( عکس) «شهر خطی» بنسلمان، شیرینکاری تبلیغاتی یا آرمانشهر؟
«شهر خطی» نام شهری به طول ۱۷۰ کیلومتر، عرض ۲۰۰ متر و ارتفاع ۵۰۰ متر است که ساخت آن در برنامههای توسعه بنسلمان آورده شدهاست.
این شهر از آسمان خراشها با تراکم جمعیت ده برابر منهتن تشکیل خواهد شد. با این حال، محققان از Complexity Science Hub استدلال میکنند که طراحی خطی آن ناکارآمد است، مانع تحرک فعال میشود و نیاز به سیستم ریلی پرسرعت دارد که همچنان منجر به رفتوآمدهای طولانیتر از سایر شهرهای بزرگ میشود.
در ماه اکتبر، کار حفاری برای پروژه ساخت و ساز عالی آغاز شد. در حالی که برخی آن را به عنوان یک نمونه کامل از یک منطقه شهری دوستدار محیط زیست میدانند، برخی دیگر آن را به عنوان یک شیرین کاری تبلیغاتی توصیف میکنند.
اکنون، دانشمندان از Complexity Science Hub دلایلی را عنوان کردهاند که چرا The Line نباید به عنوان الگویی برای شهرهای فردا باشد.
رافائل پریتو کوریل، که در مرکز علوم پیچیدگی درباره شهرها تحقیق میکند، میگوید: «این تجسم رویا است که از صفر شروع کنید و به طور کامل درباره یک شهر تجدید نظر کنید. لاین قرار است شهری باشد که از هیچ در بیابان ساخته شود. این بنا از دو ردیف غول پیکر و ناگسستنی از آسمان خراشها تشکیل شدهاست که فضای زندگی در بین آنها وجود دارد. طول ۱۷۰ کیلومتر، ۲۰۰ متر عرض، ۵۰۰ متر ارتفاع، بالاتر از هر ساختمانی در اروپا، آفریقا و آمریکای لاتین.
انتظار میرود نه میلیون نفر در آن زندگی کنند، بیش از هر شهر دیگری در عربستان سعودی. این به معنای تراکم جمعیت ۲۶۵۰۰۰ نفر در هر کیلومتر مربع است، ده برابر متراکم تر از منهتن و چهار برابر متراکم تر از مناطق داخلی مانیل، که در حال حاضر تخمین زده میشود متراکم ترین محلههای شهری روی زمین هستند.
پریتو کوریل خاطرنشان میکند: «اینکه چگونه می توانید این تعداد افراد را در یک کشور متوسط جذب کنید، هنوز مشخص نیست.»
تحقیقات نشان میدهد که مردم میخواهند زمان محدودی را صرف رفت و آمد کنند، بنابراین حمل و نقل کارآمد نقش اساسی در موفقیت شهرها دارد. پریتو کوریل میگوید: «این پروژه باعث میشود مردم درباره اشکال شهری بحث کنند.»
«به طور کلی، منطقی است که ملاحظات دیگری ممکن است در انتخاب این شکل منحصر به فرد نقش داشته باشد، مانند برندسازی یا ایجاد ویدیوهای رسانههای اجتماعی جذاب. با این حال، درک عواقب آن مهم است، به خصوص اگر خط به عنوان ویترینی برای فناوریهای مدرن ساختمان سازی و برنامه ریزی شهری تلقی شود.»
منبع: خبرآنلاین
منبع: faradeed-149747