جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (تصاویر) با قدیمی ترین کشورهای جهان که هزاران سال قبل تأسیس شدند آشنا شوید

(تصاویر) با قدیمی ترین کشورهای جهان که هزاران سال قبل تأسیس شدند آشنا شوید

حیات انسان میلیون‌ها سال قبل آغاز شد اما نشانه‌های نخستین تمدن‌های بشری در تاریخ حضور بشر نسبتا متأخر محسوب می‌شوند.

برخی از نخستین تمدن‌ها در حدود 6500 قبل‌از‌میلاد زمانی شکل گرفتند که انسان‌ها زندگی عشایری را متوقف و سکونت در جای ثابت را آغاز کردند و به توسعه ناحیه سکونت‌شان همت گماشتند. این سکونتگاه‌های اولیه خیلی زود به توسعه شهرهای بزرگ و ایده کشورها و ملل جدا از هم منجر شد. برخی از نخستین کشورها بلافاصله بعد از شکل‌گیری تمدن‌های اولیه تأسیس شدند. با ما همراه باشید تا فهرست 10کشور جهان که هزاران سال قبل تشکیل شدند را با هم مرور کنیم:

9.ایران- تأسیس حدودا 550 قبل‌از‌میلاد

سال تأسیس: 550 قبل‌ازمیلاد

مؤسس: کوروش دوم

پایتخت: تهران

جمعیت فعلی: 81672300 (در سال 2018)

ایران باستان که تا سال 1935 در متون غربی به عنوان پرشیا از آن یاد می‌شد، در سال 550 قبل‌از‌میلاد تحت امپراتوری هخامنشیان تأسیس شد. قبل از به وجود آمدن امپراتوری پارسی، چندین گروه از مردم در این ناحیه که بعدها به ایران تبدیل شد، زندگی می‌کردند. این گروه‌ها شامل عیلامی‌ها ـ تمدنی قبل‌از ایرانیان که در غربی‌ترین و جنوب غربی‌ترین بخش‌های ایران فعلی ساکن بودند ـ  و مادها ـ کنترل بیش‌تر بخش‌های ایران را تا زمان تشکیل امپراتوری پارس‌ها برعهده داشتند ـ می‌شد.

کوروش دوم (که به عنوان کوروش کبیر نیز شناخته می‌شود) امپراتوری پارسی را در حدود سال 550 قبل‌از‌میلاد و بعد از غلبه بر اپراتوری‌های ماد، لیدیا و بابل تأسیس کرد و کنترل ایران را در دست گرفت.

امپراتوری هخامنشی تا زمانی که اسکندر مقدونی در سال 330 قبل‌ازمیلاد به ایران حمله کرد و بر امپراتوری پارسی سلطه یافت، تداوم داشت.

ایران تاریخی غنی دارد و تا امروز 22محوطه باستانی آن در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده و از این حیث سومین کشور در آسیا و یازدهمین کشور در جهان محسوب می‌شود.

7.یونان- تأسیس حدودا 800 قبل‌از‌میلاد

سال تأسیس: 800 قبل‌ازمیلاد

موسس: ناشناخته

پایتخت: آتن

جمعیت: 10768477 (تخمین سال 2017)

دوره  کهن یونان یکی از برجسته‌ترین دوران‌های تاریخی این کشور است زیرا در این دوران بنیان‌های دوره کلاسیک یونان بنا نهاده شد، بنیان‌هایی که امروز به عنوان بنیان‌های تمدن غربی مدرن شناخته می‌شوند.

این دوره در تاریخ یونان از حدود 800 قبل‌از‌میلاد و بعد از خروج یونان از سال‌های تاریک آغاز شد. یونانی‌ها در دوران کهن در هنر، شعر و فناوری پیشرفت کردند اما مهم‌ترین چیزی که در این دوران ابداع شد، پلیس، یا دولت-شهر بود.

پلیس به تعیین حدود زندگی سیاسی یونانی به مدت صدها سال ادامه داد. در این دوران بود که الفبای یونانی و نخستین نهادهای دموکراسی تأسیس شدند. یونان باستان بعد از یونان رومی، یونان بیزانسی و یونان عثمانی تأسیس شد و یونان مدرن امروزی نیز در سال 1821 بعد از انقلاب یونان آغاز شد.

آتن، پایتخت یونان، مهم‌ترین شهر این کشور از هزاره اول قبل‌از‌میلاد تاکنون بوده است.

5.گرجستان

سال تأسیس: حدودا قرن پانزدهم قبل از میلاد

موسس: کولکیس‌ها

پایتخت: تفلیس

جمعیت: 3729600 (در سال 2016)

تاریخ گرجستان به دوران پادشاهی اسطوره‌ای کولکیس و پادشاهی کارلتی/ایبریا باز می‌گردد. هر دو قلمرو پادشاهی دوران برنز در حدود 1500 قبل‌از‌میلاد در اوراسیا مهم بودند.

قلمرو پادشاهی کولکیس اغلب در اسطوره‌های یونانی نام برده شده است. با اینکه این داستان‌ها ممکن است فقط افسانه باشند، اما قبایل قدرتمند ایالت‌های کوچکی را در گرجستان تأسیس کردند که قدمت آن‌ها به قرن دوازدهم قبل‌از‌میلاد باز می‌گردد.

به دنبال فتح کوتاه‌مدت رومی‌ها در سال 66 قبل‌ازمیلاد، ایالت‌های رومی و ایرانی به مدت 700سال بر سر گرجستان با هم نبرد کردند. گرجستان در قرن هفتم قبل‌از‌میلاد به دست نخستین فاتحان مسلمان افتاد. این کشور متعاقبا توسط ایرانی‌ها و روس‌ها اداره شد. بعد از دوران کوتاه استقلال از امپراتوری روسیه دوباره به بخشی از اتحاد جماهیر شوروی تبدیل شد.

گرجستان در نهایت استقلال واقعی‌اش را در سال 1991 به دست آورد.

گرجستان دومین کشور در جهان بود که در حدود قرن چهارم میلادی مسیحیت را پذیرفت و کلیسای ارتدوکس گرجستان یکی از قدیمی‌ترین کلیساهای مسیحی در جهان است.

3.افغانستان

سال تأسیس: در حدود 3000 قبل از میلاد

موسس: ناشناخته – احتمالا تمدن دره رود سند

پایتخت: کابل

جمعیت: 31575018 (در سال 2018)

برطبق یک عقیده تمدن دره سند در سال 3000 قبل‌ازمیلاد صاحب بخش‌هایی از افغانستان بوده است. آن‌ها یکی از نخستین شهرهای جهان یعنی مندیگک  را در نزدیکی قندهار امروز تشکیل دادند. باستان‌شناسان همچنین شواهدی از کلونی‌های تمدن دره سند در نزدیکی بخش‌هایی از افغانستان پیدا کردند.

موج‌هایی از افراد نیمه-عشایر در طی زمان از بخش‌های مرکزی آسیا در افغانستان ساکن شدند و فرهنگ خودشان را به این ناحیه آوردند. افغانستان سپس توسط داریوش اول و بعد توسط اسکندر مقدونی و چندین امپراتوری دیگر فتح شد. این کشور تحت سیطره بریتانیا نیز بود. در سال 1973، افغانستان به جمهوری متحد اسلامی یا جمهوری اسلامی تبدیل شد.

امروز افغانستان کشوری اسلامی است اما مذهب بودایی در طی قرن اول قبل از میلاد تا قرن سوم میلادی و تحت امپراتوری کوشان در این کشور رواج یافت.

1.مصر

سال تأسیس: در حدود 6000سال قبل‌ازمیلاد

موسس: پادشاه نارمر یا منس

پایتخت: قاهره

جمعیت: 94798827 (در سال 2017)

با اینکه می‌توان ردپای تمدن مصر باستان را تا حدود 6000سال قبل‌ازمیلاد، در زمانی که گروه‌های شکارچی-گردآورنده در دره رود نیل ساکن بودند، پیگیری کرد، اما نخستین سلسله مصر در سال 3100 قبل‌ازمیلاد شکل گرفت.

در حدود این دوران، مصر علیا و سفلی، با هم متحد شدند و قلمرو پادشاهی پادشاه منس را تشکیل دادند. منس درحقیقت واژه مصری به معنای موسس است و بسیاری از مورخان باور دارند که موسس مصر حاکمی به نام نارمر بوده است. به این ترتیب مصر کهن‌ترین کشور جهان محسوب می‌شود.

پادشاه نارمر توانست کنترل کل راستای رود نیل را به دست بگیرد و پایتخت ممفیس را تأسیس کرد که شهری در مصر امروزی است. نخستین سلسله مصر، اولین سلسله از زنجیره‌های سلسله‌های بعدی در مصر بود که به مدت سه‌هزار سال تا زمان اشغال این کشور توسط اسکندر مقدونی در سال 332 قبل‌از‌میلاد حکومت می‌کردند.

مصر مدرن در سال 1953 و به دنبال انقلاب مصر در سال 1952 تأسیس شد. مصر جمعیت بزرگی دارد و اکثریت شهروندان آن در راستای رود نیل که تنها زمین‌های قابل کشت را دارد ساکن هستند.

منبع: راهنماتو

منبع: faradeed-158416

برچسب ها
نسخه اصل مطلب