به گزارش اکوایران، میانگین مصرف گوشت قرمز خانوار در نقاط شهری در سال 1401 نسبت به 1400 کاهش یافته است. در این گزارش نحوه مواجهه هر دهک‌ هزینه‌ای با تغییرات قیمت گوشت قرمز بررسی شده است.

تغییرات مصرف گوشت در سه دهک فقیر جامعه

یکی از اقلام اصلی در سبد مصرفی خانوار، گوشت قرمز است. با توجه به اینکه در شرایط تورمی صرفا افزایش هزینه‌های اختصاص یافته برای خرید یک کالا نمی‌تواند مصرف واقعی را نشان دهد، بنابراین باید میزان هزینه مربوط به خرید گوشت را بر میزان قیمت آن تقسیم کنیم تا میزان مصرف گوشت حاصل شود.

به همین ترتیب میزان مصرف گوشت در هر یک از دهک‌های هزینه‌ای در سال گذشته محاسبه شده است. برآوردها نشان می‌دهد که در 1401 خانوار فقیرترین دهک ‌جامعه در هر ماه به طور متوسط تقریبا 430 گرم گوشت در مصرف کرده‌اند. داده‌ها نشان می‌دهد که این عدد در مقایسه با 1400 بالغ بر 67 گرم بیشتر شده است.  

میزان گوشت مصرفی دهک دوم هزینه‌ای در سال گذشته تقریبا معادل با مقدار آن در سال 1400 و برابر 680 گرم در هر ماه است. همچنین در دهک سوم نیز مصرف گوشت تغییرات زیادی نداشته و کمتر از 10 گرم افزایش یافته است. داده‌ها نشان می‌دهند که حجم مصرف گوشت در سه دهک پایین جامعه، به نوعی رکورد پنج ساله در حجم مصرف به حساب می‌آید. این موضوع را می‌توان از مهم‌ترین تاثیرات یارانه به دهک‌های پایین‌تر جامعه در سال گذشته دانست. اتفاقی که منجر به رشد مصرف این کالا در دهک‌های پایین‌تر شده و مانع از آن شده تا تورم به این گروه ها و مصرفشان از گوشت قرمز اصابت کند.