جستجو
رویداد ایران > رویداد > علمی > «پسر کنکورد»؛ سریعترین هواپیمای مسافربری جهان با سرعت ۲,۰۰۰ کیلومتر در ساعت

«پسر کنکورد»؛ سریعترین هواپیمای مسافربری جهان با سرعت ۲,۰۰۰ کیلومتر در ساعت

سریعترین هواپیمای مسافربری جهان به نام Overture که به آن پسر کنکورد هم می گویند و با سوخت پایدار به سرعت ۱.۷ ماخ (بیش از ۲,۰۰۰ کیلومتر در ساعت) می رسد، قرار است تا سال ۲۰۲۷ در آسمان به پرواز درآید.

یک پرواز دوستدار محیط زیست و بدون تولید کربن با دو برابر سرعت هواپیماهای مسافربری دیگر، می تواند عصر جدیدی از حمل و نقل انبوه را آغاز کند. اما باور کنید یا نه، این اتفاق می تواند در عرض چهار سال به واقعیت تبدیل شود. سریعترین هواپیمای مسافربری جهان به نام Overture که به آن پسر کنکورد هم می گویند و با سوخت پایدار به سرعت ۱.۷ ماخ (بیش از ۲,۰۰۰ کیلومتر در ساعت) می رسد، قرار است تا سال ۲۰۲۷ در آسمان به پرواز درآید. 

در اوایل سال جاری، XB-1 Baby Boom از آشیانه شرکت بوم سوپرسونیک در کلرادو به پایگاه هوا و فضای موهاوی در موهاوی کالیفرنیا منتقل شد تا برای پرواز آماده شود. این شرکت به تازگی تست تاکسی را تکمیل کرده است؛ تست تاکسی برای هر نوع هواپیمای جدیدی انجام می‌شود و XB-1 نیز از این قاعده مستثنی نیست. هدف اصلی نشان دادن این است که هندلینگ، عملکرد و رفتار سیستم XB-1، برای برخاستن، فرود و مانور زمینی ایمن در محیط فرودگاه مناسب است.

بلیک شول، بنیانگذار و مدیر عامل بوم سوپرسونیک، گفت: «پیشرفت اخیر به سمت اولین پرواز XB-1 نشان دهنده تلاش جمعی تیم برای ساخت و پرواز ایمن اولین جت مافوق صوت توسعه یافته مستقل در جهان است.»

XB-1 با طول ۲۰ متر، یک سوم هواپیمای مافوق صوت Overture است که بخش اصلی پروژه اخیر این شرکت است. Overture در نهایت می تواند تا ۸۰ مسافر را در هر پرواز جابجا کند. Overture، که هنوز در دست توسعه است، برای کار با سوخت ۱۰۰ درصد پایدار هوانوردی (SAF)، ساخته شده از منابع پایدار و تجدیدپذیر، به جای سوخت های فسیلی ساخته خواهد شد.

شرکت‌های بزرگ هواپیمایی که علاقه‌مند به کاهش آلودگی کربن هواپیماهای خود هستند، هواپیماهای Overture را پیش خرید کرده‌اند، شرکت هایی از جمله خطوط هوایی یونایتد و امریکن ایرلاینز.

کنکورد اولین پروازهای تجاری خود را در سال ۱۹۷۶ انجام داد، اما در اکتبر ۲۰۰۳ در پی سقوط فاجعه بار پرواز ۴۵۹۰ ایرفرانس متوقف شد. از دیگر دلایل سقوط کنکورد، هزینه‌های بالای سوخت، نگرانی از سر و صدای آن و عدم علاقه پرداخت هزینه بیشتر از جانب مسافران به خاطر سرعت بیشتر بود. از آن زمان تاکنون هیچ دولت یا سازنده ای نتوانسته هواپیمای تجاری ای بسازد که بتواند سریعتر از سرعت صوت حرکت کند.

منبع: روزیاتو

منبع: faradeed-150607

برچسب ها
نسخه اصل مطلب