رکود و تورم و این روزها هم کرونا حسابی حال بازار طلا را گرفته و آن را جان به لب کرده و بسیاری را به سمت فروش سکه هدایت کرده است. امروز به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، بالا رفتن قیمت ارز و قیمت جهانی طلا شاهد رکود سنگین و کم سابقهای در بازار طلا هستیم.
با توجه به افزایش قیمت ارز مردم برای حفظ ارزش سرمایه خود رو به خرید سکه و طلای آب شده آوردهاند، چرا که در صورت خرید مصنوعات طلا هنگام فروش به سبب مالیات ارزش افزوده و اجرت مقدار زیادی از قیمت خرید کسر میشود، بنابراین صرفه اقتصادی ندارد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر فروشان شیراز در گفتوگو با ایسنا با تایید سایه انداختن رکود بر سر بازار طلا در این شهر، بیان کرد: رکود اقتصادی، تورم بالا و وضعیت نابسامان معیشتی روی اقشار مختلف جامعه تاثیر گذار بوده و نمیتوان منکر آن بود.
محمدحسین مستغنی ادامه داد: برعکس چیزی که در اذهان عمومی وجود دارد اما طلا و سرمایه گذاری بر آن بیشتر مربوط به قشر ضعیف و متوسط جامعه است نه قشر مرفه.
او خاطرنشان کرد: در گذشته بسیاری از خانوادهها بخشی از پسانداز خود را به طلا اختصاص داده و بخشی را هم به بانک میسپردند اما امروز برای هزینههای جاری کم هم میآورند چه برسد به اینکه بخواهند باقی مانده درآمد خود را طلا بخرند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر فروشان شیراز با بیان اینکه متاسفانه در وضعیتی از تورم قرار گرفتهایم که بی سابقه است، عنوان کرد: علیرغم حاکمیت وضعیت ناخوشایند اقتصادی اما چشمانداز خوبی برای بازار طلا در آینده پیشبینی میشود.
مستغنی به تصویب قانون معافیت مالیاتی برای بازار طلا در ایران اشاره و خاطرنشان کرد: این قانون که با تلاش هشت رئیس اتحادیه طلافروشان بعضی از استانهای کشور از جمله فارس و شیراز در مجلس شورای اسلامی مطرح شد، امروز به تصویب رسیده و برای تایید نهایی به شورای نگهبان ارجاع داده شده است.
او با ابراز امیدواری نسبت به اینکه با اجرای این قانون شاهد رونق بازار طلا، اشتغالزایی در این صنف و نهایتا افزایش قدرت خرید مردم باشیم، گفت: با اجرای این قانون برای خرید طلا تنها سود و اجرت اعمال میشود و دیگر مالیاتی به آن تعلق نخواهد گرفت.
سه طلافروشی در شیراز ورشکست شدهاند
رئیس اتحادیه طلا و جواهر فروشان شیراز ادامه داد: بسیاری تصور میکنند با افزایش قیمت طلا، طلا فروشان خوشحال میشوند اما اینگونه نیست و به عنوان مثال در پی افزایش نوسانات بازار طلا از ابتدای امسال تاکنون سه طلافروشی در شیراز ورشکست شدهاند.
مستغنی با تاکید بر اینکه نوسانات بازار طلا به ضرر طلافروشان است، گفت: در صورت اجرای قانون فوق علاوه بر تسهیل در واردات طلا، امکان رونق کردن بخشی از اقتصاد ایران از چرخه این صنعت وجود دارد اگرچه برای وارد کردن طلا از بعضی کشورها به دلیل تحریمها، دچار مشکل هستیم.
او همچنین با بیان اینکه باید روی بازار طلا سرمایه گذاری کنیم نه نامهربانی، تاکید کرد: باید بازار طلا را به دست بخش خصوصی و اقتصاددان داد، چرا که تصمیم گیریهای سیاسی در حوزه اقتصاد همیشه به ضرر جامعه بوده است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر فروشان شیراز همچنین عنوان کرد: امروز بسیاری از طلافروشان به دلیل نوسانات این بازار به فروش سکه روی آوردهاند.
همچنین بسیاری از صاحب نظران این حوزه اعتقاد دارند در حالی که افزایش نگرانیهای مربوط به گسترش ویروس کرونا در چین میتوانست موجب رشد تقاضا و قیمت طلا شود، اما افزایش ارزش دلار آمریکا مانع از افزایش تقاضای این فلز گرانبها شده است.
سایه رکود بر سر طلا/ ورشکستگی طلافروشان در شیراز
انگار خاک مرده به در و دیوار بازار طلا پاشیدهاند، روزی رکود و تورم، روزی افزایش قیمت دلار و امروز هم کرونا و انگار فقط نور است که می تواند از میان میله های در بسته طلافروشیها عبور کند تا نقشی راه راه روی در و دیوار دکانهای غبار گرفته آنها ببندد.