جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > روش خاص این گیاه انگلی برای تغذیه از گیاهان دیگر

روش خاص این گیاه انگلی برای تغذیه از گیاهان دیگر

بلوط‌دار (balanophoraceae) قارچ‌مانند شاید در ظاهر شبیه قارچ باشد، اما در واقع مجموعه‌ای از گل‌ها موسوم به گل آذین است و برخلاف سایر انگل‌هایی که خودشان را به میزبان متصل می‌کنند تا مستقیماً مواد مغذی آن را بدزد.

این گل‌های قارچ‌مانند مقادیر قابل‌توجهی از ژن‌های اصلی خودشان از جمله ژن‌های مربوط به فتوسنتز را از دست می‌دهند تا به هماهنگی بهتری با گیاهان میزبان خود دست یابند.

به گزارش فرادید، بلوط‌دار (balanophoraceae) قارچ‌مانند شاید در ظاهر شبیه قارچ باشد، اما در واقع مجموعه‌ای از گل‌ها موسوم به گل آذین است و برخلاف سایر انگل‌هایی که خودشان را به میزبان متصل می‌کنند تا مستقیماً مواد مغذی آن را بدزدند، این گیاه حیله‌گر میزبانش را متقاعد می‌کند تا با او همکاری کند و یک ساختار زیرزمینی پیوندی تشکیل دهند.

این ساختار، بافت میزبان و انگل را بهم پیوند می‌زند و سپس انگل از مواد مغذی میزبان تغذیه می‌کند. این پروسه در مطالعه جدیدی که در مجله Nature Plants منتشر شده به تفصیل شرح داده شده است. این مطالعه نحوه‌ی عملکرد این گل‌ها را در قیاس با گیاه انگلی دیگری به نام ساپریا (Sapria) بررسی می‌کند.

اما محققان بر این باورند که از دست دادن ژن‌ها نه تنها آن‌ها را آسیب‌پذیرتر نمی‌کند، بلکه به بقای آن‌ها کمک می‌کند. دکترشان گراهام، گیاه‌شناس دانشگاه بریتیش کلمبیا، می‌گوید: «احتمالاً مواردی وجود دارد که در آن‌ها، از دست دادن ژن در واقع مفید است و صرفاً بازتابی از کاهش ساده عملکرد نیست. از دست دادن ژن می‌تواند به آن‌ها در حفظ هماهنگی فیزیولوژیکی با گیاه میزبان کمک کند.»

به نقل از تیم دکتر چن، این مطالعه حاوی اطلاعات ارزشمندی در مورد چگونگی تکامل گیاهان انگلی بر اساس میزبان‌شان و دستکاری آن‌ها برای بقاء است. این مطالعه به یک پروژه جهانی برای تعیین توالی ژنوم ۱۰۰۰۰ گونه گیاهی کمک خواهد کرد.

منبع: fararu-668110

برچسب ها
نسخه اصل مطلب