فردای اقتصاد: این مدیر تحلیل و سرمایهگذاری کارگزاری بانک صنعت و معدن معتقد است، در سطح دنیا تولید سیمان رقم ۴ میلیارد تن را نشان میدهد و مسیر تولید طی سالهای اخیر همواره صعودی است.
علی اسکینی با حضور در برنامه بورسان عنوان کرد: در مناطق جنوبی تقاضا بالاست و ظرفیت عملیاتی بیشتر است. در این مناطق عمدتا رقابت در بورس کالا در ارقام بهتری به ثبت میرسد.
در منطقه کرمان ۸۷ درصد و در منطقه خراسان حدودا ۲۰ درصد رشد سودآوری در سال ۱۴۰۱ به ثبت رسیده است. به عبارتی شرکتهای سیمانی که از جانماییهای بهتری برخوردارند، ارقام مطلوبتری را به خود اختصاص میدهند.
وی ادامه داد: روند صنعت از حرکت در مسیر سودآوری حکایت دارد. در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳ همت سود به ثبت رسیده و مقدار فروش نیز صعودی است.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، فروش گروه سیمانی در اوایل دهه ۹۰ تقریبا ۴ همت بود و در ۴ فصل اخیر به ۳۱ همت رسیده است. فروش دلاری صنعت نیز یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برآورد میشود.
اسکینی گفت: وضعیت سودآوری حتی از ابتدای دهه ۹۰ نیز مطلوبتر گزارش میشود. تقریبا متوسط فروش در صنعت سال ۱۴۰۱ رقمی بالغ بر ۶۸۸ تومان بود.
وی افزود: شاخص بورس تهران از سال ۱۳۹۹ تا کنون بازدهی ۳۱۴ درصدی برای سرمایهگذاران به ارمغان آورد و گروه سیمان نیز تقریبا در همین محدوده بازدهی ایجاد کرده است.
در سال ۱۴۰۰ شاخص بورس ۶۰ درصد بازدهی داشت در حالی که صنعت سیمان ۹۰ درصد بازدهی ایجاد کرد.
مدیر تحلیل و سرمایهگذاری کارگزاری بانک صنعت و معدن تصریح کرد: بزرگترین ریسکی که صنعت سیمان و تمام صنایع کشور با آن درگیر هستند به دخالتهای دولتی باز میگردد.
در برنامه امروز بورسان، علیرضا کدیور کارشناس ارشد بازار سرمایه به ارزیابی وضعیت جاری و چشمانداز آتی معاملات بازار سهام پرداخت. در ادامه علی اسکینی مدیر تحلیل و سرمایهگذاری کارگزاری بانک صنعت و معدن عملکرد صنعت سیمان را مورد بررسی قرار داد.