پیشبینی بورس فردا 20 شهریور 1402 / اعتمادی که با دلجویی دولت برنگشت
به گزارش اکوایران، نمادهای فولاد، تاصیکو، شپنا، فملی و نماد فارس نمادهایی بودند که از تأثیرگذاران منفی بازار روز جاری به حساب میآمدند. به جز فروردین ماه سال جاری که با خالص بیش از 6 هزار میلیارد تومانی ورود پول حقیقیها به بازار مواجه بودیم از اردیبهشت ماه تا کنون هر ماه به طور متوسط بیش از 4 هزار میلیارد تومان خروج پول حقیقیها ثبت شده است. این موضوع برای شهریور ماه هم صادق است و تا 18 شهریور ماه سال جاری حوالی 923 میلیارد تومانی پول حقیقیها از بازار خارج شده است.
در بازار روز جاری بیشترین خالص ورود پول حقیقی به نمادها مربوط به نماد وخارزم بود که حدود 48 میلیارد تومانی خالص ورود پول را به خود دید. شاخص کل نیز با افت بیش از 5 هزار و 975 واحدی همچنان در محدودههای 2.1 میلیون واحدی قرار گرفته است تا باز هم علاقه خود به این محدوده را به رخ فعالان بازار بکشاند.
اما در سامانه کدال فولاد خوزستان هم طی شفاف سازی عنوان داشته است که با توجه به مصوبه 11 شهریور ماه هیئت وزیران در خصوص تعرفه نرخ خوراک گاز صنایع از جمله واحدهای احیای فولاد تا زمان دریافت صورتحساب اصلاحی امکان محاسبه و ارائه آثار مالی آن وجود ندارد. شرکتهای پتروشیمی کرمانشاه و پتروشیمی تندگویان نیز در خصوص تغییر نرخ خوراک و سوخت و همچنین تسعیر بر مبنای نرخ حواله در مرکز مبادله ارز و طلای ایران شفاف سازی کردهاند.
همچنین بانک مرکزی امروز با انتشار اطلاعیهای، رشد نقدینگی کشور را در پایان مرداد ماه امسال اعلام کرد و نقدینگی از مرز 7 هزار همت عبور کرد. از طرفی هم گفته میشود که به خاطر حجم بالای انصرافیها از سامانه یکپارچه خودرو این سامانه برای افراد واجد شرایط بازگشایی خواهد شد تا کسانی که موعد تحویل سال 1403 را داشتهاند بتواند زودتر از موعد و در صورت امکان خودروی درخواستی خود را دریافت کنند.
در این خصوص نیز دنیای اقتصاد به این موضوع اشاره کرد که عرضه خودرو در بورس کالا همچنان در تعلیق قرار دارد و این در حالی است که آمارها نشان میدهد «خودروی بورسی» علاوه بر منفعت برای تولیدکننده، به مصرفکنندگان واقعی نیز سود رسانده است. به نقل از دنیای اقتصاد مرکز پژوهشهای مجلس معتقد است ایجاد بازاری متعادل برای فروش خودرو در بورس که دچار نوسان نشود، نیازمند عرضه پایدار، منظم و پیشبینیپذیر است. مسئله اساسی آن است که امکان قیمتسازی در بازار از طریق کنترل عرضه، از تولیدکننده سلب شود.
بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران
با وجود اینکه بازار امروز از رونق کمی برخوردار بود و بازار توان مثبت شدن را نداشت دومین کندل منفی شهریور ماه هم رخ نمایی کرد و شاخص کل بورس تهران پس از رشد از ابتدای شهریور ماه با دومین کندل منفی خود روبرو شد. شاید صلاح در این است که شاخص در همین حوالی 2.1 میلیون واحدی کنترل شود. به گفته اهالی بنیادی کار بازار، شاخص کل در قیمتهای منطقی قرار دارد و برای رشد نیازمند خبرهای خوبی است. البته خبر تغییر نرخ تسعیر قیمت پایه محصولات در بورس کالا و بازگشت تعیین نرخ خوراک گاز و سوخت صنایع به شیوه فرمولی میتوانست جز خبرهایی باشد که بازار را تکان دهد و به اصطلاح هیچ پیشخور شدنی هم در بازار در این خصوص رخ نداد. از نظر فعالان، بازار حاضر به ریسک بالا برای خرید نیست چرا که به فصل بودجه نویسی و ارائه بودجه برای سال جدید نزدیک میشویم. رییس دولت نیز در این روزها اعلام کرده است که دولت بدون چاپ پول کسری بودجه را تامین کرده است. ادعایی که با آمارهای رسمی همخوانی ندارد.
اما از منظر تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران همچنان در مسیر رنج در حال طی کردن روزهای پایانی تابستان است. بازار انتظار داشت در این دو هفته انتهای فصل گرم سال و با نزدیک شدن به گزارشهای شش ماه شرکتها بازار کمی تغییرات خوبی را به خود ببیند؛ اما ترس از حرکت بعدی دولت اجازه خرید را از بازار گرفته است. صحبت از اعتماد از دست رفته خود را اینجا نشان میدهد.
منبع: ecoiran-44676