به گزارش اکوایران، بورس تهران در جریان روز معاملاتی گذشته 29 شهریور ماه، شاهد افت تراز کمتر شاخص کل هم‌وزن به نسبت کاهش تراز شاخص کل بود. ریزش تراز شاخص‌های اصلی بازار سهام در معاملات روز چهار‌شنبه ضعیف بود. تغییرات منفی اندک شاخص‌های سهامی در معاملات هفته گذشته نشان می‌دهد که سطح مقاومتی 2 میلیون و 100 هزار واحدی از قدرت بالایی برخوردار است.

با کاهش شدت خروج جریان پول حقیقی در شهریور ماه؛ به نظر می‌رسد تنها عامل اصلی توقف شاخص‌های سهامی ضعف چشم‌انداز‌های اقتصادی صنایع و بازار‌های موازی است. در چند روز معاملاتی اخیر نیز شاهد مقاومت شدیدی سهم‌های سبک بازار در برابر ریزش قیمتی نماد‌های شاخص‌ساز بودیم.

روز چهارشنبه، در حالی که دو شاخص اصلی از بازار بورس تهران افت تراز داشتند و شکاف بازدهی این شاخص حکایت از ریزش بیشتر شاخص کل داشت؛ شاخص‌ کل و هم‌وزن فرابورس ایران برای دومین روز پیاپی عملکرد متفاوتی داشتند و ریزش شاخص هم‌وزن در این بازار بیشتر از شاخص کل بود. روز معاملاتی اخیر شاخص‌های اصلی فرابورس ایران نیز تماماً قرمزپوش بودند. کمترین بازدهی را در میان شاخص‌های اصلی فرابورس، شاخص بازار اول با 35 صدم درصد ریزش به ثبت رساند و بیشترین بازدهی نیز به شاخص بازار دوم فرابورس با 27 صدم درصد افت تراز تعلق گرفت.

در بین شاخص صنایع نیز صنعت سایر محصولات کانی غیر‌فلزی با 14.8 میلیارد تومان ورود پول حقیقی بالاترین میزان ورود پول حقیقی را در بین صنایع به ثبت رساند. صنعت انبوه‌سازی با 9.8 میلیارد تومان و صنعت حمل و نقل با 6.4 میلیارد تومان در جایگاه‌های بعدی قرار گرفتند. از سوی دیگر صنعت بانک‌ها و مؤسسات اعتباری با 50.8 میلیارد تومان خروج پول حقیقی بیشترین میزان کاهش مالکیت حقیقی را به ثبت رساند و صنعت فرآورده‌های نفتی با 43.1 میلیارد تومان و صنعت فلزات اساسی با 35.3 میلیارد تومان دیگر صنایعی بودند که میزان بیشتری از مالکیت حقیقی خود را از دست دادند.

30 درصد سود بورس از فلزات می‌آید

روند معاملات سهامی 30 روز اخیر

بازار سهام مدتی است که رکود معاملاتی سنگینی را تجربه می‌کند و حتی با ورود سیگنال‌های مثبت به بازار، شاهد رشد قابل توجهی در ارزش معاملات خرد نبودیم. در هفته گذشته متوسط ارزش معاملات خرد روزانه با 4.4 درصد افت به نسبت متوسط هفته سوم شهریور ماه تا سطح 4 هزار و 69 میلیارد تومانی پایین آمد. برآیند جریان پول حقیقی در هفته دوم شهریور ماه منفی 584 میلیارد تومان بود و در هفته دوم تا منفی هزار و 837 میلیارد تومان پیش‌روی داشت. در آخرین هفته شهریور برایند جریان پول حقیقی منفی 874 میلیارد تومان بود.

جریان پول حقیقی در سه روز معاملاتی اخیر منفی بوده و در این مدت 983 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده است. از سوی دیگر در همین مدت جریان پول حقیقی به صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت نوسان زیادی داشته و پس از خروج پول در سه روز معاملاتی ابتدای هفته قبل از این صندوق‌ها، روز چهارشنبه 360 میلیارد تومان پول حقیقی به موقعیت‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت اضافه شد.

ارزش صف‌های خرید سهام از انتهای هفته دوم شهریورماه افت داشت و تا کمتر از 90 میلیارد تومان پیش رفت. در هفته سوم شهریور ارزش صف‌های خرید رشد داشت و با کاهش ارزش صفوف فروش مواجه بودیم. در هفته انتهایی شهریور ماه نیز دو سمت صف‌های خرید و فروش با عقب نشینی مواجه شدند و از ارزش این دو معیار کاسته شد. روز چهارشنبه ارزش صف‌های خرید سهام کاهش 30 درصدی داشت و ارزش صف‌های فروش 7 درصد رشد کرد. با این تفاسیر، ارزش صف‌های فروش به 178 میلیارد تومان صعود کرد و ارزش صف‌های خرید تا 105 میلیارد تومان کاهش یافت.