جستجو
رویداد ایران > استان ها > فارس| شهر فرهنگ و ادب در حسرت کتاب

فارس| شهر فرهنگ و ادب در حسرت کتاب

شیراز را همه به شعر و ادب می‌شناسند؛ به بزرگانی چون حافظ، سعدی، ملاصدرا، سیبویه، وصال و شوریده و غیره؛ اما این شهر باوجود داشتن این سبقه تاریخی کتابخانه مرکزی ندارد. اگرچه قرار بود که عنوان شهر خلاق ادبی یا پایتخت کتاب جهان به این شهر اختصاص یابد اما متأسفانه به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌هایی که کتابخانه مرکزی نیز یکی از آن‌هاست این عنوان به شارجه امارات واگذار شد.

پیش‌ازاین قرار بود شهرداری تکه زمینی را در بزرگراه رحمت برای ساخت کتابخانه مرکزی شیراز اختصاص دهد ولی نهاد کتابخانه‌های عمومی فارس آن زمین را رد کرد. به این خاطر که در برابر آن قرار است یک پل چندطبقه ساخته شود و نمای ساختمان را مخدوش می‌کند، نمایی که به نظر مدیرکل این نهاد، باید چکیده‌ای از فرهنگ شهر باشد.

38 کتابخانه داریم اما کتابخانه مرکزی نداریم

در این میان مدیرکل کتابخانه‌های استان فارس در خصوص ساخت کتابخانه مرکزی گفت: جالب است بدانید در شهر شیراز به این وسعت و با توجه به اینکه از آن به‌عنوان شهر فرهنگ و ادب یاد می‌شود یک کتابخانه مرکزی وجود ندارد. روح‌الله منوچهری افزود: در حال حاضر در شهر شیراز ۳۸ کتابخانه وجود دارد که مردم از این کتابخانه‌ها استقبال خوبی دارند اما کتابخانه مرکزی در این شهر وجود ندارد. وی در خصوص پیگیری این مجموعه بیان کرد: طی چند سال گذشته این مسئله از سوی کتابخانه‌های فارس به جد پیگیری شده اما تاکنون نتیجه‌بخش نبوده است. مدیرکل کتابخانه‌های فارس ادامه داد: در این راستا قرار بود که راه و شهرسازی به‌عنوان نماینده دولت و شهرداری شیراز برای این امر زمینی اختصاص دهند که تاکنون این امر محقق نشده است. مدیرکل کتابخانه‌های فارس در خصوص مطرح‌شدن موضوعاتی ازجمله پایتخت کتاب جهان و شهر خلاق ادبی گفت: باید فضای موجود تقویت شود و شاهد هم‌افزایی و مشارکت‌های بیشتر باشیم. منوچهری با تأکید بر اینکه به دست آوردن این عناوین در توسعه گردشگری نقش زیادی دارد، بیان کرد: واقعیت هم این است که به‌رغم وجود آرامگاه شاعران بزرگی چون حافظ، سعدی و خواجوی کرمانی، شهر شیراز از محل گردشگری ادبی نمی‌تواند چندان درآمدزایی کند بخش بزرگی از این کار نیازمند برگزاری همایش‌ها و جشنواره‌های بزرگ ادبی است. مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس بیان کرد: تبدیل‌شدن به پایتخت کتاب جهان نه‌تنها می‌توانست در جذب گردشگر کمک کند، بلکه در همه بخش‌های فرهنگی و اقتصادی به توسعه زیرساخت‌های شهر کمک می‌کرد.

شهرداری زمین 6 هزار متری ندارد

در این رابطه یک عضو شورای شهر شیراز نیز گفت: موضوع اختصاص زمین برای ساخت کتابخانه مرکزی شیراز به جد در دستور کار است و پیگیری می‌شود. لیلا دودمان افزود: دو سال قبل زمینی برای ساخت این کتابخانه در اختیار نهاد کتابخانه‌ها قرار می‌گیرد اما به دلیل اینکه این زمین رد بزرگراه حسینی الهاشمی بوده نمی‌پذیرند. وی با اشاره به اینکه برای ساخت این کتابخانه حداقل به زمینی شش هزار متری نیاز است، ادامه داد: شهرداری شیراز زمینی به این مساحت در شهر ندارد و زمین‌ها در گذشته بنا به دلایل مختلفی واگذارشده است. این عضو شورای شهر شیراز با بیان اینکه به شهرداری‌های مناطق این مسئله سپرده‌شده، اظهار کرد: در این راستا از شهرداران مناطق درخواست شده که زمین‌های منطقه خود را بررسی کنند تا شاید زمین مناسبی برای ساخت کتابخانه مرکزی پیدا شود. دودمان با اشاره به اینکه شورا به دنبال ساخت دهکده فرهنگی است، تأکید کرد: اگر این امر محقق شود به‌طور حتم در این دهکده محلی نیز برای ساخت کتابخانه مرکزی در نظر گرفته می‌شود. وی با بیان اینکه البته زمینی در منطقه ۱۱ شیراز برای ساخت کتابخانه مرکزی اعلام‌شده، گفت: این زمین در غرب شیراز است و برخی بر این باورند که فاصله از مرکز شهر زیاد است البته باید این موضوع را در نظر گرفت که شهر به سمت غرب در حال پیشرفت است. این عضو شورای شهر شیراز تأکید کرد: به‌طور حتم این مسئله به جد پیگیری می‌شود تا هرچه سریع‌تر زمینی برای ساخت کتابخانه مرکزی در نظر گرفته شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس نیز در این رابطه گفت: اختصاص زمین برای ساخت کتابخانه مرکزی به دستگاه‌های ذی‌ربط ازجمله راه و شهرسازی شهرداری انعکاس داده‌شده است. عنایت‌الله رحیمی افزود: بنده پیگیر این مسئله هستم اما باید در نظر داشت که زمین دولتی با این مساحت در مرکز شهر کم است اما در حاشیه شهر زمین وجود دارد.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب