جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > اپل بازنده این میدان است!؛ حداقل سه سال فاصله تا رسیدن به رقیب

اپل بازنده این میدان است!؛ حداقل سه سال فاصله تا رسیدن به رقیب

اپل در سال‌های اخیر میلیاردها دلار بودجه به ساخت مودم 5G اختصاص داده است، اما هنوز نتوانسته مودمی بسازد که در حد و اندازه‌ی مودم‌های کوالکام ظاهر شود. قیمت مودم کوالکام کم نیست و همین موضوع به اپل برای پیش‌برد پروژه‌ی مودم اختصاصی انگیزه می‌دهد.

اپل سال‌هاست که برای تولید مودم 5G اختصاصی تلاش می‌کند، اما نمونه‌های اولیه‌ی این مودم بسیار ضعیف‌تر از حد انتظار بوده‌اند.

اپل در سال‌های اخیر میلیاردها دلار بودجه به ساخت مودم 5G اختصاص داده است، اما هنوز نتوانسته مودمی بسازد که در حد و اندازه‌ی مودم‌های کوالکام ظاهر شود. قیمت مودم کوالکام کم نیست و همین موضوع به اپل برای پیش‌برد پروژه‌ی مودم اختصاصی انگیزه می‌دهد.

خبرگزاری وال‌استریت ژورنال می‌گوید «هدف‌گذاری واهی» اپل، فهم ضعیف چالش‌ها و ساخت نمونه‌های آزمایشی غیرقابل‌استفاده، باعث شده است مودم 5G این شرکت حتی در سال ۲۰۲۳ مطابق انتظارات ظاهر نشود.

اپل برای طراحی مودم اختصاصی، هزاران مهندس جدید استخدام کرده است: این شرکت در سال ۲۰۱۹ بخش اعظم کسب‌وکار مودم موبایلی اینتل را تصاحب کرد و مهندسان این شرکت را به خدمت گرفت. اپل همچنین مهندسان دیگری از کوالکام جذب کرد و مدیران ارشد شرکت کوپرتینویی گفتند که مودم تا پاییز ۲۰۲۳ آماده خواهد شد.

اپل پروژه‌ی مودم اختصاصی را با کدنام «سینوپ» خطاب می‌کند (سینوپ یکی از شخصیت‌های اساطیر یونان است که توانسته بود از زئوس برتر باشد). منابع آگاه می‌گویند زمان کوتاهی پس از آغاز پروژه، بسیاری از کارشناسان اپل به این نتیجه رسیدند که ساخت مودم تا پاییز ۲۰۲۳ غیرممکن است.

به روایت وال‌استریت ژورنال، یک‌سری از اقدامات اپل عامل به‌وجودآمدن موانعی در مسیر تولید تراشه‌ی جدید شد: «چالش‌های فنی، ارتباطات ضعیف و جداسازی مدیران، سرعت تیم‌هایی را که روی پروژه کار می‌کردند پایین آورد.»

یکی از مهندسان سابق اپل می‌گوید این شرکت می‌خواست مودم 5G را در آیفون ۱۵ استفاده کند؛ اما آزمایش‌ها نشان داد تراشه‌ی جدید به‌شدت کند است و دمای زیادی تولید می‌کند. همچنین برد مدار آن تراشه به حدی بزرگ بود که نیمی از بدنه‌ی آیفون را اشغال می‌کرد.

تیم‌ها بدون داشتن یک رهبر مشخص، در قالب گروه‌های جداگانه در آمریکا و کشورهای خارجی روی مودم کار می‌کردند و برخی از مدیران ترجیح می‌دادند جلوی پخش اخبار بد درباره‌ی تأخیر در تولید مودم را بگیرند تا روحیه‌ی مهندسان از بین نرود.

شماری از مهندسان سابق اپل می‌گویند توانایی در تولید پردازنده‌ی اختصاصی آیفون و مک باعث شده است این شرکت فکر کند که از پس تولید مودم هم برمی‌آید؛ با این‌حال مودم، داده‌ها را از شبکه‌های بی‌سیم متنوعی دریافت و به آن‌ها ارسال می‌کند و باید به یک‌سری استانداردهای ویژه پای‌بند باشد.

سال گذشته نمونه‌ی آزمایشی مودم اپل ساخته شد و عملکردش به حدی بد بود که «اساساً سه سال عقب‌تر از بهترین مودم کوالکام قرار می‌گرفت» و استفاده از آن باعث می‌شد سرعت اتصال بی‌سیم آیفون کمتر از گوشی‌های رقیب باشد. همین موضوع در نهایت اپل را مجاب کرد که قراردادش را با کوالکام تمدید کند.

مشخص نیست که ساخت مودم اختصاصی تا چه حد روی قیمت گوشی آیفون اثر می‌گذارد. حتی اگر شاهد تغییر قیمت گوشی آیفون نباشیم، قطعاً استفاده از مودم اختصاصی سوددهی اپل را افزایش خواهد داد. اکنون افشاگران می‌گویند که اپل نخستین‌بار در سال ۲۰۲۵ مودم اختصاصی را وارد آیفون می‌کند.

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-153151

برچسب ها
نسخه اصل مطلب