جستجو
رویداد ایران > خبرها > ٣٠٠‌میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانیان

٣٠٠‌میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانیان

به دندان‌هایتان نگاه کنید. سیاهی‌ها و پوسیدگی‌هایش را بشمرید و به یاد بیاورید آخرین‌باری را که راهی مطب دندانپزشک شدید.

بسیاری از ایرانیان ممکن است در طول ‌سال هرگز گذرشان به دندانپزشکی نیفتد و اغلب زمانی سراغ این درمان پرهزینه را بگیرند که درد امانشان را بریده باشد و آن‌طور که آمارها هم نشان می‌دهد، ٩٠‌درصد مراجعات به دندانپزشکی به دلیل درد است. این درحالی است که مردم باید برای حفظ سلامت دندان به دندانپزشک مراجعه کنند.
روز گذشته سیدجلال پورهاشمی، عضو کمیته سلامت دندان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران آماری از دندان‌های پوسیده ایرانیان اعلام کرده و گفته: «٣٠٠‌میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانیان وجود دارد.» او همچنین گفته؛ اگر همه ٢٠‌هزار دندانپزشک کشور دوشیفت کار کنند، درمان این تعداد دندان پوسیده ١٠‌سال زمان می‌برد. «٢٠‌هزار دندانپزشک پاسخگوی چند‌درصد از جامعه است؟ با توجه به این‌که بسیاری از مردم از لحاظ مالی قادر به هزینه درحوزه دندان نیستند.» پورهاشمی می‌گوید، طرح پنج ضلعی سلامت دندان اجرا شده است اما نمی‌توان همه انتظارات را از وزارت بهداشت داشت و پنج رکن مردم، بیمه‌ها، دندانپزشکان، وزارت بهداشت و سازمان‌های مردم‌نهاد در این زمینه حایز اهمیت است و همه باید با هم بسیج شویم تا بار دندانپزشکی کشور برداشته شود.
بیمه‌های بی‌جان
خدمت دندانپزشکی گرانقیمت است و بسیاری از بیمه‌ها در کشورهای مختلف هم این خدمت را تحت پوشش ندارند. برهمین اساس، ‌سال گذشته حسن قاضی‌زاده‌هاشمی، وزیر بهداشت اعلام کرد که دولت دوازدهم به دنبال ایجاد بیمه ویژه دندانپزشکی است و هدفگذاری شده در دندانپزشکی ۲۵‌درصد خدمات، دولتی انجام شود.
او همچنین گفته بود که دولت می‌خواهد تا پرداخت از سوی مردم یک مرحله‌ای نباشد و بتوان همانند خدماتی که بانک‌ها ارایه می‌دهند، بیمه‌ای ویژه دندانپزشکی درنظر بگیریم تا زمانی که فرد نیاز فوری پیدا می‌کند و پولش کافی نیست، برای هزینه‌های درمان بتوان کمکش کرد. این درحالی است که در آغاز به کار دولت یازدهم، کمتر از ۵‌درصد مراکز دولتی خدمات دندانپزشکی ارایه می‌دادند اما حالا همه افراد زیر ۱۴‌سال خدمات دندانپزشکی همچون کشیدن و پرکردن را در حداقل ۱۰۰۰ کلینیک به صورت رایگان دریافت می‌کنند.
هرچند آمار آقای وزیر می‌گوید که وضع رسیدگی به درمان دندان بهتر از گذشته شده است، اما باقر شهنی‌زاده، رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران می‌گوید: با توجه به وضع اقتصادی پیش‌‌آمده در کشور میزان مراجعان برای درمان نسبت به گذشته کاهش یافته است و باید به این مسأله
 توجه شود.
از سوی دیگر عبدالحمید ظفرمند، دبیر علمی همایش سراسری سلامت دهان هم روز گذشته گفت: چهار وزارتخانه صنعت، رفاه، بهداشت و آموزش و پرورش نقش مهمی در سلامت دهان و دندان مردم دارند و باید همکاری بیشتری کنند. «خدمات درمان دندانپزشکی ایران همردیف اروپاست ولی بیمه و متولی نداریم.»
مردم شاید کمتر از چند‌درصد در طول عمر خود به متخصص مغز و اعصاب یا متخصص کلیه مراجعه کنند ولی مجبور هستند همیشه به دندانپزشک مراجعه کنند و به نوعی یکی از مهمترین مولفه‌های نظام سلامت، سلامت دهان و دندان است ولی آن‌طور که باید و شاید، این نظام در وزارت بهداشت جایگاهی ندارد.
براساس آمار اعلامی، ٣٠٠‌میلیون دندان پوسیده در کشور وجود دارد. اگر این تعداد را تقسیم بر ٨٠‌میلیون جمعیت کشور کنیم، به صورت تقریبی هر ایرانی در حدود ٤ دندان پوسیده دارد.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب