راهبردهای پنج گانه دولت برای حل بحران مسکن
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، جلسه رصد شرایط اقتصادی که به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی و با حضور اعضای تیم اقتصادی برگزار شد؛ در این جلسه وزیر راه و شهرسازی بر ضرورت برنامهریزی برای تأمین اقلام اساسی ساخت مسکن از جمله سیمان و فولاد تأکید کرد.
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در این نشست گفت: با تدابیر دولت هزینه زمین برای ساخت پروژههای نهضت ملی مسکن صفر شده است.
در سالهای اخیر به دلیل کمبود مسکن، قیمت خرید خانه به شدت افزایش یافته بود که با اعطای تسهیلات به طرح نهضت ملی مسکن و رونق گرفتن ساخت خانه قیمت تمام شده مسکن برای مردم کاهش مییابد.
دولت سیزدهم از همان روزهای ابتدایی فعالیت خود برای حل بحران کمبود مسکن، ساخت خانه را در قالب طرح هایی از جمله نهضت ملی مسکن در برنامه های خود قرار داد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازیِ وقت در مورد راهبردهای دولت برای اجرای قانون جهش تولید مسکن (نهضت ملی مسکن) گفت: اولین راهبرد این است که ساخت و ساز فعلی مسکن که توسط بخش خصوصی سالانه بین ۳۲۰ تا ۳۵۰ هزار واحد است، ارتقا پیدا کند.
دومین راهبرد تحریک تقاضا در بافت فرسوده است. زیرا در شرایط فعلی بیش از ۱۴۴ هزار هکتار بافت فرسوده مصوب در کشور داریم که اینها مسائل ویژهای از جمله ناپایداری را در کشور به همراه دارد.
راهبرد سوم ساخت واحدهای مسکونی برای دهکهای اول تا سوم و در استطاعت خانوارهای این دهکهاست که مقرر شده این بخش با حداکثر حمایت دولت ساخته شود که نقطه کانونی طرح نهضت ملی مسکن است، راهبرد چهارم ساخت مسکن برای دهکهای متوسط با حمایت نسبی دولت احداث است. راهبرد پنچم احداث واحدهای مسکونی روستایی است.
راهبرد دیگر موضوع مسکن اجارهای است که برای اولین بار در کشور، ۱۵۰ هزار واحد مسکونی اجارهای احداث خواهد شد.
محمدعلی نیکبخت وزیر جهادکشاورزی هم در این جلسه با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای ایجاد تنوع در مبادی ورودی و تأمین کنندگان کالا، گزارشی از آخرین وضعیت کالاهای اساسی ارائه کرد.
منبع: eghtesadnews-601375