جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (تصاویر) کشف مجسمه‌های ۷ هزار سالۀ انسان‌هایی با کلاه عجیب

(تصاویر) کشف مجسمه‌های ۷ هزار سالۀ انسان‌هایی با کلاه عجیب

مجسمه‌هایی که اخیرا در سایت 9 هزار سالۀ تپه اولوکاک (Ulucak Höyük) کشف شده‌اند، زن و مردی را نشان می‌دهند که کلاه‌هایی عجیب روی سرشان دارند؛ پوششی که تا کنون در هیچ یک از یافته‌های باستانی این منطقه سابقه نداشته است.

فرادید| آخرین بقایای باستان‌شناسی یافت‌شده در تپه‌ی واقع در مرزهای اولولاک، در شرق گذرگاه Belkahve بین دشت‌های ازمیر-کمال‌پاشا، همچنان در حال فاش کردن فرهنگ باستانی آناتولی غربی است. 

به گزارش فرادید؛ حفاری‌های انجام‌شده با حمایت وزارت فرهنگ و گردشگری، از سال ۲۰۰۹ به رهبری دانشکده ادبیات و باستان‌شناسی پیشاآسیایی ادامه دارد. 

پروفسور اوزلم جویک، در شمال غربی ترکیه که سرپرستی تیم حفاری را بر عهده دارد، گفته است که اخیراً در استان ازمیر در دریای اژه ترکیه، تندیسه‌هایی کشف شده که قدمتشان به حدود ۵۷۰۰ سال پیش از میلاد برمی‌گردد و گمان می‌رود این تندیسه‌ها یک جفت زن و مرد و کودک باشند. 

در سه لایه فرهنگی که از آن زمان تاکنون شناسایی شده است، سکونتگاه روم پسین در بالا، لایه‌های عصر مفرغ اولیه در زیر سکونت‌گاه‌های بیزانس اولیه و سکونتگاه دوران نوسنگی پسین در پایین یافت شده است. 

در لایه‌ی نوسنگی پسین (قدیمی‌ترین لایه تپه) می‌توان کوره‌ها و تنورها، فضاهای مختص استفاده روزانه و همچنین بخش‌هایی با کارکردهای خاص را مشاهده کرد. در این کاوش‌ها، تعداد زیادی گلدان سرامیکی، ابزارهای ساخته شده از گانیستر، سلاح‌های سنگی، تندیسه‌های الهه مادر و گلدان‌های انسان‌نما کشف شده است.

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-156026

برچسب ها
نسخه اصل مطلب