جستجو
رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > اصفهان-شیراز کوتاه شد

اصفهان-شیراز کوتاه شد

همزمان با سفر روز پنج‌شنبه رئیس‌جمهور به استان فارس، آزادراه شیراز-اصفهان به نام «آزادراه شاهچراغ» پس از ۱۳ سال افتتاح شد.

آزادراه شیراز- اصفهان روز پنج‌شنبه پس از ۱۳سال باحضور رئیس‌جمهور افتتاح شد. از این آزادراه که «شاهچراغ» نام‌گذاری شده است، به‌عنوان طولانی‌ترین آزادراه کشور که به‌صورت ممتد به طول ۲۱۲کیلومتر زیر بار ترافیک رفته است، یاد می‌شود. تاکنون ۶قطعه از ۸قطعه این آزادراه ۳۷۰کیلومتری به بهره‌برداری رسیده است. با افتتاح این پروژه زمان سفر از شیراز به اصفهان و به تبع آن به مناطق مرکزی کشور بیش از دوساعت کاهش خواهد یافت.

همزمان با سفر روز پنج‌شنبه رئیس‌جمهور به استان فارس، آزادراه شیراز-اصفهان به نام «آزادراه شاهچراغ» پس از ۱۳ سال افتتاح شد. آزادراه شیراز-اصفهان سال ۸۹ در دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد کلنگ‌زنی شد، اما به دلیل آنچه کمبود اعتبارات بیان شده تکمیل آن متوقف مانده بود. سرانجام روز پنج‌شنبه ۲۱۲کیلومتر از این جاده ۳۷۰کیلومتری (آزادراه شیراز- ایزدخواست) همزمان با سفر دو روزه ابراهیم رئیسی به فارس به‌طور کامل افتتاح شد.

با افتتاح این پروژه زمان سفر از شیراز به اصفهان و به تبع آن به مناطق مرکزی کشور بیش از دو ساعت کاهش خواهد یافت و مردم استان‌های هرمزگان و بوشهر نیز از آن بهره‌مند خواهند شد. برای این پروژه آزادراهی تاکنون مبلغ ۲۵ هزار میلیارد تومان (به ارزش روز) هزینه شده است. از آزادراه شیراز-اصفهان، به عنوان طولانی‌ترین آزادراه کشور که به صورت ممتد و به طول ۲۱۲ کیلومتر زیر بار ترافیکی رفته یاد می‌شود که تاکنون ۶قطعه از ۸ قطعه این آزادراه به بهره‌برداری رسیده است.

به گزارش تابناک، قطعه هفتم با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد همراه است و هنوز عملیات اجرایی قطعه ۸ آغاز نشده است. آزادراه شیراز- ایزدخواست به طول ۲۱۲ کیلومتر به عنوان بخشی از آزادراه شیراز-اصفهان در ۴ خط عبوری شامل دو خط رفت و دو خط برگشت توسط شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل‌ونقل کشور با مشارکت سرمایه‌گذاران تکمیل شده است.

به گزارش تسنیم، آزادراه شیراز- اصفهان به دو قسمت تقسیم شده است که یک قسمت آن از شیراز تا ایزدخواست و قسمت دیگر آن از ایزدخواست تا اصفهان است. عملیات اجرایی آزادراه شیراز - ایزدخواست به طول ۲۲۵ کیلومتر در ۷ قطعه برنامه‌ریزی شده که قطعات یک، دو و سه آن به طول ۱۰۷ کیلومتر حدفاصل شهر‌های سده تا ایزدخواست از مناطق سد ایزدخواست، کوه مروارید، روستای خسرو شیرین و رودخانه سفید می‌گذرد. همچنین قطعات چهار، پنج، شش و هفت به طول ۱۱۸ کیلومتر حدفاصل شهر‌های سده تا شیراز از مناطق تنگ براق، دشت کامفیروز، تنگ بستانک و تنگ خیاره گذشته و به بزرگراه شیراز - سپیدان متصل می‌شود. افتتاح بیمارستان ۶۴ تخت‌خوابی شهدای رستم، بازدید از طرح‌های در حال ساخت نهضت ملی مسکن در شهر «صدرا»‌ی شیراز و واگذاری ۱۰ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی و بهره‌برداری رسمی از طرح عظیم خط دوم انتقال آب شرب شیراز از سد درودزن، از دیگر برنامه‌های سفر دو روزه رئیس‌جمهور به استان فارس بود.

ابراهیم رئیسی روز پنج‌شنبه در مراسم افتتاح رسمی ۶قطعه از آزادراه شیراز-اصفهان، تکمیل این بخش از این آزادراه را کاری افتخارآمیز در جهت رفاه مردم و تکمیل زیرساخت‌های ارتباطی کشور دانست و اظهار کرد: احداث این مسیر سهم مهمی در تکمیل مسیر شمال-جنوب و دریا به دریا دارد و کار فنی که در جریان احداث آن انجام شده شایسته قدردانی است و باید از دست‌اندرکاران این پروژه تشکر کنم.

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، رئیس‌جمهور با تشریح مزایای احداث این آزادراه از جمله در زمینه کوتاه شدن زمان سفر، صرفه‌جویی در هزینه‌ها و ارتقای بهره‌وری افزود: بخش بعدی این آزادراه در حدفاصل شیراز تا بوشهر نیز باید با سرعت اجرا شود تا این کریدور به شکل تکمیل و مورد استفاده قرار گیرد. رئیسی با بیان اینکه قطعه افتتاح شده بحق به نام «شاهچراغ» نام‌گذاری می‌شود که چراغ راه ما هستند، گفت: احداث این آزادراه کاری ماندگار برای کشور و نماد نوآوری، خلاقیت و تلاش‌های مهندسین توانمند کشور است.

حافظ؛ بهترین نماد

رئیسی پنج‌شنبه شب نیز در مراسم بزرگداشت یادروز حافظ که در جوار آرامگاه وی برگزار شد، حافظ را بهترین نماد پیوند ایرانیان با اسلام دانست و گفت: حافظ با تمام جان و وجود، عشق به اسلام و مبانی ارزش‌های اسلامی داشت و این تقابل بین ایران و اسلام را از بین برد.

به گزارش «ایسنا»، رئیسی از راویان حافظ خواست تا علاوه بر موارد شناسنامه‌ای حافظ به شخصیت و اندوخته‌ها و میراثی که برای ما به جا گذاشته توجه کنند و سپس ادامه داد: باید به‌روز و بهنگام، نسبت به مسائلی که امروز جامعه اسلامی با آن درگیر است، اشعار حافظ را بخوانیم. به گزارش خبرآنلاین، رئیس‌جمهور همچنین گفت: شیراز هم تخت‌جمشید دارد، هم حافظ و هم در قله شاهچراغ را دارد، همزیستی این سه در تمام طول تاریخ به‌گونه‌ای بوده که کسی نمی‌تواند بین آن‌ها تقابل تعریف کند.

منبع: fararu-673289

برچسب ها
نسخه اصل مطلب