جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > ۱۰ فیلم جنگی دیدنی در مورد شخصیت های واقعی

۱۰ فیلم جنگی دیدنی در مورد شخصیت های واقعی

در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۱۰ مورد از بهترین فیلم های جنگی زندگینامه ای در مورد شخصیت های واقعی مرتبط با جنگ آشنا کنیم که دیدنشان برای هر علاقمند به ژانر جنگی ضروری است.

فیلم های جنگی با داستان های ساختگی و تخیلی، بسیار جذاب هستند زیرا معمولاً ترکیب کلیشه ارتش یک نفره و قرار دادن روایت های فرعی عجیب در داخل آن ها را برای فیلمسازان آسان تر می کنند.

در حالی که این موضوع برای طرفداران اکشن بسیار جذاب است اما علاقمندان به جنگ و تاریخ زمانی از یک فیلم جنگی لذت می برند که شخصیت های به تصویر کشیده شده در فیلم، در دنیای واقعی وجود داشته باشند.

فیلم ها با تکیه بر داستان های زندگینامه ای، نه تنها این افراد را مورد تجلیل و احترام قرار می دهند، بلکه افراد بیشتری را از فعالیت های آن ها آگاه می سازند.

۱۰- MacArthur (1977)

داگلاس مک آرتور فرماندهی مشهور است که امروزه به ندرت درباره او صحبت می شود، با این حال او یکی از تاثیرگذارترین شهروندان آمریکایی در طول جنگ جهانی دوم و جنگ کره بود.

مک آرتور پس از نشان دادن مهارت های رهبری مثال زدنی در طول جنگ جهانی دوم، نیروهای حاضر در کره را رهبری می کرد اما اختلاف نظر و استراتژی شدید او با رئیس جمهور ترومن، فرمانده کل قوای وقت ایالات متحده را مجبور کرد تا او را از فرماندهی برکنار کند.

داستان این کهنه سرباز به بهترین شکل در فیلم مک آرتور روایت می شود؛ جایی که مخاطبان تمام سرگذشت او را از روزهای قبل از تاثیرگذاری اش در این دو جنگ تا روزهایی که اعتبار خود را از دست داده، می بینند.

در این فیلم جزئیات شگفت انگیزی در مورد او ارائه شده است، به ویژه این واقعیت که او هم باهوش بود و هم به شدت بیرحم. او حتی در برهه ای پیشنهاد استفاده از بمب های هسته ای علیه چین و کره شمالی را مطرح کرد که به خوبی از آسیب هایی که چنین سلاح هایی در ژاپن ایجاد کرده بودند آگاه بود.

۸- Hacksaw Ridge (2015)

اینکه آیا جنگ از نظر خدا قابل توجیه است یا خیر، موضوع بحث است و هکساو ریج یا ستیغ اره ای چنین موضوعی را بررسی می کند در حالی که داستان خود را در لحظات دراماتیک زیادی غرق می کند.

داستان این فیلم جنگی جذاب در مورد دزموند داس است که به شدت به فرمان “تو نباید بکشی” در کتاب مقدس مسیحیان اعتقاد داشت اما به هر حال، خود انتخاب کرد تا بتواند به عنوان پزشک ارتش خدمت کند. خب، حتی پزشکان هم باید استفاده از سلاح را یاد بگیرند اما داس کاملاً از این کار امتناع کرد.

بنابراین، این فیلم نشان می دهد که چگونه مورد داس برای مافوق هایش در ارتش و دولت وقت ایالات متحده پیچیده و بغرنج شده بود. اگر به خاطر عقاید صلح طلبانه اش با او بیرحمانه رفتار شده و اخراج می شد، دولت بسیاری از شهروندان آمریکایی (که مذهبی هستند) را طرد می کرد.

و در حالی که برخی تصور می کردند که داس از دین برای پنهان کردن بزدلی خود استفاده می کرد، او ثابت کرد که شجاع تر از همکاران سلاح به دستش است. در طول نبرد اوکیناوا، او ۷۵ نفر از نیروهای خودی و حتی دشمن را بدون شلیک حتی یک گلوله، از مرگ نجات داد.

۶- Lone Survivor (2013)

ماموریت های نظامی می توانند به شدت به بیراهه بروند، به خصوص زمانی که سربازان کمی بیش از حد مهربان و دلسوز می شوند. در تنها بازمانده، یک واحد تفنگداران ویژه نیروی دریایی ایالات متحده به منطقه هندوکش افغانستان فرستاده می شود تا احمد شاه، یکی از رهبران طالبان را به قتل برساند.

در هنگام مخفی شدن سربازان در میان درختان، گروهی چوپان افغان آن ها را می بینند. سربازان آمریکایی نمی دانستند با این افراد غیرنظامی چه کنند و در نهایت به آن ها اجازه دادند که بگذارند بروند و ماموریت شان را رها کنند.

این تصمیم برای آن ها گران تمام می شود چرا که همان چوپانان موضوع را به طالبان هشدار می دهند و در ادامه حمله مرگباری از سوی نیروهای طالبان به این گروه سرباز آمریکایی صورت می گیرد.

تمرکز اصلی فیلم بر روی مارکوس لوترل است که در نهایت به تنها بازمانده از چهار تفنگدار این عملیات ناکام تبدیل شد. اگر چه فیلم تنها بازمانده پرتنش و بسیار خونین است، اما تماشای آن بسیار لذت بخش و سرگرم کننده نیز هست، زیرا تصویر بسیار دقیقی از واقعیت های میدان نبرد حتی برای ماهرترین واحدهای نظامی ارائه می دهد.

هر چند که آن ها به خوبی آموزش دیده اند، اما این تفنگداران در مقابل حمله گسترده و همه جانبه طالبان کاری از پیش نمی برند. بدتر از آن اینکه، آن ها مشکلات ارتباطی متعددی به دلیل سیگنال ضعیف در کوهستان های هندوکش داشتند که نقش مهمی در کشته شدن اکثر آن ها دارد.

۴- Lawrence of Arabia (1962)

موسیقی متن بی نقص، بازی های تحسین برانگیز و یک نزاع منحصر به فرد از دلایل اصلی ماندگار بودن فیلم لارنس عربستان و موفقیت آن در آزمون زمان است. در واقع این فیلم بیشتر از آن که جنگی باشد، سفری ماجراجویانه دارد و روایت تلاش های یک نقشه کش نظامی انگلیسی، ستوان تی. ای. لارنس، است که یک سفر طولانی با شتر را انجام می دهد تا برخلاف دستور مافوقش به یک پاسگاه متعلق به ترک های عثمانی حمله کند. این اتفاق پس از آن رخ می دهد که او به عربستان فرستاده می شود تا شورش اعراب علیه ترکان را ارزیابی کند.

لارنس عربستان با زمان ۲۲۷ دقیقه یکی از طولانی ترین فیلم هایی است که تا به حال ساخته شده، اما هیچ دقیقه ای از آن غیرضروری و اضافی به نظر نمی رسد. صحنه های زیبای بسیاری در فیلم وجود دارد و مخاطبان خوشحال خواهند شد که هیچ کدام از آن ها در فرآیند تدوین کنار گذاشته نشده اند. به علاوه، فیلم برای توسعه هر شخصیت فرعی وقت می گذارد، موضوعی که زمان طولانی روایت فیلم را توجیه می کند.

۲- Isoroku (2011)

درگیری های آمریکا با ژاپن در طول جنگ جهانی دوم عمدتاً از دیدگاه سربازان و سیاستمداران آمریکایی مورد بررسی قرار گرفته است، اما غیر از آنچه در این فیلم ها در مورد حملات پرل هاربر و عملیات تلافی جویانه ایالات متحده پس از آن به تصویر کشیده، چیزهای بسیار زیاد دیگری نیز وجود داشت.

ایسوروکو زندگی حرفه ای فرمانده ناوگان مشترک ژاپن، ایسوروکو یاماموتو را پوشش می دهد که از همان ابتدا مخالف حمله به ناوگان آمریکا در پرل هاربر بود.

از آنجا که او در ایالات متحده درس خوانده بود، ایسوروکو می دانست که این کشور قدرت نظامی و اقتصادی قابل توجه و تاثیرگذاری است، اما مافوق هایش به حرف او گوش ندادند.

آن ها حتی وقتی یاماموتو به آن ها توصیه کرد که پیمان سه جانبه اتحاد با ایتالیا و آلمان را امضا نکنند، نیز به حرف او گوش نکردند. با این حال، با توجه به مقام بالایی که داشت، چاره ای جز پیروی از دستورها نداشت. در نتیجه.ژاپن بهای سنگینی برای این اشتباهات پرداخت.

32

۱- Jarhead (2005)

جنگ، حداقل بر اساس روایتی که در فیلم جارهد می بینیم، اصلاً سرگرم کننده و جذاب نیست. و وقتی شما یک تک تیرانداز هستید، همه چیز حتی خسته کننده تر هم می شود.

درام جنگی ساخته سم مندس روایتگر زندگی آنتونی «سوف» سووفورد، تک تیرانداز ارتش ایالات متحده است که به جنگ خلیج فارس اعزام شده اما تمام درگیری ها را بدون شلیک حتی یک گلوله پشت سر می گذارد. بیشتر وقت او صرف انجام کارهای روزمره و گپ زدن با همکارانش می شود.

از آنجایی که اکشن زیادی در فیلم رخ نمی دهد، می توان انتظار داشت که هر کسی فکر کند جارهد یک فیلم کسل کننده باشد اما اصلاً چنین نیست. گفتگوهای تفکربرانگیز متعددی در فیلم وجود دارد، به خصوص آن هایی که حول ضرورت جنگ صورت می گیرند، و ترس هایی که پرسنل نظامی دارند.

یک ترس عمده شامل از دست دادن همسرانشان و سوء استفاده “جودی ها” (مردانی که همسران تنهای سربازان را در حین انجام خدمت آن ها در دور از خانه وسوسه کرده و فریب می دهند) است. سوف و همرزمانش همچنین درگیر شیطنت های زیادی می شوند، اگرچه بیشتر آن ها ساختگی به نظر می رسند که در خدمت نظامی واقعی رخ نمی دهند.

منبع: روزیاتو

منبع: faradeed-156650

برچسب ها
نسخه اصل مطلب