳ می تواند توسط دولت بایدن برای متقاعد کردن جمهوری خواهان در کنگره به منظور خلاص شدن از B۸۳ ارائه شده باشد. بایدن در جریان کمپین انتخاباتی ۲۰۲۰ وعده داد که آمریکا « را به جهانی بدون سلاح هسته ای نزدیک تر کند تا وحشت هیروشیما و ناکازاکی هرگز تکرار نشود».

با این حال، آمریکا در حال حاضر درگیر بلندپروازانه ترین تلاش خود در زمینه سلاح های هسته ای از زمان جنگ جهانی دوم است. این کشور طی دهه آینده بیش از ۷۵۰ میلیارد دلار برای نوسازی تقریباً تمام بخش های دفاع هسته ای قدیمی خود هزینه می کند زیرا برخی از سیستم ها و قطعات این سلاح ها بیش از ۵۰ سال قدمت دارند.

علاوه بر افزایش افزایش تلاش های های هسته ای چین، تنش ها بر سر طیف وسیعی از مسائل از جمله تهاجم پکن به تایوان، فعالیت های نظامی این کشور در دریای چین جنوبی، تجارت و حقوق بشر در حال افزایش است.

پکن به سیاست عدم استفاده از تسلیحات هسته ای متعهد است، به این معنی که هرگز حمله پیشگیرانه ای انجام نخواهد داد. در مقابل آمریکا به سیاست “عدم استفاده اولیه” پایبند نیست و می گوید سلاح های هسته ای تنها در “شرایط سخت” مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

منبع: روزیاتو

منبع: faradeed-159372

برچسب ها