گیلان| ظرفیت بالای نوار ساحلی برای اجرای پروژههای ماهی در قفس
طبق سیاستهای اعلامشده اقتصاد مقاومتی نوار ساحلی گیلان بهعنوان یکقطب ظرفیتهای بسیار بالایی برای ایجاد پروژههای ماهی در قفس دارد از طرفی با برطرف شدن مشکلات اعتباری، امسال 14 و نیم میلیارد تومان از محل تبصره 18 در قالب تسهیلات بانکی برای متقاضیان این بخش در نظر گرفتهشده است. شرایط و ویژگیهای استان گیلان برای توسعه فعالیتهای آبزیپروری و پرورش ماهی در قفس شرایط مطلوب و قابل قبولی است بهطوریکه باید گفت بر اساس مطالعاتی که شرکت نروژی در سال 94 انجام داد، 12 پهنه آبی و 7 سایت پرورش ماهیان خاویاری و استخوانی نظیر قزلآلا در نوار ساحلی گیلان شناساییشده است.همزمان با تأکیدات رهبری در راستای تبیین و ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی و در راستای عمل به منویات ایشان در بحث توسعه فعالیتهای پرورش ماهی در قفس در نوار ساحلی شمال کشور، مجموعههای شیلاتی فعالیت و اقدامات خود را برای کمک به متقاضیان و سرمایهگذاران این بخش آغاز کردند.
چالش نبود اعتبارات کافی
سرپرست اداره کل شیلات استان گیلان مشکلات اعتباری را از جمله چالشهای فرآوری سرمایهگذاران پروژههای ماهی در قفس خواند و اظهار داشت: نبود اعتبارات بانکی لازم تا سال گذشته یکی از مشکلات این طرحها محسوب میشد اما اخیراً اقدامات خوبی در این راستا انجامشده است. عظیم مدبری با بیان اینکه در حال حاضر اعتبارات خوبی برای حمایت از طرحها و پروژههای ماهی در قفس استان گیلان اختصاص پیداکرده است عنوان کرد: امسال 14 و نیم میلیارد تومان اعتبار از محل تبصره 18 برای متقاضیان و سرمایهگذارانی که قصد ورود به حوزه ایجاد پروژههای ماهی در قفس دارند در نظر گرفتهشده است. او حلوفصل مشکلات اعتباری و تسهیلات بانکی برای شروع فعالیت پروژههای ماهی در قفس را گامی مطلوب در راستای عمل به سیاستها و اهداف اقتصاد مقاومتی تلقی کرد و ابراز داشت: اگر متقاضیان وثیقههای لازم برای دریافت تسهیلات بانکی را ارائه دهند هیچ مشکل دیگری در این مسیر به وجود نمیآید.
وجود 12 قفس برای پرورش و تولید ماهی در دریا
سرپرست اداره کل شیلات گیلان از وجود 12 قفس برای پرورش و تولید ماهی در دریا خبر داد و با تأکید بر فعالیت دو شرکت جهاد نصر کرمانشاه و جهاد نصر کردستان در انبارسر کیاشهر و بندرانزلی افزود: طبق آخرین اطلاعات و گزارشهای واصله فرآیند ریختن ماهی در قفسها هنوز توسط شرکتها به پایان نرسیده است. مدبری تولید چیزی حدود 500 تن ماهی در قالب پروژههای ماهی در قفس گیلان را برای امسال مورداشاره قرار داد و گفت: حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی، تسریع در فرآیند کارشناسی و صدور موافقتنامههای اصولی از جمله اقداماتی است که در بحث پروژههای ماهی در قفس در دستور کار شیلات گیلان قرار دارد. سرپرست اداره کل شیلات گیلان با اشاره به اینکه این دستگاه برای رسیدن به اهداف چشمانداز 1404 برنامهریزیهای خوبی را انجام داده است خاطرنشان کرد: پرورش ماهی در قفس یک ظرفیت جدید تولیدی در نوار ساحلی گیلان است که امیدواریم با توسعه فعالیتهای آبزیپروری در استان به اهداف موردنظر برسیم. مدبری ورود متقاضیان و سرمایهگذاران بخش خصوصی به عرصه پرورش ماهی در قفس و حمایت جدی از آنان توسط مجموعه شیلات استان گیلان را موردتوجه قرار داد و عنوان کرد: توسعه فعالیتهای آبزیپروری و تولید ماهی بهویژه در نوار ساحلی دریای خزر از جمله اهداف و اولویتهای اداره کل شیلات گیلان محسوب میشود.
پروژهای که اولویت است
سرپرست اداره کل شیلات گیلان مهمترین کارکردها و فواید پروژههای پرورش ماهی در قفس را برشمرد و اظهار داشت: یکی از بهترین راهها برای کاهش میزان صید ماهیان دریای خزر و صرفهجویی اقتصادی، اجرای طرحهای پرورش ماهی در قفس محسوب میشود که بهعنوان یک اولویت کاری در دستور کار شیلات قرار دارد. مدبری افزایش تولید ماهی و ایجاد فرصتهای شغلی جدید را از دیگر کارکردهای مثبت اجرای پروژههای پرورش ماهی در قفس خواند و تصریح کرد: برآوردها و محاسبات ما نشان میدهد در حال حاضر دو مقوله بسیار مهم صادرات و ارزآوری ناشی از آن بهخوبی با اجرای پروژههای ماهی در قفس تحقق پیدا میکند.