جستجو
رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > ۱۶ فیلم در مورد اعتیاد به مواد مخدر که شما را می ترسانند

۱۶ فیلم در مورد اعتیاد به مواد مخدر که شما را می ترسانند

اصطلاحاتی مانند «معتاد» و «اعتیاد» اکنون به عنوان انگ و عبارت هایی تبعیض آمیز در نظر گرفته می شوند (و با عبارات انگ زدایانه ای مانند «اختلال مصرف مواد مخدر» جایگزین شده اند)؛ با این حال، صرف نظر از زبان، اینها تاثیرگذارترین و مخرب ترین فیلم ها در مورد مصرف مواد مخدر هستند.

چه خوشمان بیاید چه نیاید، مواد مخدر بخشی از زندگی روزمره اکثر مردم جهان است. تجارت مواد مخدر می تواند فرد را به ثروتی فراتر از عجیب ترین رویاهایش برساند، اما همزمان مصرف کنندگان و فروشندگان مواد مخدر را در خطر فیزیکی بزرگی قرار داده و زندگی های بسیاری را ویران کند.

بدین ترتیب جای تعجب نیست که به معنای واقعی کلمه صدها و اگر نه هزاران فیلم در رابطه با مصرف مواد مخدر و الکل ساخته شده اند.

۱۶- Last Days Here (2011)

آخرین روزهای اینجا فیلم مستندی درباره گروه متال پنتاگرام (Pentagram) متعلق به دهه ۱۹۷۰ است. این مستند به زندگی ناامیدانه خواننده درمانده گروه، بابی لیبلینگ می پردازد که یک مصرف کننده کراک و هروئین است که در زیرزمین خانه والدینش زندگی می کند و برای گذران روز به آن ها وابسته است.

هروئین هیستامین هایی آزاد می کند که باعث خارش پوست می شود و سوء مصرف کوکائین می تواند باعث شود کاربران حس کنند که حشراتی زیر پوستشان می خزند. به همین دلیل، خواننده اصلی گروه پنتاگرام مدام خودش را می خاراند و در جستجویی دیوانه وار به دنبال حشراتی که وجود خارجی ندارند، پوست خود را سوراخ می کند.

افشاگری بزرگ این مستند زمانی اتفاق می افتد که او آستینش را بالا می زند و می بینیم که حفره ای بزرگ و ترسناک در بازویش ایجاد کرده که آنقدر عمیق است که می توان مشتی در آن جای دارد. این افشاگری کاملاً نفرت انگیز و یک تراژدی کامل است، تاثیرگذارتر از هر فاجعه ای که تصورش را بکنید.

اگر چه برخی او را به عنوان یک ستاره راک اند رول می شناسند، اما حقیقت این است که بابی فردی غمگین است که با پدر و مادرش زندگی می کند و به آن ها وابسته است و به دلیل سوء مصرف مواد که در نهایت باعث مرگ زندگی حرفه ای اش می شود، آسیب های زیادی به بدنش وارد می کند و به همین دلیل است که پنتاگرام با وجود موسیقی متال بسیار قوی اش، گروه شناخته شده ای نیست. این فیلم مستندی تلخ درباره تراژدی سوء مصرف شدید مواد مخدر است.

۱۴- Killing Zoe (1993)

کشتن زویی یک فیلم سرقت از بانک به خاطر اعتیاد به مواد مخدر با بازی اریک استولتز (فروشنده هروئین در فیلم پالپ فیکشن) است که در فرانسه روایت می شود. استولتز به پاریس کشانده می شود و در آنجا با دوستان معتادش وقت می گذراند که در حال نقشه کشیدن برای سرقت هستند – اما این یکی مانند هیچ سرقت بانک دیگری در تاریخ سینما نیست.

سردسته سارقان بانک با بازی ژان هیوز آنگلاده در حال مرگ به خاطر ابتلا به بیماری ایدز است و قصدی جز سرقت مقداری پول ندارد. او فقط می خواهد با شلیک گلوله و خبرسازی بمیرد و تا جایی که ممکن است مردم را بکشد.

در یک صحنه تکان دهنده از فیلم، در میانه یک سرقت خونین و مرگبار از بانک، آنگلاده به سرویس بهداشتی می رود تا بتواند به خودش هروئین تزریق کند. در این مرحله از داستان می توانیم بفهمیم که این سرقت از بانک هرگز قرار نبوده موفق باشد.

استولتز وفاداری خود را در چالش می بیند چرا که باید تصمیم بگیرد چکار کند، وقتی متوجه می شود سرقت از بانک فقط بهانه ای برای قتل عام بوده و او با زویی (جولی دلپی)، فاحشه ای که در بانک مورد سرقت قرار گرفته کار می کند، رابطه جنسی داشته است.

به نویسندگی و کارگردانی راجر آواری که به خاطر همکاری با کوئنتین تارانتینو در نویسندگی سناریو پالپ فیکشن برنده جایزه اسکار شد، کشتن زویی یکی از تاثیرگذارترین فیلم ها در مور مصرف مواد مخدر و اعتیاد است.

۱۲- The Falcon and the Snowman (1985)

شاهین و آدم برفی داستان واقعی یک پیمانکار نظامی سطح بالا با دسترسی به امور امنیت ملی و شریک معتادش است که اسرار نظامی را به اتحاد جماهیر شوروی می فروشد. شان پن در این فیلم نقش شریک سست عنصر تیموتی هاتن را بازی می کند که اعتیاد او به هرویین از کنترل خارج می شود؛ وقتی هاتن متوجه می شود که دوستش هرویین بالا می کشد، پن به او دروغ می گوید و مدعی می شود که فقط کوکائین مصرف می کند. وقتی دروغِ پوششی شما هنوز هم یک فعالیت غیرقانونی است، خیلی بد می شود.

وقتی این دو به سفارت روسیه در مکزیک می روند اوضاع برای پن و دوستش فاجعه بار می شود، جایی که پن تلاش می کند با ماموران ترسناک کا. گ. ب که زیاد به پن و اعتیادش علاقه ندارند، معامله هروئین انجام دهد.

همانند بسیاری از فیلم های با موضوع مواد مخدر، مصرف کنندگان کنترل و داشتن عقلی سلیم را از دست می دهند که به نوبه خود آن ها را مجبور به اتخاذ تصمیمات بسیار بد و خطرناک می کند. شاهین و آدم برفی یکی از بهترین بازی های شان پن در نقش یک خلافکار گرفتار اعتیاد با عادت به تند حرف زدن است.

۱۰- Gia (1998)

آنجلینا جولی نقش جیا کارنگی، سوپر مدل دهه ۱۹۷۰ را در درام زندگینامه ای تاریک و غم انگیز جیا بازی می کند که به عمق زندگی کارنگی به عنوان یک مدل و دنیای تاریک او در زیر زندگی فریبنده ای که همه می دیدند، می پردازد.

این فیلم نشان می دهد که چگونه جیا با استعداد عظیم خود به یک شخصیت محبوب تبدیل شد اما چگونه، حتی شهرت او، نیز نمی تواند وی را از مصرف الکل و مواد مخدر دور نگه دارد.

در این فیلم نشان داده می شود که جیا عاشق یک آرایشگر به نام لیندا می شود که به او اولتیماتوم می دهد که مواد مخدر را کنار بگذارد زیرا نه تنها بر رابطه آن ها تاثیر منفی می گذارد بلکه زندگی جیا را نیز خراب می کند.

وقتی او به جای عشقش، مواد مخدر را انتخاب می کند، تنها می ماند. جیا در نهایت موفق می شود با اعتیادش مبارزه کند، اما تراژدی به شکل ابتلا به ایدز از راه می رسد، بیماری مهلکی که او پس از سال ها تزریق مواد مخدر به آن مبتلا شده است. جیا واقعیت تلخ سرگذشت بسیاری از افرادی است که زندگی بسیار فریبنده و لوکسی دارند، زندگی هایی که با اعتیادشان نابود می شوند.

۸- The Salton Sea (2002)

در فیلم دریای سالتون که تصویری ترسناک از کریستال و متامفتامین است، وال کیلمر نقش یک مامور مخفی را بازی می کند که به حلقه قاچاقچیان مواد مخدر صنعتی نفوذ کرده و سعی می کند یک تراژدی شخصی را حل کند. با این حال، بازی تحسین شده اصلی در این فیلم متعلق به وینسنت دی آنوفریو است.

بازی او کاملاً ترسناک است، به خصوص جایی که ترور جی اف کی را با کبوترها بازسازی می کند و پس از تزریق کریستال وارد فعالیت های عجیب و غریب دیگری می شود. او مردی است که یک بینی مصنوعی دارد زیرا بینی اش را با بالا کشیدن بیش از حد مواد مخدر نابود کرده است، ظاهری بسیار ترسناک و تکان دهنده دارد و این یکی از بهترین نقش آفرینی های این بازیگر است.

۶- Flight (2012)

دنزل واشنگتن در فیلم پرواز در سال ۲۰۱۲ در نقش ویپ بازی می کند، خلبانی که مشکل اعتیاد به الکل دارد. فیلم زمانی آغاز می شود که ویپ، خواب آلود از مصرف الکل در شب قبل، از کوکائین برای بیدار ماندن در طول پرواز استفاده می کند. بی احتیاطی او منجر به یک حادثه مرگبار می شود که دو خدمه و چهار مسافر را کشته و کمک خلبان اش را نیز به کما می برد.

بقیه فیلم نشان می دهد که چگونه پس از بیدار شدن ویپ در بیمارستان، تحقیقات قانونی در مورد این حادثه انجام می شود و اینکه چگونه او در نهایت از مشکلات مواد مخدر و الکل خود گفته و در ادامه به خاطر قانون شکنی اش زندانی می شود.

این فیلم نشان می دهد که مصرف بی محابای مواد مخدر و الکل تا چه حد خطرناک است و چگونه می تواند نه تنها برای خود مصرف کنند بلکه برای افراد اطراف او نیز مربگار باشد.

۴- A Scanner Darkly (2006)

کیانو ریوز در فیلم یک پوینده تاریک بازی می کند، فیلمی بر اساس کتاب مشهور فیلیپ کی دیک که داستان های متفکرانه اش پایه و اساس فیلم هایی مانند گزارش اقلیت، بلید رانر و سریال مرد قلعه بلند است.

ریوز در این فیلم نقش یک پلیس مخفی را بازی می کند که ماده مخدر D (D معادل کلمه Death به معنای مرگ) مصرف می کند، ماده مخدری که آمریکای آینده را درگیر خود کرده است. او علاوه بر اعتیاد به مواد مخدر، در تحقیقات پلیس، ناخواسته خودش را ردیابی می کند.

ماده مخدر D باعث ایجاد شکافی در مغز مصرف کننده می شود که باعث می گردد فرد بدون اینکه خودش متوجه باشد، خود و اعمالش را دنبال کند. دوستان عجیبش (از جمله رابرت داونی جونیور دیوانه پیش از بازگشت مشهور حرفه ایش و وودی هارلسون بامزه)، همگی به شدت به ماده مخدر D اعتیاد دارند، در حالی که روری کوچران در همه جا، به خصوص در بدن و موهای خودش، ردی از حشرات می بیند و حرکات آن ها را حس می کند. یک پوینده تاریک فیلمی فوق العاده است که از تکنیک روتوسکوپی برای تثبیت جلوه های بصری توهم زای خود استفاده می کند.

۲- Drugstore Cowboy (1989)

در فیلم ولگرد دراگ استورها ساخته گاس ون سنت، مت دیلون نقش رهبر گروه کوچکی از مصرف کنندگان مواد مخدر را بازی می کند که به سرقت از داروخانه ها برای دست یافتن به مُسکن های قوی متوسل می شوند .

دوست دختر دیلون (کلی لینچ) از رابطه جنسی شان ناراضی است, زیرا اعتیاد دوست پسرش، میل جنسی اش را از بین برده و او را اصولاً به مردی بدون تمایلات جنسی تبدیل کرده است. اوضاع برای گروه بدتر می شود و در یک برهه از داستان، آن ها یک اتاق را در هتلی پر از پلیس اجاره می کنند که برای حضور در یک کنفرانس بزرگ آنجا ساکن شده اند.

این موضوع باعث وحشت اعضای گروه می شود که به یک سری ماجراجویی ها می روند و در طول مسیر با ترکیبی از شخصیت های عجیب و غریب مواجه می شوند که به یاد ماندنی ترین آن ها, حضور کوتاهی از یک نویسنده مشهور و مصرف کننده هروئین, ویلیام اس باروز است.

همه چیز برای مت دیلون و تیمش بعد از یک تراژدی مرتبط با مواد مخدر بغرنج می شود و پس از آن است که او سعی می کند دست از مصرف مواد مخدر بردارد. ولگرد دراگ استورها نگاهی واقع بینانه و خشن به زندگی گروهی از مجرمان دارای اعتیاد به مواد مخدر در دهه ۱۹۷۰ است.

18

۱- The French Connection II (1975)

ارتباط فرانسوی ۲ با هر فیلم دیگری در زمینه مواد مخدر متفاوت است؛ زیرا قهرمان داستان به صورت ناخواسته و با انگیزه انتقام، به هروئین معتاد می شود. در این فیلم تاریک از جان فرانکنهایمر، یک پلیس آمریکایی به نام پاپ آی دویل (جین هکمن بزرگ) به فرانسه سفر می کند تا یک تاجر هروئین به نام فرناندو ری را به دام بیندازد.

او توسط یک باند قاچاق مواد مخدر ربوده و زندانی می شود و آن ها به طور مرتب شروع به تزریق هروئین به او می کنند. در ابتدا، او با حس نیاز به هروئین مبارزه می کند، اما با گذشت زمان، به آن اعتیاد پیدا کرده و مشتاقانه منتظر تزریق بعدی خود است.

این تغییر یک تایید فوق العاده قدرتمند از ماهیت اعتیادآور هروئین است. وقتی کار قاچاقچیان مواد مخدر با هکمن تمام می شود، او را به عنوان پیامی هشدارآمیز در مقابل یک پاسگاه پلیس رها می کنند.

او که اکنون یک مرد آزاد است، باید با خماری ناشی از نرسیدن هروئین به بدنش دست و پنجه نرم کند. او به قدری بیمار است که هر کاری از دستش برمی آید انجام می دهد تا در برابر پاک شدن و تحمل خماری ناشی از تلاش برای ترک مقاومت کند. با این حال، پس از پاک شدن، در این دنباله کمتر شناخته شده از فیلم ارتباط فرانسوی، به ماموریت دیگری برای انتقام می رود.

منبع: روزیاتو

منبع: faradeed-153175

برچسب ها
نسخه اصل مطلب