به گزارش اکوایران ، بورس تهران در جریان روز معاملات گذشته یکم مهر ماه، شاهد افت تراز کمتر شاخص کل هم‌وزن به نسبت کاهش تراز شاخص کل بود. ریزش تراز شاخص‌های اصلی بازار سهام در معاملات روز چهار‌شنبه ضعیف بود. دیروز روند معاملات روز چهارشنبه هفته اخیر تکرار شد و با کاهش ارزش معاملات خرد تا 3 هزار و 340 میلیارد تومان پایان یافت. با توجه به رکود معاملاتی سنگین هفته‌های اخیر، تغییرات چشم‌انداز سرمایه‌گذاری در بازار سهام زمانی تکامل پیدا می‌کند که تکلیف بازارهای موازی روشن شود و رشد زمانی متناسب برای رسیدن به نقطعه موج صعودی شکل گیرد.

روز شنبه، شاخص‌های سهامی فرابورس ایران نیز مشابه شاخص‌های بورسی عمل کردند و به جز شاخص‌های هم‌وزن این بازار، سایر شاخص‌ها تماماً قرمزپوش بودند و شکاف بازدهی شاخص کل و هم‌وزن که در بورس تهران نزدیک به 14 صدم درصد بود و ریزش تراز کمتر شاخص هم‌وزن را نشان می‌داد؛ در بازار فرابورس ایران با روند مشابه رقم 22 صدم درصدی داشت. کمترین بازدهی را در میان شاخص‌های اصلی فرابورس، شاخص بازار دوم فرابورس با 14 صدم درصد افت به ثبت رساند و بیشترین بازدهی نیز به شاخص کل هم‌وزن با 10 صدم درصد رشد تراز تعلق گرفت.

در بین شاخص صنایع نیز صنعت  حمل و نقل با 59.1 میلیارد تومان ورود پول حقیقی بالاترین میزان ورود پول حقیقی را در بین صنایع به ثبت رساند. صنعت خودرو و ساخت قطعات با 18.2 میلیارد تومان و صنعت سایر واسطه‌گری‌های مالی با 10 میلیارد تومان در جایگاه‌های بعدی قرار گرفتند. از سوی دیگر صنعت فلزات اساسی با 48.3 میلیارد تومان خروج پول حقیقی بیشترین میزان کاهش مالکیت حقیقی را به ثبت رساند و صنعت فرآورده‌های نفتی با 45.8 میلیارد تومان و صنعت بانک‌ها و مؤسسات اعتباری با 42.7 میلیارد تومان دیگر صنایعی بودند که میزان بیشتری از مالکیت حقیقی خود را از دست دادند.

روند معاملات سهامی 30 روز اخیر

روز شنبه یکم مهر ماه ارزش معاملات خرد بازار سهام برای سومین روز معاملاتی پی در پی در سطح 3 همتی قرار داشت و در تراز 3 هزار و 340 میلیارد تومانی متوقف شد. ارزش معاملات خرد روزانه در چند ماه اخیر رکودی بوده و چند هفته گذشته را در قعر این رکود پشت سر گذاشته است. ورود سیگنال‌های حمایتی در این مدت نتوانسته است سطح ارزش معاملات خرد را افزایش قابل توجهی دهد و در صورت افزایش نیز، متداوم نبوده است.

روند جریان پول حقیقی در چهار روز معاملاتی اخیر منفی بوده و در این مدت هزار و 107 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده است. از سوی دیگر در همین مدت جریان پول حقیقی به صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت نوسان زیادی داشته و پس از خروج پول در سه روز معاملاتی ابتدای هفته قبل از این صندوق‌ها، روز چهارشنبه 360 میلیارد تومان پول حقیقی به موقعیت‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت اضافه شد. این درحالی است که روند خروجی جریان پول حقیقی در روزهای گذشته کاهشی بوده است.

روز شنبه، بازار سهام تغییر خاصی به نسبت روز چهارشنبه نداشت اما صف‌های خرید و فروش که در انتهای هفته قبل ریزش شدیدی داشتند؛ روز شنبه رشد قابل توجهی را تجربه کردند. روز شنبه ارزش صف‌های خرید با 43 درصد افزایش به نسبت روز انتهای هفته قبل به 150 میلیارد تومان رسید و ارزش صف‌های فروش با 80 درصد افزایش به نسبت 178 میلیارد تومان روز چهارشنبه، تا 321 میلیارد تومان افزایش داشت.

روز معاملاتی گذشته سرانه خرید هر کد حقیقی از 21.9 میلیون تومان روز چهارشنبه تا 24.1 میلیون تومان رشد داشت. شنبه سرانه فروش هر کد حقیقی کاهش داشت و از 23.8 میلیون تومان به 23 میلیون تومان رسید. با این اوصاف پس از سه روز معاملاتی سطح سرانه خرید از سرانه فروش پیشی گرفت و شکاف این دو معیار به 1.1 میلیون تومان رسید.