سخنگوی دولت: همه موارد را صادقانه با مردم بیان کنیم
علی ربیعی اظهار داشت: بهرغم اینکه ما در تبیین علت انقلاب کوتاهی کردیم در دورانی که سرنوشت انتخابهای ما را سفارتخانهها و دربارها تعیین میکرد و صندوقها هیچ ارزشی نداشت و هنوز در سابقه تاریخی نسلی ما باقیمانده که اگر کسی نمیخواهد از ایران بیرون برود. این بیان نفر اول مملکت در آن دوران بود نه اینکه بماند و زیستی را برایش فراهم کنیم. ربیعی افزود: نظام امروز هم بدون اتکا به مردم نمیتواند به مسیر خود ادامه دهد. بنیانگذار کبیر انقلاب نیز بارها و بارها تأکید داشتند که اگر مردم نباشند نمیتوان حکومت کرد و این نگاه در امام برآمده از درک کامل شیوه حکومتداری مبتنی بر عدالت و آزادی و مردمسالاری بود که آموزههای دینی ما نیز تحقق آن را نشان میدهد. سخنگوی دولت گفت: آنچه انقلاب و خمینی کبیر به ما یاد این بود که مردم در رأس امور هستند و میزان رأی ملت است و آنها هستند که باید مقدرات خود را تعیین کنند. انقلاب با حضور مردم به پیروزی رسید و قطعا با حضور همین مردم میتواند تداوم، ثبات و اقتدار داشته باشد. ربیعی عنوان کرد: دهه فجر امسال همزمان با برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی است. بدون تردید یکی از مهمترین رویدادهایی کشور که در پیش روی ما است انتخابات مجلس شورای است. او خاطرنشان کرد: یادمان باشد انقلاب ما هم یک انتخاب بود و هم یک انقلاب انتخاباتی. انتخابات بهعنوان یکی از ارکان نظام جمهوری اسلامی بستری برای تصمیمگیری مردم در اداره کشور است. انتخابات در تمام دورههای خود از اهمیت ویژه برخوردار بوده است؛ اما تردید نکنیم که شرایط امروز بیش از هر زمان دیگری در تاریخ جمهوری اسلامی ایران حساسیت و ضرورتهای خاص دارد. سخنگوی دولت تصریح کرد: شاید در هیچ دورهای فشارهای بینالمللی برای در تنگنا گذاشتن مردم بهاندازه این روزها نبوده است. تحریمهای آمریکا و تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران بیسابقه و مستقیم زندگی روزمره مردم را هدف قرار داده است.
حضور معنادار مردم در انتخابات در شرایط فعلی الزامی است
ربیعی عنوان کرد: معتقدیم امروز نشان مقاومت در برابر اقدام برای فروپاشی ایران و نیز نشان تداوم صندوق، تعیینکننده همه امور در آینده ایران خواهد بود، حضور همه ما در پای صندوقهای رأی است. او اضافه کرد: دولت بهعنوان مجری انتخابات همه تلاش خود را برای فراهم آوردن چنین بستری بکار خواهد بست. بستری که انتخابات با سلامت و امنیت کامل صورت پذیرد. اگرچه برخی جریانهای سیاسی و اجتماعی سابقهدار، انتقادها، نگرانیهایی برای امکان حضور همه تنوعهای سیاسی را در این انتخابات ابراز کردهاند. ربیعی افزود: با احترام به این دغدغهها و نگرانیها، ما معتقدیم که حضور معنادار برای پاسخ به این تهدیدات و حفظ ارزشهای صندوقها در شرایط فعلی الزامی است. همه باید در پای صندوقهای رأی حضورداشته باشیم. چه منتقدین و چه آنهایی که نگران هستند.
بهترین مسیر برای شنیدن صدای مردم را صندوق رأی میدانیم
سخنگوی دولت گفت: دولت چه شخص رئیسجمهوری و چه سایر اعضا و من هم بهعنوان سخنگو، مطالبی را که در این روزها مطرح کردیم، همه در همین جهت بوده است. همه در راستای تقویت، دلسوزی برای ایران عزیز و انقلاب عظیم بوده است. چراکه باور ما بر این است که هر چه انتخابات پرشورتر، باشکوهتر و با تنوع بیشتری برگزار شود این مهم بهتر به دست میآید. ربیعی افزود: بنابراین بر این اعتقادیم که هر چه چقدر صدای مردم در داخل کشور بلندتر باشد و بیشتر شنیده شود صدای بیگانه و صدایی که خیر ملت ایران را هرگز نمیخواهد از بیرون و رسانههای وابسته به آنها کمتر و یا اساسا شنیده نخواهد شد. او یادآور شد: ما بهترین مسیر برای شنیده شدن صدای مردم را صندوق انتخابات میدانیم. دولت معتقد به حضور گسترده مردم در پای صندوقهای رأی است. سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: از همگان دعوت میکنیم حتی آنان که از وضعیتی نارضایتی دارند با اعتقاد به تلاش برای منافع ملی و اعتلای کشور به مشارکت و حضور معنادار در این برهه در انتخابات بپردازند. ربیعی در ادامه افزود: ما بر انتخاباتی سالم، پرشور و با حضور همه سلایق و مشارکت گسترده مردم تأکیدداریم و معتقد هستیم که نهادهای ذیربط باید مساعدت و کمک کنند که همه گرایشها احساس کنند که سهمی در این انتخابات دارند. او تأکید کرد: هرچند هر نوع تصمیمی که اتخاذ بشود، دولت آن چیزی را که به مصلحت میداند، حضور پرشور مردم در پای صندوقهای رأی است.
جایگزینی اینترنت با ایران نت صحت ندارد
ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره بخشنامه رئیس قوه قضاییه که فعالیت شاغلان بخش صوت و تصویر را به اخذ مجوز در صداوسیما کرده است و اینکه فعالان بخش خصوصی معتقدند این بخشنامه سازمان رقیب و اصلی را بهعنوان ناظر و مجوزدهنده قرار میدهد، گفت: پاسخ من همان پاسخ رئیسجمهوری است و تعیین مصادیق به شورای عالی فضای مجازی واگذارشده است. دراینباره با ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی همصحبت شد که او هم با کنش بسیار خوب اجتماعی، تمام ذینفعان را دعوت میکند تا نحوه تعیین مصادیق و اجرا تشریح شود. سخنگوی دولت افزود: در مواردی به شکل واضح مسئولیت با سازمان صداوسیماست و مواردی را شورای عالی فضای مجازی تعیین میکند. او درباره ابراز نظر برخی افراد درباره (جایگزینی اینترنت با) ایراننت یادآور شد: افراد در بیان دیدگاههای خود آزاد هستند اما این نظر شخصی بوده است و این به معنای موضع دولت و شورای عالی فضای مجازی نیست. او خاطرنشان کرد: برای آنکه آمریکا به سایتهای داخلی دستاندازی نکند از سوی مرکز ملی و شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات تمهیداتی را اندیشیده شده است و مرتب بهروز میشود و نیاز به تعریف جدیدی ندارد. تمرکز ما هم بر اجرای اقدامات باقیمانده از شبکه ملی ارتباطات است و این موضوع هم ارتباطی با جایگزینی اینترنت ندارد.
همه موارد را صادقانه با مردم بیان کنیم
ربیعی درباره شایعات و اخبار مربوط به ویروس کرونا و نظام اطلاعرسانی در کشور گفت: پس از حادثه تلخ هواپیمای اوکراینی نخواستم به این موضوع برگردم و با توجه به اینکه شورای عالی امنیت ملی مسئولیت مجوز پرواز در آسمان ایران است، من پسازآن توضیح ندادم زیرا یکبار هم دوستان سپاه نیز صادقانه این موضوع را توضیح دادند؛ و پسازآن هیچ مسئولیتی متوجه شورای عالی امنیت ملی نیست، این شورا مسئول هماهنگی سیاستهای کلی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با سیاستهای امنیتی کشور است و مجوز پرواز در آسمان ایران از وظایف پدافند بوده است. سخنگوی دولت اشکال در نظام اطلاعرسانی کشور را یک نقص جدی دانست و گفت: متأسفانه از این موضوع آسیب خوردیم، باید تلاش زیادی بکنیم تا اعتماد داخلی را افزایش دهیم؛ ما همه باید به یکدیگر اعتماد کنیم که این هم در سایه این است که در تجارب خود همه موارد را صادقانه با مردم بیان کنیم که دولت تعهد اخلاقی، دینی و ملی ما خود میداند. ربیعی به سوءتفاهمهای پیرامون هواپیمای اوکراینی و تصمیمگیریها از همان شب نخست اشاره کرد و گفت: تا پروازهای که در آسمان است نمیتوانستیم یکباره بگوییم که هیچ پروازی به آسمان ایران نیاید؛ در هیچ جای جهان تا تصمیمگیری نهایی، یکزمان محدود (از یک تاریخ تا تاریخی دیگر) تعیین میکنند؛ شاید اشتباه این بوده که در همان زمان باید بهوضوح گفته میشد که ما فکر کردیم در همان موقع در متن قرار دارد.