جستجو
رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > گرانی به بازار میوه شب عید می‌رسد؟

گرانی به بازار میوه شب عید می‌رسد؟

گرانی به بازار میوه شب عید می‌رسد؟
قیمت میوه در آستانه شب عید با نوساناتی در بازار روبروست و هر یک از مسئولان دلایلی برای این گرانی‌ها مطرح می‌کنند.
 با توجه به آنکه کمتر از یک ماه به شب عید زمان باقی است، قیمت میوه به عنوان یکی از اقلام اصلی سبد مورد نیاز خانوار با نوساناتی روبروست که هر یک از مسئولان دلایلی برای این گرانی‌ها مطرح می‌کنند.
 
با وجود رشد چندبرابری تولید محصولات باغی نسبت به مدت مشابه سال قبل و ذخیره سازی مناسب سیب و پرتقال در سردخانه‌ها به عنوان ۲ قلم اصلی میوه شب عید،  پیش بینی‌ها حاکی از آن بود که امسال بازار میوه دچار التهاب نمی‌شود، اما بررسی‌های میدانی، واقعیت دیگری نشان می دهد.

بسیاری از مسئولان و دست اندرکاران بخش کشاورزی معتقدند که طبق سنوات گذشته با احیای مجدد وزارت بازرگانی، مسئولان به دنبال تنظیم بازار میوه شب عید از طریق واردات هستند، در حالیکه ورود میوه‌های خارجی به کشور به نرخ نابودی تولید داخل تمام می‌شود.
 
حال به سراغ برخی مسئولان ذیربط و فعالان بازار میوه می‌رویم‌ تا از آخرین وضعیت عرضه و قیمت میوه شب عید با خبر شویم:
 
مهرآبادی یکی از فعالان بازار میوه، گفت: در حال حاضر قیمت میوه و صیفی در میدان بسیار بالاست‌که در صورت استمرار این روند بازار آرامی برای شب عید متصور نیستیم.
 
وی افزود: با توجه به نوسان شدید قیمت سیب، نارنگی، موز و پرتقال طی روز‌های اخیر در بازار پیش بینی می‌شود که قیمت سیب در ایام‌پایانی سال کمتر از ۱۵ هزار تومان، نارنگی ۲۰ هزار تومان و موز ۱۸ هزار تومان نخواهد بود.
 

کمبود میوه بهانه واردات چی ها برای بازکردن پای میوه های خارجی به کشور

 
مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران، با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه شب عید وجود ندارد اظهار کرد: اگر چه برخی افراد به بهانه واردات و دست یابی به سود‌های هنگفت اظهاراتی مبنی بر کمبود یا نوسان شدید قیمت میوه در ایام پایانی سال را مطرح می‌کنند، اما این موضوع به هیچ عنوان واقعیت ندارد.
 
نایب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران افزود: با توجه به احیای وزارت بازرگانی مسئولان وزارت صمت با بهانه جویی‌های مختلف به دنبال واردات هستند در حالی که به سبب رشد چند برابری تولید محصولات باغی با مازاد عرضه مواجه هستیم  که با این وجود جای این سوال مطرح است که فعالان بازار و مسئولان امر بر چه مبنایی اظهاراتی مبنی بر رشد چشمگیر قیمت در ایام پایانی سال را مطرح می‌کنند.
 
وی با اشاره به علل گرانی قیمت نارنگی در بازار گفت: برداشت نارنگی از شهریور آغاز و اوایل زمستان به پایان می‌رسد و از آنجا که این میوه همانند مرکبات و سیب قابلیت نگهداری بلند مدت ندارد و در صورت نگهداری بیش از ۲۰ روز در سردخانه‌ها کیفیت آن کاهش می‌یابد از این رو کمبود عرضه عامل اصلی گرانی قیمت نارنگی در بازار به شمار می‌رود.
 
شادلو ادامه داد: اختلاف قیمت از عمده فروشی تا خرده فروشی در سایه کمبود نظارت دستگاه‌های ذیربط بسیار بالا است که این امر مصرف کنندگان را با چالش‌های متعددی رو به رو کرده است.
 
نایب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران با تاکید بر این مسئله که ذخیره پرتقال در سردخانه‌ها مازاد بر نیاز داخل است گفت: با توجه به رشد چند برابری تولید پرتقال و سیب نه تنها کمبودی در عرضه شب عید وجود ندارد بلکه بسیاری از تولید کنندگان به سبب مازاد محصول و نبود تقاضا نگران افت شدید قیمت در بازار هستند که این امر نشان می‌دهد تنها برخی افراد با هدف نابودی تولید داخل و وابسته کردن کشور اظهاراتی مبنی بر کمبود یا رشد چشمگیر قیمت در ایام پایانی سال را مطرح می‌کند.
 
به گفته شادلو، با وجود آنکه قیمت فعلی میوه به نرخ تمام شده تولید نرسیده است از این رو واردات چی ها زمینه سازی می‌کنند تا کشور را به ۴۰ سال قبل بازگردانند و این در حالی است که هم اکنون در تامین نیاز کشور مشکلی نداریم و به خودکفایی رسیده ایم.
 
وی با بیان اینکه اختلاف خرده فروشی تا عمده فروشی را یکی از دغدغه‌های اصلی تولید کنندگان برشمرد و گفت: با توجه به اختلاف چند برابری قیمت از مزرعه تا بازار بسیاری از تولید کنندگان نگرانی‌هایی نسبت به این امر دارند چرا که این موضوع می‌تواند ضربات جبران ناپذیری به تولید داخل وارد کند.
 

عرضه سیب با قیمت ۱۵ هزار تومان در بازار واقعیت ندارد/کمبود عرضه عامل اصلی نوسان قیمت نارنگی 

 
مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بار فروشان میدان مرکزی میوه و تره بار ، درباره آخرین وضعیت بازار میوه شب عید اظهار کرد: در حال حاضر قیمت موز به سبب نوسان نرخ ارز دستخوش تغییر و تحولاتی قرار گرفته است.
 
وی افزود: با توجه به آنکه موز مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود از این رو افزایش قیمت جهانی و نوسانات نرخ ارز موجب شده هر کیلو موز با قیمت ۱۴ تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان در میدان مرکزی میوه و تره بار عرضه شود که در صورت نوسان نرخ دلار گرانی مجدد قیمت دور از انتظار نیست.
 
دارایی‌نژاد با اشاره به اینکه عرضه سیب با قیمت ۱۵ هزار تومان در بازار میوه شب عید واقعیت ندارد، بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد تولید و ذخیره سازی سیب در سردخانه‌ها جای هیچگونه نگرانی مبنی بر رشد چشمگیر قیمت در ایام پایانی سال وجود ندارد.
 
این مقام مسئول ادامه داد: هم اکنون میزان قابل توجهی سیب و مرکبات در سردخانه‌های کشور دپو است که بدین ترتیب اظهارات فعالان بازار مبنی بر جهش چشمگیر قیمت سیب و مرکبات در بازار شب عید واقعیت ندارد.
 
به گفته وی مسئولان تنظیم بازار ۳۰هزار تن سیب و ۳۰ هزار تن پرتقال در سردخانه‌ها ذخیره سازی کردند تا در صورت نوسان قیمت به بازار عرضه کنند که تمامی این عوامل نشان می دهد آرامش بر بازار میوه حاکم خواهد بود‌.
 
رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار با اشاره به اینکه تولید محصولات باغی نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۲ برابر رشد داشته است، بیان کرد: بر این اساس بسیاری از مسئولان برای صادرات سیب و مرکبات به بازار‌های هدف برنامه ریزی کردند که با این وجود جای این سوال مطرح است که فعالان بازار بر چه مبنایی از رشد چشمگیر قیمت میوه در بازار شب عید خبر می‌دهند.
 
وی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه شب عید وجود ندارد، افزود: سیب، پرتقال و کیوی جزء اقلام اصلی میوه شب عید هستند که به سبب ذخایر مناسب کمبودی در عرضه وجود ندارد.
 
این مقام مسئول درباره نوسان قیمت نارنگی در بازار گفت: در حال حاضر عرضه نارنگی تنها محدود به برخی مناطق کشور است که همین امر زمینه را برای نوسان قیمت نارنگی در بازار فراهم کرده است به طوری که هر کیلو نارنگی تخمه پاکستانی از ۴ هزار تومان تا ۷ هزار تومان، نارنگی بندری ۷ تا ۱۰ هزار تومان و نارنگی پیچ ۴ تا ۷ هزار تومان در میدان مرکزی میوه تره بار عرضه می‌شود که حداکثر با احتساب ۳۰ تا ۳۵ درصد سود در خرده فروشی‌ها باید به دست مصرف کننده برسد.
 

مردم‌ نگران گرانی میوه شب عید نباشند

 
اسدالله کارگر رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران ، با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه شب عید وجود ندارد اظهار کرد: با وجود فراوانی تولید سیب و مرکبات نسبت به مدت مشابه سال قبل نه تنها کمبودی در عرضه میوه شب عید وجود ندارد بلکه بستر برای صادرات مازاد نیاز داخل فراهم شده است.
 
وی افزایش چشمگیر قیمت میوه در بازار شب عید را تکذیب کرد و گفت: با توجه به فراوانی عرضه جای هیچ نگرانی مبنی بر جهش چشمگیر قیمت در بازار شب عید وجود ندارد.
 
کارگر با اشاره به اینکه افزایش قیمت نارنگی ارتباطی به دیگر اقلام ندارد بیان کرد: با توجه به پایان فصل برداشت نارنگی و محدودیت عرضه قیمت این محصول با نوساناتی در بازار رو به رو شده است، اما افزایش این میوه ارتباطی به دیگر اقلام ندارد و به عبارت دیگر جزئیات را نباید به کلیات  تعمیم داد.
 
این مقام مسئول نوسان نرخ ارز را عامل اصلی گرانی موز در بازار اعلام کرد و گفت: با توجه به نوسان قیمت دلار در هفته‌های اخیر قیمت موز دستخوش تغییر و تحولاتی قرار گرفته که ممکن است با استمرار نوسانات نرخ ارز این موضوع ادامه یابد.
 
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در پایان تصریح کرد: با توجه به ازدیاد عرضه در برابر تقاضا و ذخیره سازی مناسب مرکبات و سیب به عنوان اقلام اصلی بازار شب وعید اتفاق ناگواری در بحث میوه رخ نخواهد داد.
 
برچسب ها
نسخه اصل مطلب