کمک ۱۰ میلیون دلاری ژاپن به ایران برای احیای تالابها کجا خرج شد؟
عیسی کلانتری گفت: این هزینه در ایران، صرف فعالیتهای عمرانی یا جامعهشناسی و اجتماعی مرتبط با زیستمحیطی نمیشود بلکه بیشتر در قالب کمک به انجام پژوهشها و جمعآوری اطلاعات زیستمحیطی میشود.
عیسی کلانتری، رئیس سابق سازمان محیط زیست در گفتوگو با روزنامه آرمان امروز به این سوال پاسخ داده است که کمک ۱۰ میلیون دلاری ژاپن به ایران برای احیای تالابها چه شده است.
به گزارش آرمان امروز، پاسخ او به این سوال را در ادامه میخوانید:
- این تصور که فکر کنیم همه این پول صرف امور اجرایی دریاچه ارومیه و تالابها شده، اصلا درست نیست. اصولا براساس قانون اساسی ژاپن، دولت آن کشور موظف است ۵/۰ درصد تولید ناخالص ملی که چیزی حدود ۲۵ میلیارد دلار در سال میشود را خرج توسعه محیط زیست در کشورهای جهان سوم کند.
- این هزینه در ایران، صرف فعالیتهای عمرانی یا جامعه شناسی و اجتماعی مرتبط با زیست محیطی نمیشود بلکه بیشتر در قالب کمک به انجام پژوهشها و جمع آوری اطلاعات زیست محیطی میشود.
- گرچه در برههای- یعنی دهه ۶۰- جایکو به دنبال اجرای طرح یکپارچه سازی اراضی در شمال کشور بود و ۶-۷ هزار هکتار از اراضی را نیز یکپارچه سازی کرد ولی این اقدام ادامه پیدا نکرد.
- جایکا برای کشورهای دیگر هم چنین بودجههایی را صرف کرده ولی، در این کشورها به نظر می رسد این بودجه ها توانسته نقش موثری را در احیای تالاب های آنها داشته باشد.
- ما با تلاش متخصصان و کارشناسان خبره این حوزه موفق شدیم مانع از ادامه خشک شدن دریاچه شویم و در کنار آن، با تدابیر اندیشیده شده مقداری هم به حجم آب آن بیافزاییم. ولی دولت کنونی چه کرده است؟ ۲ سال پیش که ما دریاچه ارومیه راتحویل دادیم حجم آب آن ۳میلیارد و۹۵۰ میلیون لیتر بود اما الان این رقم به حدود ۲۲۰ میلیون لیتر رسیده. بنابراین با توجه به شرایط جوی و تبخیر آب، پیش بینی می شود که اگر با همین رویه جلو برویم و کاری نکنیم طی ۶ سال آینده دریاچه ارومیه کاملا خشک خواهد شد و وجود نخواهد داشت!
منبع: etemadonline-633357