عمر مفید ماسکها / مدت زمانی که ویروس کرونا روی سطوح میماند
دکتر مسعود مردانی - عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا با اشاره به اینکه تا ۸۰ درصد عفونت کروناویروس بیعلامت است، گفت: در ۲۰ درصد موارد علامت بیماری آشکار میشود که ۲.۵ درصد افراد مبتلا دچار علائم شدید شده و ۱۳درصد از آن ۲.۵درصد ممکن است جان خود را از دست بدهند.
وی با بیان اینکه شدت آلودگی ویروس به شدت بالا است در عین حال بر لزوم رعایت نکات بهداشتی تاکید کرد و افزود: دوره آلوده کنندگی از زمان شروع علائم کروناویروس آغاز شده و تا پایان دوره بیماری میتواند همراه بیمار باشد. این ویروس از ۲ ساعت تا ۹ روز میتواند روی سطوح بماند به همین دلیل رعایت نکات بهداشتی از ضروریترین مسائل است.
این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه اکنون به دلیل ترس از ابتلا به کروناویروس، مراجعه بیدلیل به مراکز درمانی و بیمارستانها افزایش یافته است، اظهار کرد: این موضوع به دلیل استرسی است که افراد جامعه متحمل میشوند. مردم باید بدانند میان سرماخوردگی و ابتلا به کروناویروس تفاوتهایی وجود دارد و تنها کسانی میتوانند مشکوک به کروناویروس باشند که علائم ویروسی در دستگاه تنفسی فوقانی خود، تب بالا و طولانی مدت دارند.
مردانی گفت: افراد مبتلا به بیماریهای شبه آنفلوآنزا بهتر است در منزل استراحت کرده و از حضور در اماکن عمومی و دست دادن و روبروسی کردن با سایر افراد خودداری کنند.
وی ادامه داد: حرارت میتواند ویروس را از بین ببرد به همین دلیل مردم میتوانند بدون نگرانی به شرطی که بدون واسطه نان را از نانوایی خریداری کنند، اقدام به تهیه و مصرف نان کنند.
وی با بیان اینکه حضور در مکانهایی که تجمعات انسانی وجود دارد توصیه نمیشود، افزود: در شرایط خاصی مانند حالا شاید لازم باشد افراد از حضور در باشگاهها و استخرهای شلوع، آرایشگاهها و... خودداری کنند و تردد با وسایل نقلیه همگانی در صورت لزوم صورت گیرد. رعایت این نکات میتواند به حفظ سلامت آنها کمک کند.
وی همچنین استفاده از ماسک را برای تمام مردم ضروری ندانست و خاطرنشان کرد: به مردم توصیه میکنیم اقدام به خرید تعداد بالای ماسک و ذخیره سازی آن نکنند؛ در حال حاضر کارخانههای تولید ماسک در سه شیفت در حال فعالیت هستند تا مشکلی برای تامین آن به وجود نیاید. عمر مفید ماسکهای یک لایه حدود ۲ تا ۳ ساعت است و عمر مفید ماسکهای فیلتردار n۹۵ بین ۸تا ۱۲ ساعت است البته، این نوع ماسک بهتر است توسط کسانی مصرف شود که با افراد دارای علامت بیماری سر و کار دارند.
رئیس کمیته کشوری آنفلوآنزا، پرستاران و کادر درمانی را در خط مقدم مقابله با کروناویروس خواند و تصریح کرد: در کشور چین ۱۷۰۰ نفر از کادر درمانی به کروناویروس مبتلا شدند و در کشور خودمان نیز یک پزشک به دلیل ابتلا به بیماری جان خود را از دست داده است؛ از این رو تهیه وسایل حفاظت شخصی برای این عزیزان در بیمارستانها از نکات حائز اهمیت است.
وی همچنین به مردم توصیه کرد که از مراجعه غیرضرور به دندانپزشکی خودداری کنند.
مردانی همچنین تبادل پول کاغذی را راهی برای انتقال بیماریها خواند و تصریح کرد: بهتر است از کارتهای عابربانک استفاده کنیم و فروشندگان نیز به طور مکرر اقدام به ضدعفونی کردن دستگاههای کارتخوان خود کنند.
این متخصص بیمایهای عفونی در خصوص انجام آزمایشهای تشخیصی کروناویروس، گفت: لزومی ندارد همه افراد این تستهارا انجام دهند. ۸۰ میلیون نفر در ایران زندگی میکنند آیا این امکان وجود دارد که همه تست تشخیصی دهند؟
وی که در یک برنامه تلوزیونی صحبت میکرد، در خاتمه سخنان خود تاکید کرد: بهتر است از ورود مواد غذایی از کشورهای آلوده خودداری کنیم.