کشف کتیبههای عظیم خط میخی در یک معبد باستانی در ترکیه (تصاویر)
فرادید| در جریان حفاریهایی که در قلعه کورزوت در منطقه مرادیهی استان وان در شرق ترکیه انجام شد، ۲ کتیبه به خط میخی و یک معبد سوسی اورارتویی ۲۸۰۰ ساله کشف شد. معبد «سوسی» نوعی معبد با ساختمانهای مربع شکل و تک حجرهای و برجمانند است.
به گزارش فرادید، کورزوت نام ترکی امروزی برای یک قلعه اورارتویی است که روی یک آبشار صخرهای در انتهای جنوبی دشت مرادیه در استان وان در ترکیه قرار دارد. بر اساس کتیبهای از پادشاه اورارتویی مینوآ (قرن ۹ / ۸ قبل از میلاد)، قلعه توسط مینوآ ساخته شده است.
استادیار صباحاتین اردوغان که هدایت این کاوش را به عهده دارد، اظهار داشت حفاری قلعهی کورزوت روز ۱۳ اکتبر آغاز شد و در طول کار، یک معبد اورارتویی را شناسایی کردند که تقریباً ۲۸۰۰ سال قدمت دارد.
کار ما روی کتیبهها ادامه دارد: «شاید به لطف این کتیبهها بفهمیم نام این قلعه در دوره اورارتو (باستان) چه بوده است.» استادیار اردوغان توضیح داد که آنها در مطالعات انجامشده در همان منطقه در سال گذشته، معبد دیگری مشابه این معبد سوسی را شناسایی کرده بودند: «داشتن بیش از یک معبد در یک قلعه، میان اورارتوییها چندان رایج نیست. از این جهت، این ساختارها بسیار مهم هستند.»
ملیح آیدوغان، فرماندار منطقه مرادیه گفته است که عملیات حفاری ادامه دارد. فرماندار همچین میگوید: «کارشناسان به ما اطلاع دادند که این کتیبهها مربوط به دوره پادشاه مینوآ هستند و یک لشکرکشی را توصیف میکنند.»
آجرهای گچبریشدهی یافتشده در این مکان دارای گچ آبی رنگی هستند که نمونهی معابد اورارتویی است و باستانشناسان حدس میزنند شاید روی این بلوکها، صحنههای اساطیری به رنگ قهوهای یا سیاه حک شده باشد.
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-158475