(تصاویر) کشف نقاشیهای ۲۴ هزار ساله در یک غار
فرادید| دو سال پیش، وقتی تیمی از باستانشناسان، نقاشی یک گاو وحشی منقرضشده به نام auroch را روی دیوار غاری در کُوا دونز اسپانیا، واقع در میلارِس، نزدیک والنسیا شناسایی کردند، دریافتند با یک نقاشی مهم روبرو هستند. اسپانیا دارای بیشترین شمار غارهای هنری پارینه سنگی است، اما بیشتر آنها در منطقه شمالی کشور متمرکز شدهاند و تعداد کمی در ایبریای شرقی ثبت شدهاند.
به گزارش فرادید، با این حال، محققان تا زمانی که برای ثبت کامل آن نقاشیها بازنگشتند متوجه میزان اهمیت آنها نشدند.
بسیاری از نقاشیها با خاک رس ترسیم شدهاند، از جمله سر این اسب.
آریستوس جورجیو از نیوزویک نوشته است: «محققان میگویند این غار مسلماً مهمترین مکان غارنگارهی دوران پارینهسنگی است که تاکنون در ساحل شرقی شبه جزیره ایبری کشف شده است. محققان باور دارند این غار پارینهسنگی، بیشترین تعداد موتیف (نقوش تکراری) کشفشده در اروپا از سال ۲۰۱۵ را دارد».
یکی از قابل توجهترین بخشهای این کشف جدید، نحوهی خلق نقاشیها است. در حالی که برخی از آنها حکاکی شدهاند و برخی دیگر با شیره سفید سایهدار شدهاند، بیشتر آنها بر پایه خاک رس هستند. مَتیو وارد آگیوس از کازموس مینویسد: «خاک قرمزی که کف غار یافت میشود، وسیله انتخابی ساکنان کُوا دونز بود، به جای خاک سرخ یا منگنز رقیقشده که معمولاً در سایر نقاط استفاده میشود. نقاشی مبتنی بر خاک رس، تکنیکی است که به ندرت در هنر پارینهسنگی از آن استفاده میشود.»
روئیز ردوندو در حال آماده شدن برای گرفتن اسکن سه بعدی LiDAR از یک پانل تزئین شده است.
باستانشناسان امیدوارند یافتههایشان، به ویژه تکنیکهای هنری منحصر به فرد آنها، کمک مهمی به مطالعه غارنگارههای این منطقه کند.
روئیز ردوندو به Hyperallergic کفته است: «ما انتظار داریم مستندسازی شمار زیادی از نقاشیهای گِلی در کُوا دونز منجر به توجه ما و سایر تیمها به حضور این نوع رنگدانهها در غارهای دیگر شود.»
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-152490