جستجو
رویداد ایران > رویداد > ورزشی > دلایل ناکامی تیم ملی بسکتبال ایران در جام جهانی

دلایل ناکامی تیم ملی بسکتبال ایران در جام جهانی

کارشناس بسکتبال ایران تاکید دارد که جوانگرایی وتغییر نسل یک توجیه برای ناکامی تیم ملی در جام جهانی است چون نه حضور یک بازیکن ۱۸ساله دال بر جوانگرایی است و نه کم سن بودن دلیلی بر بی‌تجربگی.

به گزارش خبرنگار مهر، نوزدهمین دوره جام جهانی در حالی برای تیم ملی بسکتبال به پایان رسید که این تیم نه تنها نتوانست به مهمترین دستاورد ممکن از این جام که کسب سهمیه المپیک بود، دست پیدا کند بلکه از ارائه نمایشی در حد و اندازه سه دوره پیشین جام جهانی که در آنها حضور داشت نیز بازماند.

برگزاری ۵ دیدار بدون برد و ناکامی از کسب سهمیه المپیک و حتی مجوز حضور در رقابت‌های باقی مانده گزینشی المپیک، حاصل عملکرد ضعیف بسکتبال ایران در جام جهانی بود که تدارک زیاد برای ورود به آن دیده شده بود با همه اینها تیم ملی ایران در میان ۳۲ تیم شرکت کننده در مسابقات سی و یکم شد و از این حیث هم جای دفاعی از عملکردش باقی نگذاشت.

این در حالی است که تیم ملی بسکتبال ایران باید کمتر از یک ماه دیگر در بازی‌های آسیایی شرکت کند؛ رویدادی که تیم‌های شرکت کننده در آن عملکرد به مراتب بهتری نسبت به ایران در جام جهانی داشتند و همین مسئله نسبت به عملکرد در این بازی‌ها هم ایجاد نگرانی کرده است به خصوص که حالا بسکتبال ایران حامد حدادی را هم در ترکیب تیم ملی خود ندارد.

علی توفیق کارشناس بسکتبال ایران با لحاظ کردن این موضوع و در کل چگونگی نمایش تیم در جاکارتا بر اعمال تغییر پیرامون تیم ملی تاکید دارد. وی در گفتگو با خبرنگار عملکرد تیم ملی در جام نوزدهم را مورد ارزیابی قرار داد و با تاکید بر اینکه موضوعاتی مانند جوانگرایی و کم تجربگی اصلاً در مورد عملکرد دوراز انتظار تیم ملی قابل پذیرش نیست، بر بلاتکلیفی هدف ایران در جام جهانی تاکید کرد و اینکه تیم ملی برای بازی‌های آسیایی باید تغییر کند.

تیم ملی بسکتبال مقابل ساحل عاج برخلاف انتظارات ظاهر شد و شکست خورد

حضور یک بازیکن ۱۸ ساله دلیل بر جوانگرایی نیست

مربی بسکتبال ایران در این زمینه به حضور محمد امینیِ ۱۸ ساله در ترکیب تیم ملی بسکتبال برای جام جهانی اشاره کرد و گفت: صرفاً استفاده از یک بازیکن جوان دال بر جوانگرایی نیست. من هم زمانی که وارد ترکیب تیم ملی شدم، ۱۸ - ۱۷ ساله بودم. بازیکنان دیگری هم در این سن و سال صاحب پیراهن تیم ملی شدند مانند صمد نیکخواه بهرامی، اصلاً اگر محمد امینی انتخاب نمی‌شد چه کسی باید به جای او انتخاب می‌شد.

امینی به خاطر شایستگی‌هایش وارد تیم ملی شد نه جوانگرایی

وی در این زمینه تاکید کرد: مطرح کردن چنین صحبت‌ها و قضاوت‌هایی که جوانگرایی دلیل ناکامی تیم ملی بوده، شایستگی‌های امثال محمد امینی را زیر سوال می‌برد. محمد امینیِ ۱۸ ساله اگر در ترکیب تیم ملی برای جام جهانی قرار گرفت به خاطر توانایی‌های خودش و اثبات آن به سرمربی تیم ملی بوده نه برنامه مدون کادر فنی برای جوانگرایی.

از کدام تغییر نسل و کم تجربگی صحبت می‌شود؟

توفیق به برخی صحبت‌ها و اظهارنظرها مبنی بر تغییر نسل و کم تجربه بودن ملی پوشان اعزامی به جاکارتا که در عدم نتیجه گیری تأثیر داشته، اشاره داشت و تصریح کرد: واقعاً از کدام تغییر نسل صحبت می‌شود؟ از میان دوازده بازیکنی که برای جام جهانی انتخاب شدند، حامد حدادی، ارسلان کاظمی، میثم میرزایی، سجاد مشایخی و نوید رضایی فر یعنی ۵ بازیکن در المپیک قبل حضور داشتند، حسن علی اکبری، متین آقاجان پور، جلال آقامیری، سینا واحدی و پیتر گریگوریان هم بازیکنان منتخب سرمربیان قبلی تیم ملی برای پنجره‌های انتخابی‌های جام جهانی بودند. به نوعی محمد امینی عضو تازه وارد تیم ملی بود. کجای این ترکیب جوان و بی تجربه بود.

سن کم بازیکنان دلیل بر بی تجربگی‌شان نیست

این کارشناس بسکتبال با بیان اینکه تجربه و جوانی دو مقوله متفاوت هستند که همیشه هم متأثر هم از نیستند، خاطرنشان کرد: آمریکا تیمی جوان در اختیار دارد اما چه بسا تجربه بازیکنان این تیم بیشتر از ما است چون بیشتر بازی کرده اند. نمی‌توان گفت چون سن و سال بازیکنان کم است، تجربه زیادی هم ندارند. در زمان ما سن بازیکنان بالا می‌رفت در حالیکه در رویدادهای کمی شرکت داشتند اما الان با وجود رویدادهای رسمی و غیررسمی زیادی که در آن شرکت داریم، نمی‌توانیم ادعایی داشته باشیم که بازیکنان، جوان و کم تجربه هستند. آنها شاید جوان باشند اما بی تجربه نیستند.

در پایان کار تیم ملی بسکتبال در جام جهانی، حامد حدادی از این تیم خداحافظی کرد

منبع: mehrnews-5878526

برچسب ها
نسخه اصل مطلب