جستجو
رویداد ایران > رویداد > سیاسی > حاکمیت در بحث اوکراین اشتباه استراتژیک مرتکب شد/ در غزه هم باید سیاست‌هایی را دنبال کند که به هیچ‌وجه درگیر این نبرد نشود

حاکمیت در بحث اوکراین اشتباه استراتژیک مرتکب شد/ در غزه هم باید سیاست‌هایی را دنبال کند که به هیچ‌وجه درگیر این نبرد نشود

محسن میردامادی گفت: حاکمیت باید سیاست‌هایی را دنبال کند که ایران به هیچ‌وجه درگیر این نبرد نشود چرا که عاقبت خوبی برای ایران نخواهد داشت. فکر می‌کنم مواضع رهبری هم تا به حال در این راستا بوده است.

به گزارش شبکه شرق، محسن میردامادی در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد از احتمالات پیش روی مناقشه فلسطین و اسراییل و بازیگران اثرگذار آن سخن گفته است. 

بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید: 

مهم‌ترین اثر ماندگار این عملیات، آسیب دیدن هیمنه و تحقیری است که اسراییل با آن مواجه شده است. اسراییل هم از دید خود و هم از نگاه ناظران بیرونی، مهم‌ترین قدرت نظامی و اطلاعاتی منطقه محسوب می‌شد، این موقعیت با عملیات فلسطینی‌ها آسیب دیده و مجموعه نظامی و اطلاعاتی اسراییل تحقیر شد.

اگر در روزهای نخست پس از عملیات افکار عمومی برخی واکنش‌های مثبت به خصوص از سوی کشورهای غربی متوجه اسراییل نشان داده بودند، پس از بمباران روزهای گذشته تقریبا در همه کشورهای جهان (حتی کشورهای غربی) افکار عمومی به نفع فلسطینی‌هاست و اسراییل در عرصه رسانه‌ای هم بازنده بوده است. با ادامه روند فعلی اسراییل قطعا بازنده نهایی خواهد بود.

 در شرایطی که اسراییلی‌ها اعلام کرده‌اند که هدف نابودی کامل حماس است، هر رخدادی به جز نابودی حماس به منزله شکست اسراییل است. اگر اسراییل در پایان نبرد در مجموع به عنوان طرف پیروز معرفی نشود، تبعاتی خواهد داشت و جایگاه اسراییل در معرض افول قرار می‌گیرد. 

اگر نتیجه نهایی جنگ طوری باشد که اسراییل پیروز جنگ معرفی شود (که بعید است) طبیعتا نیروهای مخالف اسراییل در منطقه موقعیت ضعیف‌تری پیدا می‌کنند. در این صورت ممکن است اسراییل به حذف فلسطینی‌ها و حماس اکتفا نکند و سعی کند سراغ نیروهای دیگری چون حزب‌الله و... هم برود.

این نیروها خطر بالقوه دایم برای اسراییل هستند و مقابله با آنها می‌تواند خطرات آینده را هم از اسراییل دفع کند. این روند می‌تواند منجر به گسترش درگیری‌ها در منطقه شود و منطقه را دچار درگیری‌های ادامه‌دار و مستمر کند.

حاکمیت باید سیاست‌هایی را دنبال کند که ایران به هیچ‌وجه درگیر این نبرد نشود چرا که عاقبت خوبی برای ایران نخواهد داشت. فکر می‌کنم مواضع رهبری هم تا به حال در این راستا بوده است.

پیداست ایشان هم به این ضرورت‌ها توجه دارند که ایران نباید وارد یک چنین چالشی شود. البته سایر افرادی که مسوولیت داشته و در این زمینه صحبت می‌کنند باید در راستای این هدف کلی رفتار کنند.

معتقدم در برخی موارد برخی افراد مسوول این ضرورت را به درستی درک نکرده و مواضع نامناسبی اتخاذ کرده‌اند. بهترین موضع در میان مسوولان ایران، موضع رهبری بود که به‌شدت از ورود به مناقشه پرهیز کردند.

نتیجه هرچه که باشد پس از پایان درگیری‌ها ایده تشکیل کشور مستقل فلسطینی قوی‌تر شده و بیشتر مورد حمایت قرار می‌گیرد.

 غربی ها برای جلوگیری از  فوران ها و انفجارها، از ایده تشکیل دولت فلسطینی دفاع می کنند.

  حاکمیت در بحث اوکراین اشتباه استراتژیک مرتکب شد. به جای اینکه به دنبال احیای برجام باشد و تلاش کند تحریم ها برداشته و مشکلات با کشورهای غربی کاهش یابند، کاملا یک طرفه به قدرت های شرقی به خصوص روسیه متکی شدند.

 

منبع: sharghdaily-902417

برچسب ها
نسخه اصل مطلب