(ویدیو) نگاهی به قتلعام بومیان آمریکا که الهامبخش فیلم جدید دی کاپریو شده است
خواهران مولی از نخستین قربانیان حدود ۱۰۰ نفر از اعضای قبیله اوسیج بودند که در جریانی که بعدها به دوران ترور (Reign of Terror) معروف شد، کشته شدند.
اکنون این داستان پر از طمع و خیانت توسط فیلم قاتلان ماه گل (Killers Of The Flower Moon) به کارگردانی مارتین اسکورسیزی و نقش آفرینی لئوناردو دیکاپریو و رابرت دنیرو روایت میشود.
فیلم قاتلان ماه گل جمعه ۱۹ اکتبر در سینماهای جهان اکران میشود و پس از آن در اپل تیوی پلاس پخش خواهد شد.
اوسیجها در سال ۱۸۷۲ از زمینهایشان در میزوری بیرون رانده شده و به یک منطقه حفاظتشده در شمال اکلاهما که تصور میشد غیرقابل کشت است، فرستاده شده بودند. به نظر میرسید در آن منطقه، فقط گیاهانی که به آن ماه گل (Flower Moon) می گویند، رشد می کنند.
اما ۲۲ سال بعد، بزرگترین ذخایر نفت و گاز در آمریکا در زمین همان منطقهای که قبیله خریداری کرده بود، کشف شد.
آنها موفق شدند در برابر تلاشهای دولت برای تصاحب زمینشان مقاومت کنند و تا دهه ۱۹۲۰، ۲,۰۰۰ نفر از آنها سهمیههای سالانهای معادل حدود ۳۷۰ میلیون دلار امروزی را به اشتراک میگذاشتند.
ارنست بورکهارت
یکی از آنها ارنست بورکهارت، سرباز جنگ جهانی اول بود که عمویش ویلیام هیل که در فیلم قاتلان ماه گل، نقش او توسط دنیرو بازی میشود، وی را متقاعد کرد تا در سال ۱۹۱۷ با مولی ازدواج کند.
هیل کلاهبردار بسیار قدرتمندی بود، یک بانک را کنترل میکرد و مالک مشترک یک فروشگاه بزرگ بود. او به عنوان پادشاه تپههای اوسیج شناخته میشد و نفوذی زیادی روی مأموران قانون محلی داشت که چشمشان را بر بسیاری از مرگهای مشکوک میبستند.
مولی بورکهارت
در شب ۱۰ مارس ۱۹۲۳ مولی با صدای وحشتناک انفجار خانه تنها خواهر بازماندهاش، ریتا، در شهرک گری هورس که هر دو در آن زندگی میکردند، بیدار شد.
ریتا، شوهرش و خدمتکارشان در اثر انفجار کشته شدند. مواد منفجره توسط یک آدمکش اجیر شده که شوهر مالی او را استخدام کرده بود، کار گذاشته شده بود.
از چپ: هنری روئن، لیزی کایل و چارلز وایتهورن
اگرچه این قتلها تا حد زیادی از حافظه جامعه آمریکا پاک شده بود، اما در میان تمام بومیان آمریکایی مشهور بود. رئیس فعلی اوسیجها، جفری استندینگ بیر، معتقد است ۵ درصد از جمعیت قبیله در آن زمان کشته شدند که بیش از ۱۰۰ نفر می شدند.
حتی امروز نیز اختلافاتی در مورد حقوق مالی مردم اوسیج در اکلاهما وجود دارد و یک قرن پس از دوران ترور، رئیس قبیله اوسیج ها می گوید: «مردم من بسیار رنج کشیده اند و تا امروز آثار آن دوران همچنان با ماست.»
منبع: روزیاتو
منبع: faradeed-157188