جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > نبرد باورنکردنی گیاه‌خواران غول‌پیکر با دشمنی مهاجم

نبرد باورنکردنی گیاه‌خواران غول‌پیکر با دشمنی مهاجم

گیاهخواران بزرگی مثل فیل‌ها، باخوردن و لگد کردن گونه‌های گیاهی مهاجمی که به عنوان خطر زیست محیطی در نظر گرفته می‌شوند، از طبیعت محلی‌شان محافظت می‌کنند.

گیاهخواران بزرگ با خوردن و لگد کردن گونه‌های گیاهی مهاجمی که تنوع زیستی را تهدید می‌کنند، به محافظت از طبیعت محلی می‌پردازند.

شاید باورش سخت باشد؛ اما جانوران هم مثل انسان‌ها و شاید حتی بیشتر از ما نگران طبیعت محلی هستند و در حفاظت از محیط زیست می‌کوشند.

گیاهخواران بزرگی مثل فیل‌ها، باخوردن و لگد کردن گونه‌های گیاهی مهاجمی که به عنوان خطر زیست محیطی در نظر گرفته می‌شوند، از طبیعت محلی‌شان محافظت می‌کنند.

شاید برایتان این سوال پیش بیاید که آیا حیوانات بزرگ، گیاهان بومی و محلی را نمی‌خورند و لگد نمی‌کنند؟ این قضیه در مورد مقاله ما صدق نمی کند.

باید این را درنظر داشته باشید که گیاهان بومی، به نحوی تکامل یافته‌اند که می‌توانند در برابر رفتارهای گونه‌های گیاهخواری که هزاران سال است با آنها همزیستی داشته‌اند مقاومت کنند؛ اما این مورد درباره گیاهان مهاجم معمولا صادق نیست.

این جمع‌بندی بررسی جدید انجام شده در دانشگاه Aarhus و موسسه حیات وحش هند است که اخیرا در مجله علمی Nature Ecology & Evolution منتشر شده است. این بررسی از پتانسیل بالایی که حیوانات گیاهخوار غول‌پیکر به‌عنوان سلاحی طبیعی برای اجتناب از رقابت گیاهان مهاجم با گونه‌های بومی در اختیار دارند، حکایت دارد.

این قضیه دست کم در هند، کشوری که محققان این اطلاعات را گردآوری کرده‌اند، صادق بوده است. داده‌های به دست آمده نتیجه بزرگترین بررسی حیات وحش جهان که با استفاده از تله‌های دوربینی که هر چهارسال یک بار جمع‌آوری می‌شود و همچنین برنامه نظارت گسترده هند بر گیاهان است.

البته محققان معتقدند که این نتایج در مناطقی که جانوران گیاهخواری به بزرگی جانوران گیاهخوار هند ندارند نیز صدق می‌کند.

نیناد آویناش مونگی، نویسنده اصلی این مطالعه و فوق دکترای دانشگاه Aarhus به این نکته اشاره می‌کند که اندازه حیوانات در مبارزه با گونه‌های مهاجم تعیین کننده نیست.

او در این رابطه گفته:« شما به راحتی می‌توانید از ترکیبی از حیوانات گیاهخوار بزرگ، متوسط و کوچک جثه استفاده کنید؛ گوزن، گاومیش، گاو و اسب، همگی در پروژه‌های احیا به خوبی با هم همکاری می‌کنند و به کمک هم می‌توانند گونه‌های مختلف گیاهی مهاجم را هدف قرار دهند و این باعث می‌شود تا تلاش‌ها انعطاف‌پذیرتر و موثرتر باشند. انجام یک بررسی تنوع زیستی اروپایی در مقیاس بزرگ، مانند آنچه در هند که رکورد جهانی گینس را در اختیار دارد، شاهدش هستیم، واقعا ایده خیلی خوبی خواهد بود؛ به ویژه با درنظر داشتن اینکه اروپا پول بیشتری برای سرمایه‌گذاری در طبیعت و احیای آن داراست.»

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-150896

برچسب ها
نسخه اصل مطلب